Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Mysłowice Krasowy

grzegorz_janusz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 402
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć budującym

Od dwóch lat buduję domek na Krasowach, ostatnio modna dzielnica podobno. Może ktoś jeszcze jest tu na forum.

Witam,

Ja jestem na etapie poszukiwania działki. Myślałam o mysłowickich dzielnicach, ale mam dylemat typu -logistyka. Mam dzieci w wieku szkolnym, a sama pracuje w Chorzowie i ???

Wczoraj oglądałam działkę w Chorzowie Starym, graniczy ze skansenem w parku chorzowskim, niby super połozenie, ale jednak to miasto :cry:

Napiszcie proszę czy juz macie jakies rozeznanie w tamtej okolicy/oczywiscie mam na mysli Krasowy/? Czy szybko można dojechac do obwodnic, czy są tam jakies szkoły?

Będę bardzo wdzięczna za szybką reakcję, ponieważ za 2 tygodnie dostane mapki tej działki w Chorzowie i jak będzie wszystko ok, to mój mąż zdecyduje za nas i zostanę chorzowianką :wink:

Pozdrawiam

czy są działki? pytanie trudne bo już się tym nie interesuję, ale pewnie są bo w okolicy pełno pustego. szkoła też jest. ale jak to na przedmieściach wszędzie może być daleko, z tym że blisko do a4 i s1. to prawie wieś tylko może trochę cywilizowana bardziej. ale czy są inne ?? :-?

chyba za bardzo to nie pomogę, :-?

• 3 weeks później...

Drodzy "krasowiacy" i nie tylko:)

Z okazji nadchodzącego Nowego Roku,

życzę wam budowy pełną gębą:), dużo zdrowia i uśmiechu (mimo wszystko)

realizacji planów na czas, pociechy z współmałżonków:)

i oczywiście następnego "Sylwka" już na swoim!!!!

pozdrawiam:)

Ewa

• 3 weeks później...

drodzy Mysłowiacy i Imielinianie (chyba tak sie mówi nie??)

szukam taniego blaszaka - używanego, albo jakiegoś pomysłu na budowlany składzik podręczny?? oczywiście jak najtaniej

do doświadczonych inwestorów - skąd najlepiej beton?? kopara?? i drewno na więźbę

nasza budowa w Imielinie będzie

Składzik zbudowałem z desek (jeden dzień) i nadal się dobrze trzyma.Dobudowałem jeszcze drewutnię (jeden dzień) i pociupałem drzewo na zimę (o ile przyjdzie).

Beton jest przy wiadukcie Krasowy-Lędziny.

A jeśli dach będą robić górale,to lepiej im zostawić temat drewna.Przynajmniej będą odpowiadać za całość.

• 3 weeks później...

Hej!

Co do więźby od górali to mam wątpliwości, sam jeszcze nie robiłem, ale mnie przed tym przestrzegano - gen. nie masz pojęcia z czego więźba jest robiona (np. świeżo cięte drewno). Mój architekt polecał mi tartak w Krasowach = sprawdzony. Ja już raz kupowałem drewno do górali.. Właściciel tartaku ma na nazwisko "Czarny" - ceny dobre.. jednak nie polecam.. (a dostarcza więźby do wielu domów w okolicy). Deski krzywe, kupa śmieci pomiędzy nimi, itd.. Ciężko coś z tym później zrobić.. bo w góry z deskami nie pojadę.. co innego z tartakiem na miejscu..

I tyle .. bo się coś za bardzo rozpisałem..

Pozdrawiam

PS: Wreszcie mam net.. pytanie jak długo

mamamatinka:

co do kopary - spróbuj Stolorza.. może nie najtańszy, ale konkretny

i dobra robotę robi.

Jak co - namiary zna każdy..ale jak co to podam na priva

Pozdrawiam.

PS: u mnie znowu szpital w domu (po tygodniu przerwy).. Igor ma ponad 39 stopni już 2 dzień.. :(

• 1 month później...