gorgonit 21.10.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Mam problem z zakupem działki budowlanej a mianowicie podpisałem z posrednictwem nieruchomosci umowę na zakup działki budowlanej jako ze jedna osób która była wspołwłascicielem działki nie miała ukonczonych 18 lat strona sprzedajaca wniosła do sadu sprawę o ustanowienie kuratora .osoba ta miała juz ponad 17 (18 konczy na początku przyszłego roku) lat wiec w umowie mam zapisany punkt " Nieprzekraczlny termin umowy przenoszący własność to 30 dni od otrzymania prawomocnego postanowienia Sądu zezwalającej na sprzedaz przedmiotowej działki lub uzyskania pełnoletnosci przez "i tu imię i nazwisko osoby która ukonczy 18 lat.No i teraz zaczynają sie schody. Rozmawiałem juz kilka razy z pośrednikiem w koncu na początku października dowiedziałem się od niego ze sprawa w sądzie odbyła sie w połowie wrzesnia (a miał nie o tym fakcie poinformować od razu po sprawie ) .Nie było problemów a wiec oczekiwać należało na uprawomocnienie wyroku i po tym powinien być przesłany przez sąd prawomocny wyrok. a więc mysle ze do tego czasu strona sprzedająca cos takiego powinna otrzymać przeciez jest juz 21.10.2006.Posrednik w trakcie rozmów mowi zebym spokojnie czekał ale cos mi sie wydaje ze to za długo trwa . Mam w ziazku z tym pytanie czy moge w jakiś sposób zmusić porednika do działania - i jak sie zabezpieczyć przed tymi 30 dniami od chwili otrzymania prawomocnego wyroku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 23.10.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Jedyny pewny sposób to sprawdzić w sekretariacie sądu czy orzeczenie jest już prawomocne i czy odpis został wysłany. Czasami trwa to dłużej niż by się normalny człowiek spodziewał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzobo 23.10.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Mam problem z zakupem działki budowlanej a mianowicie podpisałem z posrednictwem nieruchomosci umowę na zakup działki budowlanej jako ze jedna osób która była wspołwłascicielem działki nie miała ukonczonych 18 lat strona sprzedajaca wniosła do sadu sprawę o ustanowienie kuratora .osoba ta miała juz ponad 17 (18 konczy na początku przyszłego roku) lat wiec w umowie mam zapisany punkt " Nieprzekraczlny termin umowy przenoszący własność to 30 dni od otrzymania prawomocnego postanowienia Sądu zezwalającej na sprzedaz przedmiotowej działki lub uzyskania pełnoletnosci przez "i tu imię i nazwisko osoby która ukonczy 18 lat. No i teraz zaczynają sie schody. Rozmawiałem juz kilka razy z pośrednikiem w koncu na początku października dowiedziałem się od niego ze sprawa w sądzie odbyła sie w połowie wrzesnia (a miał nie o tym fakcie poinformować od razu po sprawie ) .Nie było problemów a wiec oczekiwać należało na uprawomocnienie wyroku i po tym powinien być przesłany przez sąd prawomocny wyrok. a więc mysle ze do tego czasu strona sprzedająca cos takiego powinna otrzymać przeciez jest juz 21.10.2006. Posrednik w trakcie rozmów mowi zebym spokojnie czekał ale cos mi sie wydaje ze to za długo trwa . Mam w ziazku z tym pytanie czy moge w jakiś sposób zmusić porednika do działania - i jak sie zabezpieczyć przed tymi 30 dniami od chwili otrzymania prawomocnego wyroku ?? Watpie zeby posrednik cokolwiek zrobil albo za cos byl odpowiedzialny. W wiekszosci przypadkow podpisujac umowe godzisz sie na to ze jedyna czynnoscia jaka oni wykonuja jest skojarzenie kupujacego ze sprzedajacym. Po skojarzeniu nalezy sie prowizja. Najlepiej odzaluj jakies 300zl i zatrudnij prawnika ktory ci doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 23.10.