mamamatinka 11.08.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 a do wszystkich pytanko za 100 punktów - szukam fachowca wykończeniowca złotej rączki - takiego co różne prace będzie umiał robić - mam między innymi do zrobienia: przygotowanie ścian pod malowanie - miejscowe pogładziowanie, wypełnienie ubytków i uszkodzn, montaż parapetów wewn (2 sztuki), boazeria na 1 ścianie, podłączenia białego montażu (umywalki, baterie). no i pewnie wiele innych prac, z których jeszcze nie zdaję sobie sprawy.... czy ktoś mógłby mi kogos polecić, takiego uniwersalnego z okolic Mysłwic/Imielina (budowa w Imielinie)???? zaawansowana ciężarna bedzie bardzo wdzięczna )) (a wiadomo ciężarnym się nie odmawia ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiasiem 14.08.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 oj mamamatinka trochę chyba będzie kiepsko z tymi fachowcami "od wszystkiego" mówi Ci to druga ciężarna uwierz dla nich nasze brzuszki nie mają żadnego znaczenia my swoich zaklepaliśmy rok temu jeszcze nie mieliśmy ekipy do stanu surowego a do wykończeniówki już tak my chyba będziemy mieszkać w nieocieplonym bo ja za żadne skarby nie mogę znaleźć rozsądnej (nawet powiedziałabym jakiejkolwiek) ekipy do ocieplenia i tynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 18.08.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 lidiasiem, no wiem, masz rację z ta ekipą od wszystkiego...... cudów nie ma, a nawet powiem ci szczerze ani siły ani chęci nie mam już na szukanie... zobaczymy jak będzie. Co do waszych tynków - ja mam fajną ekipę ale to tak trochę po znajomościach, ale jak już wejdą do nas na tynki (prawdopodobnie w tym tygodniu) to zapytam czy nie byliby chętni na jeszcze jedną fuchę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiasiem 09.09.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 jak tam mamamatinka?? urodziło się coś w sensie dzidziuś albo tynki? bo przy naszych fachowcach to myślę że pierwszy będzie jednak dzidziuś uzbrajam się w cierpliwość tym bardziej że kasa zaczyna świecić pustkami, chciałabym co prawda zamieszkać już w domku przed narodzinami ale chyba będzie ciężko a ty?? chciałam się zapytać Was o schody czy ktoś miał wylane z betonu? jeśli tak to oczywiście jeśli można wiedzieć ile Was kosztowały, my mamy ok 12 schodów 2 spoczniki i dużo barierki - całość 10 tyś, myślę, że to norma ale mogę się mylić, wypowiedzcie się na ten tamat plissssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 10.09.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Liadiasiem, u nas z tych dwu opcji urodził się tynk:) na dzidziusia muszę czekac jeszcze 5 tygodni )) i wiesz, oczywiście mimo dolegliwości wolę poczekac, niech siedzi sobie w brzuchu )) ale jak to Lidaiseim?? ty też w ciąży, na kiedy termin??? bo już się całkiem pogubiłam????? U nas przeprwadzaka pewnie dopiero wiosną 2009. co do schodów nie pomogę - mamy betonowe zabiegowe ale na razie wformie surowej i pewnie jeszcze długo tak zostanie (koszty). Będziemy kombinowac prowizoryczną ale porządną barierkę, schody pomalujemy farba do betonu a na stopnie podocinam wykładzinę wdywanową i parę sezonów pewnie tak przemieszkamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiasiem 10.09.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 no tak tak ja też w ciaży ale termin trochę bardziej odległy - 03.01.2009 a jak wyszły tynki? jesteś zadowolona? Fachowcy mieliby wolne? a można wiedzieć ile płaciłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 10.09.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 ach, no to wielkie gratulacje, jeszcze troszkę czasu przed toba, moja kuzynka ma termin na 27 grudnia )) z ekipą tynkarską gadałam właśnie o fusze u ciebie, ale oni nie za bardzo bo u nas to tak po znajomości robili a normalnie to oni bloki ocieplają wielkie w dużej firmie w Rudzie Śląskiej. My za tynk (czyli grunt i tynk) chyba 2000 robocizny zapłacilismy. POwiem ci szczerze że nawet tego dokłądnie nie wiem bo mąż z nimi załatwiał. Mieliśmy ok. 170 m kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateti 18.09.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Witam, Ja powoli się rozkręcam z budową w Imielinie. Działeczka już ogrodzona, garaż blaszany stoi, PNB też jest....ale szukam na razie kogoś do wykonania instalacji wodnej. Mam juz projekt tej instalacji zatwierdzony przez RPWiK. Do zrobienia całe 15 m instalacji (prosta linia), studzienka z licznikiem na dzialce i chyba najgorsze, przebiecie pod osiedlową drogą. Może macie jakieś namiary na kogoś co zajmuje się takimi rzeczami. I JESZCZE JEDNO: tak przy okazji może macie kogoś godnego polecenia do wykonania fundamentów lanych na mokro z betonu. Rafał (z Imielina)Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 18.09.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 kateti - a, to pozdrawiam sąsiada z Imielina ))) życzę samych budowlanyc sukcesów )) co do instalacji wodnej (tez mielismy przebitkę) to podczas załatwiania formalnośći w wodociagach mąż pogadał i tam mu kogos polecono. namiarów niestety nie mam a do wszystkich pozostałych - gdzie zaopatrujecie się w drweno kominkowe??? szukam względnie niedrogniego ale zuafanego pod katem jakości źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dano77 18.09.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Witam wszystkich mam pytanko macie może jakieś namiary kto chce sprzedać działke w krasowie. Dzięki i pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hapek1 23.10.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Czy ktoś jest w stanie polecić jakiegoś sprawdzonego niedrogiego speca od alarmów? Pilne!!! namiary na maila baaaaaardzo proszę [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hapek1 26.10.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Jeśli nikt z naszego rejonu nie robił alarmu To może kominek:) Czy ktoś jest w stanie polecić jakiegoś sprawdzonego niedrogiego speca od kominka z prostym DGP! namiary na maila baaaaaardzo proszę [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 26.10.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 hej! ja robiłem alarm, ale zakładał mi go Solid + od razu umowe podpisywałem. Sama instalacja wyszła mnie taniej niż osobno instalacje a potem umowe. Co do kominków - jak ktoś ma jakieś dobre namiary - to ja też się chętnie podłącze pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hapek1 02.11.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 To może kominek:) Czy ktoś jest w stanie polecić jakiegoś sprawdzonego niedrogiego speca od kominka z prostym DGP! namiary na maila baaaaaardzo proszę [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 02.11.2008 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Alarm nie jest skomplikowany.Satel5 z powiadamianiem + klawiatura + czujki + syrena itd.Jak za mało wejść to można niektóre obszary łączyć w szereg.Prosta w programowaniu i obsłudze.P.S.Piękna pogoda się trafiła dzisiaj.Był las, rowerek i spacer na kępę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario_c 09.11.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Alarm nie jest skomplikowany. Satel5 z powiadamianiem + klawiatura + czujki + syrena itd. Jak za mało wejść to można niektóre obszary łączyć w szereg. Prosta w programowaniu i obsłudze. P.S. Piękna pogoda się trafiła dzisiaj. Był las, rowerek i spacer na kępę. Witam wszystkich forumowiczów. Oczywiscie kolega ma racje samo łaczenie nie jest zbyt skomplikowane, jednak właściwa konfiguracja, obsługa i serwis wymaga już pewnej wiedzy fachowej. W związku z czym radzę jednak głębiej postudiować temat i "przynajmniej" zasięgnąć rady fachowców. Samodzielny montaż systemu ma jedną zaletę- tylko właściciel zna prawdziwą konfigurację i rozmieszczenie poszczególnych elementów składnikowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 09.11.2008 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Jest instrukacja i tabelki w które można/trzeba wpisać parametry. Na wszelki można odłączyć syrenę aby sąsiadów nie stresować w czasie konfiguracji. Filozofii nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario_c 10.11.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Kolega ma rację -w instrukcji wszystko jest napisane. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 17.12.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 witam wszystkich, dawno mnie tu nie było bom potomka rodziła (znaczy nie żebym przez 4 miesiące non stop rodziła, ale genrealnie po prostu się dziećmi ostatnio zajmuję ale tak mnie naszło żeby na forum wejść, co do kominków nam robiła firma Damaro aż z Rybnika, tani to raczej nie są ale zrobili super , zdjęcie dla zainteresowanych jest w dzienniku. I jeszcze wszystkim z całego serca polecam naszą firmę malującą wnętrza ) trafiliśmy na nich całkiem prypadkiem ale robotę zrobili super! fachowo, dokłądnie, bezproblemowo, no po prost cud miód, malują agregatem - dla zainterswanych ich strona to http://www.titan-mal.pl. Szefowi osobiście powiedziałam że będę ich reklamować gdzie się tylko da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiasiem 27.12.2008 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 mamamatinkapo pierwsze gratuluje potomka, nam też się rodzina powiększyła trochę przedwcześnie, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło i na święta mieliśmy dzieciątko pod choinkąpo drugiepowiedz mi ile kosztuje takie malowanie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts