Dagmara391 21.10.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Mam mozliwośc kupienia po dosyc atarkcyjej cenie kopanych szmaragdów , byłyby świeżo wykopane i zaraz posadzone u nas. Ale nawet mimo niezłych cen jest to spory wysdatek i nie wiem czy nie jest juz za póżno , czy zdążą się ukorzenić? Podobnie nie wiem czy moge jeszce sadzic krzaki typu głóg , pęcherznica itp , które niedwno kupiała , czy przechowac je do wiosny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 21.10.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Mam mozliwośc kupienia po dosyc atarkcyjej cenie kopanych szmaragdów , byłyby świeżo wykopane i zaraz posadzone u nas. Ale nawet mimo niezłych cen jest to spory wysdatek i nie wiem czy nie jest juz za póżno , czy zdążą się ukorzenić? Podobnie nie wiem czy moge jeszce sadzic krzaki typu głóg , pęcherznica itp , które niedwno kupiała , czy przechowac je do wiosny? Liściaste sadź do czasu zamarznięcia ziemi. Co do kopanych żywotników mam watpliwości odnośnie szans ich przyjęcia się (niezależnie od pory sadzenia). Chyba, że zostały wykopane z uformowaną pełną brylą korzeniową, ale takie nie mają zwykle już „atrakcyjnej ceny" .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 21.10.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=32125&highlight=kopane http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=56324&highlight=kopane Ja, poczekałabym do wiosny. Z posadzonych u nas w górach, w październiku zeszłego roku, 30 sztuk młodych sadzonek Thui, tylko 10 szt przeżyło !!!! Nie zdążyły zakorzenić się przed zimą i wymarzły w pień podczas 30-to stopniowych mrozów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts