andrzej K. 17.04.2003 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 Zastanawiam się, czym mi grozi, jeżeli nie ocieplę płyty balkonu ze wszystkich stron - od spodu, z boku i na wierzchu. Czy dla ew. kawałka mostka cieplnego warto to robić? Balkon mam dość sporawy.Proszę o odpowiedzi tych, którzy nie mają ocieplonej płyty, a nie TEORETYKÓW, bo teorię znam.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2003 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Zobacz, ile balkonów w starszych blokach nie ma takiego ocieplenia i ludzie tam mieszkają od lat. Ja jednak będę ocieplał swoje balkony, ponieważ w trakcie budowy koszty tej operacji są znikome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 18.04.2003 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 bez przesady - wydaje mi sie że wydasz więcej na materiał do ocieplenia i będziesz musiał rozwiązać problem jak i czym ocieplić balkon od góry (przecież na ocieplenie musi przyjśc wylewka więc pogrubisz sobie balkon -a o spowoduje podwyższenie poziomu balkonu wiec będziesz wychodził z pokoju na balkon 'pod górę' - troche bez sensu...) przemyśl tosnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 18.04.2003 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Nie ma problemu ocieplenia balkonu zwlaszcza z gory. Balkon wylewa sie razem ze stropem na poziom stropu. Na strop i na balkon daje sie styropian a na stryropian zarowno na stropie jak i na balkonie daje sie wylewke. Dzieki temu balkon jest ocieplony a poziomy sa rowne. Koszt ocieplenia nie jest wielki. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 18.04.2003 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 owszem jeśli balkonu jeszcze fizycznie nie ma to nie ma problemu - ale jeśli płyta już jest gotowa i chcianoby ocieplać - to wtedy jest problem i to duż; :smile: snow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_PA 18.04.2003 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Cześ Andrzej - ja również mam zamiar ocieplić płytę balkonu. Mój problem polega na tym, że drzwi balkonowe mam osadzone zbyt nisko i dlatego od góry zastosuję poliestr gdyż jego włąściwości termoizolacyjne są większe od styropianu i dzięki temu mogę przy mniejszej warstwie ocieplenia uzyskać lepsze porównywalne efekty jak w przypadku płyt styropianowych. Pomimo zastosowania poliestru (ok. 3-5 cm) i tak wyjdzi mi stopień. Od spodu ocieplę zwykłym styropianem 5 cm przyklejanym do balkonu klejem.Myślę że gra jest warta świeczki gdyż w moim przypadku jest to ogromny bo 6 m mostek cieplny w pokoju dzinnym. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts