Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Mysłowice Krasowy

grzegorz_janusz

Recommended Posts

Dzięki Basia! Adres poszedł na priva! Powoli zbieram telefony tych sprawdzonych ekip. Jak wyjdę z papierów i będę już mógł kupić projekt zacznie się jeżdżenie i oby wybieranie lepszej oferty. Póki co - biurokracja i kolejne absurdy naszego państwa, powiatu, miasta...

Ile kosztowało Was mniej więcej załatwienie wszystkich papierków- po zakupie działki do pozwolenia na budowę?

• Odpowiedzi 402
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Witam wszystkich budowniczych!

Ja co prawda nie buduję w Krasowach, ale jesteście najbliższą grupą jaką udało mi się znaleźć. Zamierzam rozpocząć budowę w najbliższych miesiącach na Wesołej i już spotkała nas niemiła niespodzianka. Musimy wybrać zalegający pod działką zwietrzały węgiel na głębokość do 2,6 m, i wymienić go na piasek i zagęścić. Wyjdzie tego w sumie około 430 m3. Proponowane do tej pory koszty wymiany zwalają z nóg. Stąd prośba o namiary na jakąś tanią firmę od robót ziemnych. Bardzo będę wdzięczny za informacje gdzie najbliżej/najtaniej można dostać piasek.

Pozdrawiam i z góry dziękuję.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Dziękuję za przyjęcie! :)

Jestem na etapie poszukiwań architekta do wykonania projektu indywidualnego. Projekt gotowy odpada niestety.

Architekci, do których dzwoniłam dotychczas podają mi STRASZNE SUMY!!! Za domek ok. 100m2 usłyszałam 10 -12tyś (wliczając papierologię).

Michal2280 bardzo proszę o namiary na firmę, która pracuje za 7tyś.

Pozdrawiam!

Przyszła Krasowianka

• 3 weeks później...

Witam szanownych budowniczych,

Jakby komuś było potrzeba to mam do sprzedania 6 palet Porothermu 25 PW, cena do uzgodnienia , towar w Rampie Imielin, nawet dowioza

Zostało mi po budowie.....bo domek juz stoi w Imielinie wraz z dachem , więc parę sztuk jako podpory do ławek można zostawić :) , ale nie 6 palet :)

ah te wyliczenia w projektach

Pozdrawiam

Rafał

• 2 weeks później...