Witos 22.10.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Ludzie jaki jest obecnie najlepszy kredyt pod dom. Zamierzam wziąć około 200 tys. I wcześniej spłacić. Jeżeli ktoś ma jakis fajny niech sie podzieli informacją. Pozdrawiam Witos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.10.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 U Oszołomów duzo na ten temat : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=62360&start=1860 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.10.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 I u tych co już wybrali http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=43761&postdays=0&postorder=asc&highlight=wybra%B3em+kredyt&start=1080 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrov 22.10.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 kredyt przy 200tyś zł (we frankach) to raty rzędu1150zł przy 20 latach, 875zł przy 30 latach (aktualne dane z Expandera) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.10.2006 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 ale to chyba "nieco" zależy od wkładu własnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrov 22.10.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 to są dane bez wkładu własnego, z przed kilku dniale napewno warto samemu się przejść do doradcy kredytowego i zapytać o wszystkie szczegóły i możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 22.10.2006 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Dzięki Pietrov i Nefer. Ide brnąć w te wątki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.10.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Dzięki Pietrov i Nefer. Ide brnąć w te wątki. Wszystkiego dobrego Witos :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pakman 22.10.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 to są dane bez wkładu własnego, z przed kilku dni ale napewno warto samemu się przejść do doradcy kredytowego i zapytać o wszystkie szczegóły i możliwości Każdy ma oczywiście swoje doświadczenia ale ja nie polecam doradców kredytowych. Byłem w Expanderze i stwierdzili, że wogóle nie mamy z żoną zdolności kredytowej. Później sam pochodziłem po bankach i okazało się, że w połowie z nich możemy dostać kredyt na około 120-130 tys... Tak więc ja zupełnie zwątpiłem w profesjonalizm doradców... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.10.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 to są dane bez wkładu własnego, z przed kilku dni ale napewno warto samemu się przejść do doradcy kredytowego i zapytać o wszystkie szczegóły i możliwości Każdy ma oczywiście swoje doświadczenia ale ja nie polecam doradców kredytowych. Byłem w Expanderze i stwierdzili, że wogóle nie mamy z żoną zdolności kredytowej. Później sam pochodziłem po bankach i okazało się, że w połowie z nich możemy dostać kredyt na około 120-130 tys... Tak więc ja zupełnie zwątpiłem w profesjonalizm doradców... wszystko - jak zwykle - zależy od ludzi. W zeszłym tygodniu moja koleżanka kupiła mieszkanie - załatwienie kredytu przez Expandera na 190k trwało 5 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga Izabelin 22.10.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 ja wzięłam kredyt w mulitbanku, bardzo długo to trwało, chcieli milionów dokumentów, kiedyś brałam pkosa, było zdecydowanie szybciej, chociaż trochę drożej, ale multibanku nie polecam, wzięłam bo złożyłam dokumenty a później było już za późno żeby zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 23.10.2006 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 zastanawiam sie nad kredytem w BPH http://www.kredytmieszkaniowy.bph.pl/ podobno niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 30.10.2006 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 BPH daje tylko w złotówkach... zależy co kto lubi, ale wg. mnie kredyt złotowy jest mało atrakcyjny w porównaniu z walutowym (CHF). Trochę o swoich faworytach napisałem tu. Ogólnie rzecz ujmując wygrywają Multibank i Fortis. Teraz druga sprawa - kredyt, a oszczędności. Moim zdaniem nie należy kredytu spłacać wcześniej (chyba, że przez korzystne refinansowanie!), tylko ew. nadwyżkę płynności przeznaczyć na oszczędności. Dla zobrazowania: załóżmy, że bierzemy kredyt na 30 lat, ale z zamiarem spłacenia go już po 15 latach. Co należy zrobić? Obliczyć jak wysokie byłyby raty przy założeniu spłacenia kredytu w 15 lat. Na pewno będą wyższe od wariantu 30-letniego. Tę nadwyżkę należy przeznaczyć na inwestycje, a resztę oddać bankowi na spłatę kredytu. Jeżeli będziemy sumiennie odkładali te nadwyżki co miesiąc na oszczędności (np. fundusz inwestycyjny), to okaże się, że bardzo szybko zgromadzone oszczędności zrównają się z kwotą kredytu pozostałego do spłaty. "Bardzo szybko" oznacza z dużą dozą prawdopodobieństwa okres krótszy, niż założone na początku 15 lat na spłatę kredytu. Oczywiście, kredyt nie jest spłacony, ale zgromadziliśmy oszczędności w równej mu kwocie. Dzięki temu: 1. mamy oszczędności "na wszelki wypadek"2. ekonomicznie nie mamy kredytu (wartość netto = 0)3. z dużym prawdopodobieństwem zyski z oszczędności (w funduszu lub akcjach) przewyższą koszty kredytu. Zatem, nie należy wypruwać się z pieniędzy na wcześniejszą spłatę kredytu, bo to nieopłacalne. Pozdr.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia81 31.10.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Ja osobiście polecam PKO BP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 02.11.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 kredyt przy 200tyś zł (we frankach) to raty rzędu 1150zł przy 20 latach, 875zł przy 30 latach (aktualne dane z Expandera) A jakie trzeba mieć (przedstawić) dochody, żeby uzyskać taki kredyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 09.11.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Zależy od banku. W Millennium przy dochodzie 3500 netto - to spokojnie.pozdr.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts