Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna drewniane firmy Natura

Gość

Recommended Posts

Mam okna i drzwi balkonowe Natury, mahoń, w kolorze Eishe (najjaśniejszy), miało przypominać sosnę, wyszło trochę zbyt żółte. Okna były montowane pod koniec listopada zeszłego roku, miały chyba niezbyt wyschnięty lakier, i teraz na wiosnę w paru miejscach przy otwieraniu lakier został uszkodzony. Wygląda na to, że nie będzie kłopotów z serwisem. Ogólnie biorąc wyglądają ładnie, w domu jeszcze nie mieszkamy. Cenowo w tej klasie okien Natura wypadła najkorzystniej

Krzysiek/Kraków

• 4 months później...
  • 7 months później...
Czy ktoś może napisać o tych oknach więcej?

Mam te okna od prawie 3 lat. Zostały zamontowane zaraz po wybudowaniu budynku. Przeżyły wszystkie etapy wykańcznia domu aż po przprowadzkę bez większego uszczerbku. Mieszkamy w domu od października ub.r. i nadal jesteśmy z nich zadowoleni. Nie wypaczyły się, okucia działają dobrze. Miałam u siebie ekipę serwisową z Natury-wyregulowali mi wszystkie okna bez problemu. Mam okna mahoniowe - ciemny brąz ale nie bardzo ciemny - taki ładny, ciepły kolor.

Co więcej chciałbys wiedzieć? Jeśli potrafię to odpowiem.

W każdym bądź razie mogę je polecić z czystym sumieniem.

Pozdrawiam

Renata

• 8 months później...

My bedziemy teraz zamawiac okna NATURA. Po dluuugim namysle. Zastanawialismy sie pomiedzy:

gebauer

natura

urzedowski

majewski

ignies&ignies

dziadek

Natura definitywnie wypadly najkorzystniej cenowo nw stosunku do jakosci. Zakladamy okna antywlamaniowe i ich iferta byla nie do przebicia. 5 tysiecy taniej niz urzedowski, prawie 10 tysiecy taniej niz gebauer.

Okna sa z mahoniu. profil soft line szyby 1,1.

Mam nadzieje, ze dobrze wybralismy :)

Kasia

Ja mam też okna tej firmy co prawda od miesiąca dopiero :D

Okna są bardzo porządnie wykonane a i cena była atrakcyjna.

Brałem pod uwagę M&S, Gebauer, Goran to tyle co pamiętam.

Zdecydowanie mogą spokojnie konkurować z Gebauerem.

Obejrzałem je sobie baaardzo dokładnie i nie ma żadnych uwag.

Dwóch moich znajomych ma Gebauery i ... nie widzę różnicy w jakości.

Mahoń meranti kolor orzech/orzech :wink: (taką mają nomenklaturę)

Pozdrawiam

My wybralismy kolor amorforbia czy jakos tak. Taki wisniowy. :) Wg mnie tez nie widac roznicy z Gebauerem ani Urzedowskim. ZObaczymy jak wyjdzie w praniu. Fajnie, ze Ty jestes zadowolony/a :)

Pozdrawiam

Jestem, jestem - zadowolony :wink:

Namiastkę tego jak wyglądają można zobaczyć w dzienniku.

Pozdrowienia

A u mnie od kwietnia 04 - trochę się zmieniło. Mam już okna drewniane - Natury właśnie. Generalnie bez większych zastrzeżeń [na oko ładne], choć mam trochę problemów z podwójnymi drzwiami łukowymi. Mianowicie trudno się zamykają [najgorzej 1 sztuka z 3], a teraz po kilku tygodniach nie ogrzewania to już ledwie, ledwie [ale za to wszystkie 3]. Serwis miał do mnie dotrzeć już 2 razy [ostatnio dzisiaj], ale do tej pory nie dojechał [jedno krzywo zamontowane stałe okno, jedne okucia źle zamontowane, parę drobniejszych poprawek, no i te okna łukowe!!!!]. Jak przyjechały po zamontowaniu lakier był jeszcze miękki - i po deszczu odbarwiał się [takie białe kropki], ale teraz jest ok. Zadowolony jestem z faceta z salonu firmowego w Krakowie. Porządny i uczciwy gość.