Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BIK a zdolność kredytowa

anna.misia

Recommended Posts

• 1 month później...
No i się sprawdziłam 36 zł zadłużenia .Kredyt spłacony rok temu żadnych ponagleń ,wezwań do zapłaty ot tak poprostu umieścili mnie w BIK. Uregulowałam należność ,skierowałam do nich prośbę o wykreślenie z rejestru i teraz pozostało mi poczekać kilka latek i mam kredyt jak w banku

Witaj anna.misia

Myślę, że wpis w BIK-u nie musi stanowić przeszkody na kilka lat. Mój mężczyzna też został wpisany do BIK. W jednym banku odmówiono nam kredytu i wtedy dopiero zaczęliśmy wyjaśniać o co chodzi. Okazało się, że to bank BZ wydał kartę bankomatową i pobrał prowizję. A my byliśmy pewni, że to konto już dawno jest zamknięte, a nie wspomnę że tej karty nikt na oczy nie widział.

Poszliśmy do PKO BP i od razu pokazaliśmy wszystkie papiery, że już zapłacone, zamknięte i zgłoszone do wykreślenia. i na dziś dzień wzięliśmy juz drugą transzę i domek się buduje.

Zawsze trzeba próbować.

Pozdrawiam Świątecznie i trzymaj się.

Agniecha :D

byłam dzisiaj u doradcy finansowego mówi że nie ma problemu jak mu zapłacę 2% z sumy kredytu przy wypłacie pierwszej transzy czyli 4000 to dużo a jeżeli się okarze że to jedyne wyjscie to trudno budowa już rozpoczęta mam nadzieje że przyszłe święta spędzimy przy kominku w naszym domku -pozdrawiam wszystkich iżyczę wszystkiego co naj naj...

byłam dzisiaj u doradcy finansowego mówi że nie ma problemu jak mu zapłacę 2% z sumy kredytu przy wypłacie pierwszej transzy czyli 4000 to dużo a jeżeli się okarze że to jedyne wyjscie to trudno budowa już rozpoczęta mam nadzieje że przyszłe święta spędzimy przy kominku w naszym domku -pozdrawiam wszystkich iżyczę wszystkiego co naj naj...

Trafiłaś na niezłego oszusta..... mam nadzieję, że nie dasz się wrobić w łapówę ...

jestem zdesperowana a kłopoty to moja specjalność i wogóle same przeszkody ,matka się domnie nie odzywa bo się buduję,mam sprawę w sądzie z inżynierem bo nie zapoznał się z planem i zakupiłam projekt LUNA z daczem wielospadowym ,teraz problem z bankiem no i jeszcze jeden poważny problem ale nawet już nie piszę bo nie chcę sama na siebie donosić .Ale będe walczyć mury z dnia na dzień rosną tyle że pieniążki już się skończyły

No i się sprawdziłam 36 zł zadłużenia .Kredyt spłacony rok temu żadnych ponagleń ,wezwań do zapłaty ot tak poprostu umieścili mnie w BIK. Uregulowałam należność ,skierowałam do nich prośbę o wykreślenie z rejestru i teraz pozostało mi poczekać kilka latek i mam kredyt jak w banku

Bik'iem się nie przejmuj jest to informacja o wszystkich kredytach dobrych i złych tych spłacanych i nie. Splać tylko i ewentualnie poproś o zaświadczenie z banku w którym miałaś to zadłużenie i bez nerwów :p To są normalne historie. Pracowałam w banku to się zdarza bardzo często