Marzin 23.10.2006 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 A ja nie pytałem tak jak Kati, tylko buduję. W takiej właśnie kwocie chcę się zmieścić. Oczywiście pomijając działkę. Domek prosty jak konstrukcja cepa - dach dwuspadowy, kształt prostokąta, pow 90 metrów. Zakładam, że uda zrobić się dół domku, a resztę powoli z czasem. Oczywiście o wszystko staram się sam, negocjuję ceny, biorę ekipy do poszczególnych etapów. Wiele prac również wykonuję/am samodzielnie, ot choćby własnoręcznie grodzona posesja, przyłącze wodne, czy np instalacja elektryczna.... Czy się uda? Zobaczymy w przyszłym roku. Jak nie, to katastrofy nie bedzie, węzmę większy kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 23.10.2006 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 trzeba sie przygotowac na jak najgorsze.Jak tak pojdzie dalej to i 300 tys nie starczy.Ja liczylem na poczatku tego roku i wystartowalem, ale moje wyliczenia poszly o 70 proc w gore i raczej napewno na tym nie koniec.Bylem przygotowany na rezerwe ale nie az takš - a wiec nie ma wyjsciadodatkowy kredyt ale dalej ? Jakos bede radzic.Ale raczej radze przewidziec duuuuuuuuuuuza rezerwe.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 23.10.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 musisz realnie liczyc ok 2 tys zl za 1 m2. i to przy niewyszukanym standardzie.tanie materialy i tanie technologie. i praktycznie bez tarasu i balkonow. bez ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 23.10.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 na gotowo i bez dziwactw - 300 tys to minimum kazdy kto konczy- lub sie juz wybudował Ci to potwierdzi ps.nawet nie mysl sobie ze kupisz w tej cenie parkiet za 120 zł m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_77 23.10.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 wlasnie skonczylem budowe domu 140 m z garazem pod klucz dobre materialy urzadzony tzn kuchnia lazienka kominek ogrod brama ogrodzenie kostka wyszko to mnie 430 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda1614 23.10.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 ja mysle ze 200 000trzeba liczyć na budowe domku i ja napewno nie bede kladla parkietu za 120zl za metr kwadratowy,i mysle ze ciebie tez jak chcesz tanio wybudować.TO troche dla mnie wygórowana cena,po prostu za drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 23.10.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 kazdy by chciał za 150 patoli dom wybudować a za reszte w podroz dookoła swiata pojechać ale to sie nie da ... jedno jest pewne jak juz zaczniesz to skonczysz , sam nie wiem skąd te pięniądze sie biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 24.10.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 kazdy by chciał za 150 patoli dom wybudować a za reszte w podroz dookoła swiata pojechać ale to sie nie da ... no nie da sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 24.10.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 na gotowo i bez dziwactw - 300 tys to minimum kazdy kto konczy- lub sie juz wybudował Ci to potwierdzi potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ela i tomek 25.10.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Hi, wg nas nie jest to realne. Nasz domek 180 mkw + garaż w pierwszym etapie tzn stan surowy otwarty kosztował 259 tyś Na przyszły sezon muszę liczyć na wydatki w podobnej kwocie. Sąsiad z osiedla domek 120 mkw - bardzo prosty - na gotowo wydał jak twierdz ca 300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 25.10.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Hi, wg nas nie jest to realne. Nasz domek 180 mkw + garaż w pierwszym etapie tzn stan surowy otwarty kosztował 259 tyś Na przyszły sezon muszę liczyć na wydatki w podobnej kwocie. Sąsiad z osiedla domek 120 mkw - bardzo prosty - na gotowo wydał jak twierdz ca 300 matko z czego ten dom , ze zlota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 25.10.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Hi, wg nas nie jest to realne. Nasz domek 180 mkw + garaż w pierwszym etapie tzn stan surowy otwarty kosztował 259 tyś Strasznie dużo. Ja postawiłem na razie mury, dojdzie jeszcze dach z dobrą dachówką i zamknę się w 135-140 tysiącach. Dom 170 + 28 garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulenka71 25.10.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 U mnie stan surowy + deski i papa na dachu kosztował 65.000. Powierzchnia uzyt. 137m2(po podlodze 170m2).Budowany z PTH 30.Materiał mielismy juz zaklepany i zaplacony w marcu. Przy dzisiejszych cenach chyba nie zdecydowalabym sie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 25.10.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 NIE DA SIĘ !Stan deweloperski to 250 000 czyli budynek i nic.Dolicz potem najtańssze meble, bo tego to nikt nie liczy Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ela i tomek 25.10.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Nasz domek jest budowany z porotherm 30strop był bardzo drogi był wykonany w technologi lanejduże koszty stali i pełnego deskowania (dzierżawa szalunków)Drogi bardzo był też dach który ma ca 390 mkwWięźby musiałem kupić około 20 m6Droga dachówka Rupp Sirius 13 antracyt. Dach skomplikowany więc dobry wykonawca też kosztował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ela i tomek 25.10.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Ja tam mebli nie lubie. Nie lubię się obijać i sprzątać trudno. Lubię puste przestrzenie. Kuchnia musi być. Salon to kanapa kominek i dobry telewizor. Czego jeszcze potrzebujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 25.10.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 kazdy by chciał za 150 patoli dom wybudować a za reszte w podroz dookoła swiata pojechać ale to sie nie da ... jedno jest pewne jak juz zaczniesz to skonczysz , sam nie wiem skąd te pięniądze sie biorą da się da się... tylko z tš podróżš dookoła swiata będzie gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.10.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Ja tam mebli nie lubie. Nie lubię się obijać i sprzątać trudno. Lubię puste przestrzenie. Kuchnia musi być. Salon to kanapa kominek i dobry telewizor. Czego jeszcze potrzebujesz ? Jaki stół by się przydał na Wigilię :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 25.10.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Witam serdecznie. Mam pytanie dla doświadczonych: marzy nam się mały domek - 110-120 m2 - czy jest możliwe wybudowanie takiego domku z użytkowym poddaszem za 170 000 zł??? Wchodzi w grę tylko budowa z firmą od początku do końca. Oczywiście zakładając iż działkę już mamy. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Kati z firmš nierealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts