Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Mysłowice Krasowy

grzegorz_janusz

Recommended Posts

a do wszystkich pytanko za 100 punktów - szukam fachowca wykończeniowca złotej rączki - takiego co różne prace będzie umiał robić - mam między innymi do zrobienia: przygotowanie ścian pod malowanie - miejscowe pogładziowanie, wypełnienie ubytków i uszkodzn, montaż parapetów wewn (2 sztuki), boazeria na 1 ścianie, podłączenia białego montażu (umywalki, baterie). no i pewnie wiele innych prac, z których jeszcze nie zdaję sobie sprawy.... czy ktoś mógłby mi kogos polecić, takiego uniwersalnego z okolic Mysłwic/Imielina (budowa w Imielinie)???? zaawansowana ciężarna bedzie bardzo wdzięczna :))) (a wiadomo ciężarnym się nie odmawia :))

• Odpowiedzi 402
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

oj mamamatinka trochę chyba będzie kiepsko z tymi fachowcami "od wszystkiego" mówi Ci to druga ciężarna :wink: uwierz dla nich nasze brzuszki nie mają żadnego znaczenia :lol: my swoich zaklepaliśmy rok temu jeszcze nie mieliśmy ekipy do stanu surowego a do wykończeniówki już tak :roll:

my chyba będziemy mieszkać w nieocieplonym bo ja za żadne skarby nie mogę znaleźć rozsądnej (nawet powiedziałabym jakiejkolwiek) ekipy do ocieplenia i tynków.

lidiasiem, no wiem, masz rację z ta ekipą od wszystkiego...... cudów nie ma, a nawet powiem ci szczerze ani siły ani chęci nie mam już na szukanie... zobaczymy jak będzie. Co do waszych tynków - ja mam fajną ekipę ale to tak trochę po znajomościach, ale jak już wejdą do nas na tynki (prawdopodobnie w tym tygodniu) to zapytam czy nie byliby chętni na jeszcze jedną fuchę.

• 4 weeks później...

jak tam mamamatinka?? urodziło się coś :wink: w sensie dzidziuś albo tynki? bo przy naszych fachowcach to myślę że pierwszy będzie jednak dzidziuś :lol: uzbrajam się w cierpliwość tym bardziej że kasa zaczyna świecić pustkami, chciałabym co prawda zamieszkać już w domku przed narodzinami ale chyba będzie ciężko a ty??

chciałam się zapytać Was o schody czy ktoś miał wylane z betonu?

jeśli tak to oczywiście jeśli można wiedzieć ile Was kosztowały, my mamy ok 12 schodów 2 spoczniki i dużo barierki - całość 10 tyś, myślę, że to norma ale mogę się mylić, wypowiedzcie się na ten tamat plissssss

Liadiasiem, u nas z tych dwu opcji urodził się tynk:) na dzidziusia muszę czekac jeszcze 5 tygodni :))) i wiesz, oczywiście mimo dolegliwości wolę poczekac, niech siedzi sobie w brzuchu :)))

ale jak to Lidaiseim?? ty też w ciąży, na kiedy termin??? bo już się całkiem pogubiłam????? U nas przeprwadzaka pewnie dopiero wiosną 2009.

co do schodów nie pomogę - mamy betonowe zabiegowe ale na razie wformie surowej i pewnie jeszcze długo tak zostanie (koszty). Będziemy kombinowac prowizoryczną ale porządną barierkę, schody pomalujemy farba do betonu a na stopnie podocinam wykładzinę wdywanową i parę sezonów pewnie tak przemieszkamy.

ach, no to wielkie gratulacje, jeszcze troszkę czasu przed toba, moja kuzynka ma termin na 27 grudnia :)))

z ekipą tynkarską gadałam właśnie o fusze u ciebie, ale oni nie za bardzo bo u nas to tak po znajomości robili a normalnie to oni bloki ocieplają wielkie w dużej firmie w Rudzie Śląskiej.

My za tynk (czyli grunt i tynk) chyba 2000 robocizny zapłacilismy. POwiem ci szczerze że nawet tego dokłądnie nie wiem bo mąż z nimi załatwiał. Mieliśmy ok. 170 m kw.

Witam,

Ja powoli się rozkręcam z budową w Imielinie. Działeczka już ogrodzona, garaż blaszany stoi, PNB też jest....ale szukam na razie kogoś do wykonania instalacji wodnej. Mam juz projekt tej instalacji zatwierdzony przez RPWiK. Do zrobienia całe 15 m instalacji (prosta linia), studzienka z licznikiem na dzialce i chyba najgorsze, przebiecie pod osiedlową drogą.

Może macie jakieś namiary na kogoś co zajmuje się takimi rzeczami.

I JESZCZE JEDNO: tak przy okazji może macie kogoś godnego polecenia do wykonania fundamentów lanych na mokro z betonu.

Rafał (z Imielina)Pozdrawiam,

kateti - a, to pozdrawiam sąsiada z Imielina :)))) życzę samych budowlanyc sukcesów :)))

co do instalacji wodnej (tez mielismy przebitkę) to podczas załatwiania formalnośći w wodociagach mąż pogadał i tam mu kogos polecono. namiarów niestety nie mam

a do wszystkich pozostałych - gdzie zaopatrujecie się w drweno kominkowe??? szukam względnie niedrogniego ale zuafanego pod katem jakości źródła :)

• 1 month później...
Alarm nie jest skomplikowany.

Satel5 z powiadamianiem + klawiatura + czujki + syrena itd.

Jak za mało wejść to można niektóre obszary łączyć w szereg.

Prosta w programowaniu i obsłudze.

P.S.

Piękna pogoda się trafiła dzisiaj.

Był las, rowerek i spacer na kępę.

Witam wszystkich forumowiczów.

Oczywiscie kolega ma racje samo łaczenie nie jest zbyt skomplikowane, jednak właściwa konfiguracja, obsługa i serwis wymaga już pewnej wiedzy fachowej. W związku z czym radzę jednak głębiej postudiować temat i "przynajmniej" zasięgnąć rady fachowców. Samodzielny montaż systemu ma jedną zaletę- tylko właściciel zna prawdziwą konfigurację i rozmieszczenie poszczególnych elementów składnikowych. :wink:

• 1 month później...

witam wszystkich, dawno mnie tu nie było bom potomka rodziła (znaczy nie żebym przez 4 miesiące non stop rodziła, ale genrealnie po prostu się dziećmi ostatnio zajmuję :) ale tak mnie naszło żeby na forum wejść,

co do kominków nam robiła firma Damaro aż z Rybnika, tani to raczej nie są ale zrobili super :), zdjęcie dla zainteresowanych jest w dzienniku.

I jeszcze wszystkim z całego serca polecam naszą firmę malującą wnętrza :)) trafiliśmy na nich całkiem prypadkiem ale robotę zrobili super! fachowo, dokłądnie, bezproblemowo, no po prost cud miód, malują agregatem - dla zainterswanych ich strona to http://www.titan-mal.pl. Szefowi osobiście powiedziałam że będę ich reklamować gdzie się tylko da :)

• 2 weeks później...