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Mam problem z zakupem działki budowlanej a mianowicie podpisałem z posrednictwem nieruchomosci umowę na zakup działki budowlanej jako ze jedna osób która była wspołwłascicielem działki nie miała ukonczonych 18 lat strona sprzedajaca wniosła do sadu sprawę o ustanowienie kuratora .osoba ta miała juz ponad 17 (18 konczy na początku przyszłego roku) lat wiec w umowie mam zapisany punkt " Nieprzekraczlny termin umowy przenoszący własność to 30 dni od otrzymania prawomocnego postanowienia Sądu zezwalającej na sprzedaz przedmiotowej działki lub uzyskania pełnoletnosci przez "i tu imię i nazwisko osoby która ukonczy 18 lat. No i teraz zaczynają sie schody. Rozmawiałem juz kilka razy z pośrednikiem w koncu na początku października dowiedziałem się od niego ze sprawa w sądzie odbyła sie w połowie wrzesnia (a miał nie o tym fakcie poinformować od razu po sprawie ) .Nie było problemów a wiec oczekiwać należało na uprawomocnienie wyroku i po tym powinien być przesłany przez sąd prawomocny wyrok. a więc mysle ze do tego czasu strona sprzedająca cos takiego powinna otrzymać przeciez jest juz 21.10.2006. Posrednik w trakcie rozmów mowi zebym spokojnie czekał ale cos mi sie wydaje ze to za długo trwa . Mam w ziazku z tym pytanie czy moge w jakiś sposób zmusić porednika do działania - i jak sie zabezpieczyć przed tymi 30 dniami od chwili otrzymania prawomocnego wyroku ?? Watpie zeby posrednik cokolwiek zrobil albo za cos byl odpowiedzialny. W wiekszosci przypadkow podpisujac umowe godzisz sie na to ze jedyna czynnoscia jaka oni wykonuja jest skojarzenie kupujacego ze sprzedajacym. Po skojarzeniu nalezy sie prowizja. Najlepiej odzaluj jakies 300zl i zatrudnij prawnika ktory ci doradzi. 300 zł w Krakowie porady prawne są po 10 zł, a Gorgonit akurat z Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzobo 23.10.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Mam problem z zakupem działki budowlanej a mianowicie podpisałem z posrednictwem nieruchomosci umowę na zakup działki budowlanej jako ze jedna osób która była wspołwłascicielem działki nie miała ukonczonych 18 lat strona sprzedajaca wniosła do sadu sprawę o ustanowienie kuratora .osoba ta miała juz ponad 17 (18 konczy na początku przyszłego roku) lat wiec w umowie mam zapisany punkt " Nieprzekraczlny termin umowy przenoszący własność to 30 dni od otrzymania prawomocnego postanowienia Sądu zezwalającej na sprzedaz przedmiotowej działki lub uzyskania pełnoletnosci przez "i tu imię i nazwisko osoby która ukonczy 18 lat. No i teraz zaczynają sie schody. Rozmawiałem juz kilka razy z pośrednikiem w koncu na początku października dowiedziałem się od niego ze sprawa w sądzie odbyła sie w połowie wrzesnia (a miał nie o tym fakcie poinformować od razu po sprawie ) .Nie było problemów a wiec oczekiwać należało na uprawomocnienie wyroku i po tym powinien być przesłany przez sąd prawomocny wyrok. a więc mysle ze do tego czasu strona sprzedająca cos takiego powinna otrzymać przeciez jest juz 21.10.2006. Posrednik w trakcie rozmów mowi zebym spokojnie czekał ale cos mi sie wydaje ze to za długo trwa . Mam w ziazku z tym pytanie czy moge w jakiś sposób zmusić porednika do działania - i jak sie zabezpieczyć przed tymi 30 dniami od chwili otrzymania prawomocnego wyroku ?? Watpie zeby posrednik cokolwiek zrobil albo za cos byl odpowiedzialny. W wiekszosci przypadkow podpisujac umowe godzisz sie na to ze jedyna czynnoscia jaka oni wykonuja jest skojarzenie kupujacego ze sprzedajacym. Po skojarzeniu nalezy sie prowizja. Najlepiej odzaluj jakies 300zl i zatrudnij prawnika ktory ci doradzi. 300 zł w Krakowie porady prawne są po 10 zł, a Gorgonit akurat z Krakowa No to jeszcze lepiej. Ja zaplacilam 300 zl za to ze prawniczka byla przy zakupie (umowie ostatecznej) i za sprawdzenie dokumentow. Okazalo sie ze to dobrze wydane pieniadze bo moj posrednik byl do kitu, a sprzedajacy pokazali sie 2 godziny spoznieni i na cyku. Jezeli w Krakowie za porade placi sie tylko 10zl- to ja bym sie nie zastanawiala. Z drugiej strony- dostajesz to za placisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 17.11.2006 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 na szczescie wszystko poszło ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzobo 17.11.2006 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 na szczescie wszystko poszło ok Super! Gratuluje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts