dream 22.10.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Szukam i szukam i znaleźć nie mogę. Interesuje mnie gmina Stare Babice, nieduża działka rolna do odrolnienia, ale niekoniecznie zaraz, może być za kilka lat (teraz i tak nie mam za co budować), byleby w studium była pod budownictwo mieszkaniowe. Odnoszę wrażenie jakby szaleństwo wzrostu cen ziemi nieco wyhamowało, więc może znajdzie się ktoś, kto chciałby teraz spieniężyć swoją nieruchomość w tym rejonie. Nie spodziewam się, że jutro dostanę prywatną wiadomość: "Tak, mam dla ciebie idealną działkę, czekała właśnie na ciebie", ale gdyby ktoś miał informacje o gospodarzach, którzy byliby zainteresowani sprzedażą ziemi rolnej w niewielkim kawałku to proszę o info na priva.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dream 24.10.2006 23:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Chyba na wzór dzienników budowy ja założę tutaj dziennik poszukiwania działki. Takie ilości ofert w necie we wszystkich kierunkach od W-wy - budowlane, rolne, leśne, do wyboru do koloru, a w Babicach martwa cisza, a jak już coś się trafi to budowlana lub prawie budowlana, której cena znacznie wykracza poza mój budżet. Czy w tej gminie nie handluje się ziemią rolną? Taką rolną rolną, nie właśnie odrolnianą czy świeżo odrolnioną tylko do odrolnienia za parę lat (czytaj tańszą). A tyle ziemi tam odłogiem leży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dream 27.10.2006 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 No cóż... Nikt nawet komentarza nie dopisze, a ja liczyłam na jakąś pomoc, radę chociaż Skąd ja mogłam wiedzieć, że akurat teraz kiedy wreszcie po latach chudych dysponuję jakąś gotówką to się tak porobi na rynku nieruchomości, że chętnych nie ma do handlu ziemią akurat tam, gdzie sobie wymyśliłam. I cóż poradzę, że akurat gmina Babice jest dla mnie optymalną lokalizacją, bo leży mniej więcej pośrodku pomiędzy "siedzibą" rodziców i teściów, więc miałabym blisko i tu i tu. Ale nic to, poczekam, uparta jestem i w końcu kupię tam gdzie chcę, ale nie byłoby od rzeczy gdyby ktoś z forumowiczów, np. z grupy budującej w Babicach, zechciał coś doradzić, wskazać... Nie chcę im się wpychać na forum tematyczne "budowlane", bo takich poszukujących mają już tam kilku (i owszem, czytam). Tymczasem jadę jutro obejrzeć działkę w okolicach Ożarowa, ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie, bo musiałabym "prześwietlić" uwarunkowania w tej gminie, co w przypadku Babic mam już za sobą (studium przestudiowane w szczegółach, a i kilka pojedynczych planów też dla okolic, w których coś oglądałam) Pozdrawiam tych, którzy zdecydują się zajrzeć w mój wątek (moje gorzkie żale jak dotychczas) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 28.10.2006 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Nie wiem skąd te opory przed pytaniem "na grupie babickiej" ( warto cofnąć się o 5 - 10 stron, a namiary same się znajdą ) ?Pytaj, pytaj, a nie zakładaj wątku w ogłoszeniach.Zahacz o pośredników w Babicach ( 2 firmy obok UG ) i kawałek dalej GEOBAKS na trasie do oczyszczalni.Warto też pojeździć i popytac w okolicznych sklepikach, bo to też dobre źródło informacji.pozdroJ..no i oczywiście niezbędna wizyta w architekturze UG !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dream 28.10.2006 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Nie wiem skąd te opory przed pytaniem "na grupie babickiej" Bo... może trochę nieśmiała jestem Poza tym na którymś wątku (nie pamiętam czy to była grupa babicka czy inna) ktoś skwitował podobną do mojej prośbę krótkim "wynocha", co dało mi do myślenia... Pytaj, pytaj, a nie zakładaj wątku w ogłoszeniach. W sumie moje pytanie ma charakter ogłoszenia, ale może faktycznie zapytam "babiczan". Zahacz o pośredników w Babicach ( 2 firmy obok UG ) i kawałek dalej GEOBAKS na trasie do oczyszczalni. Już "haczyłam", ale oferta niewielka i głównie działki budowlane, najczęściej z jakimś "minusem" (a to linia WN, a to ropociąg) albo bardzo duże. A ja ze względu na ograniczenia budżetowe szukam działki rolnej "przyszłościowej". Warto też pojeździć i popytac w okolicznych sklepikach, bo to też dobre źródło informacji. Cenna rada, spróbuję (tylko wcześniej chyba pójdę na piwo żeby nabrać odwagi) no i oczywiście niezbędna wizyta w architekturze UG !!! Tam też już byłam - sprawdzałam plany dla działek, które oglądałam. Odnoszę wrażenie, że pracują tam ludzie, którzy nie lubią swojej pracy, bo jak człowiek tam wejdzie to czuje się jakby był przezroczysty, a jak o coś zapyta to wieje chłodem jak na lodowcu. Ale wdzięczna będę jeśli wyjaśnisz mi "niezbędność" tej wizyty w sytuacji, kiedy nie mam konkretnej interesującej mnie oferty. Bardzo dziękuję, że zechciałeś się odezwać. Zapewne skorzystam z Twoich rad - "wproszę się" do grupy babickiej i przejadę się po sklepach w okolicy. Mam za sobą jeden podobny epizod - zaczepiłam panią, pracującą w ogródku na posesji (a ile mnie to stresu kosztowało... ) w Babicach Starych. Pani była jak te Babice (tzn. w wieku zaawansowanym), ale bardzo sympatyczna i nawet oferowała, że może mi sprzedać część swojej działki - problem w tym, że ta część w całej rozciągłości leży pod drutami WN i nie zdecydowałam się. Ale pomysł z tymi sklepami podoba mi się (mąż jest handlowiec, dla niego to nie powinno być tak stresujące jak dla mnie). Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOBOFRUIT 29.10.2006 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Dream my tez poszukujemy działki (chociaż budowlanej) w tej gminie i pisałam o tym ostatnio w wątku babickim - jeśli interesowałby Cię namiar na działkę rolną w Zielonkach tuż za St. Babicami to daj mi znać na priva, ale ostrzegam że ceny działek rolnych niewiele odbiegają od cen działek budowlanych Ww. działka 180zł/m2!!! a jej wielkość ok 1100m2 (a np w Latchorzewie rolna 80$!). Natomiast budowlana w Koczargach 900m2-ok 200-225tys.zł (choć właściciel niepoważny-nie stawił się na spotkanie - ponoć w którejś knajpie okolicznej balował ). No i dodam to o czym się trąbi i jest prawdą - rolnicy nie chcą sprzedawać działek rolnych bo Gm,Babice dość prężnie odralnia działki - czyt, rolnicy mają większy zysk ze sprzedaży działki budowlanej. Jeśli ma być taniej to proponuję w okolicach Borzęcina gdzie rolne można ponoć dostać za 100zł/m2. Powodzenia w poszukiwaniach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOBOFRUIT 29.10.2006 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 A co do Pań z Urzędu w Babicach - mój mąż mówił że był miło zaskoczony uprzejmością i chęcią pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dream 29.10.2006 00:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 A co do Pań z Urzędu w Babicach - mój mąż mówił że był miło zaskoczony uprzejmością i chęcią pomocy Znakiem tego ja nie jestem w guście tych pań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOBOFRUIT 29.10.2006 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Wiesz jak to kobiety - mają zmienne nastroje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dream 29.10.2006 00:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 jeśli interesowałby Cię namiar na działkę rolną w Zielonkach tuż za St. Babicami to daj mi znać na priva, ale ostrzegam że ceny działek rolnych niewiele odbiegają od cen działek budowlanych Ww. działka 180zł/m2!!! a jej wielkość ok 1100m2 (a np w Latchorzewie rolna 80$!). Jeśli ma być taniej to proponuję w okolicach Borzęcina gdzie rolne można ponoć dostać za 100zł/m2. Powodzenia w poszukiwaniach! Widzę, że poszukiwanie działki wpływa chyba na bezsenność (późno się zrobiło trochę). Chętnie sprawdzę te Zielonki, chociaż cena o jakiej piszesz jest be. Poproszę info na priv. A Borzęcin też rozważam i w takiej cenie chętnie się zainteresuję jeśli masz jakiś namiar. Oglądałam tam działkę rolną (w Borzęcinie Nowym), ale rozmiar działki nie dla mnie, a do tego właściciel chciał po 150 pln/m2. A powodzenie się przyda, bo popadam w zniechęcenie, które kieruje mnie dalej w stronę Ożarowa. Pozdrawiam (i też powodzenia) PS. Gdybyś np. szukała wspólnika (uczciwego i niekonfliktowego) do większej działki w sensownej cenie to rozważ moją kandydaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOBOFRUIT 29.10.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Dream namiar już wysyłam Ło matko - za 150-160PLN w Borzęcinie/Topolinie to spokojnie można kupić budowlaną (w agencji nieruchomości Geobaks tydzień temu mieli jakieś budowlane po 110/120PLN/m2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dream 29.10.2006 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 za 150-160PLN w Borzęcinie/Topolinie to spokojnie można kupić budowlaną (w agencji nieruchomości Geobaks tydzień temu mieli jakieś budowlane po 110/120PLN/m2) Ciekawe rzeczy piszesz, podnoszą na duchu (wracam myślami z pod Ożarowa spowrotem do Babic). Jutro tam dzwonię. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOBOFRUIT 29.10.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Dream bardzo przepraszam, całkiem nieświadomie wprowadziłabym Cię w błąd... To nie w Geobaksie pytaliśmy o działki (bo ten mieści się przy oczyszczalni ścieków) - tylko w agencji przy Urzędzie Gminy ul. Rynek 6 (ale nie Ranczo) tylko ... nazwy nie pamiętam (chyba KARENT) ale ich strona internetowa to http://www.ekstradom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dream 29.10.2006 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Nic się nie stało, zadzwonię w dwa miejsca (a może w trzy, to i Ranczo oblecę za jednym podejściem). Ofert w necie z dnia na dzień przybywa (chociaż takiej jak dla mnie jeszcze nie trafiłam), więc może w agencjach coś się ciekawego wykluje.Chociaż jednak wolałabym znależć coś bezpośrednio, z wiadomych przyczyn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dream 02.11.2006 01:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Wprawdzie ma na oku trzy działeczki, ale:1. na razie to tylko informacyjnie - żadnej jeszcze nie oglądałam (czekam do soboty, bo w tygodniu to nie ma czasu, a jak już jest czas to nie ma światła dziennego)2. wszystkie przez pośredników, a więc + koszty prowizji3. nadal jestem zainteresowana ofertami bezpośredniej sprzedażyPozdrawiam odwiedzających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOBOFRUIT 02.11.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Dream nie chcę straszyć ani popędzać... Ale napisała do mnie jedna z forumowiczek która też szuka działki w Gm. Stare Babice i napisała że już trzecią działkę jej ktoś podkupił spod nosa.... Jakiś dziki szał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dream 02.11.2006 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 napisała do mnie jedna z forumowiczek która też szuka działki w Gm. Stare Babice i napisała że już trzecią działkę jej ktoś podkupił spod nosa.... Jakiś dziki szał... Wiem jak to jest, bo właśnie dzisiaj tego doświadczyłam. Wczoraj dostałam sygnał o działce a dzisiaj juz po ptakach, tak więc zostają mi juz tylko dwie opcje. Pokładam nadzieję w tym, że przedmiot mojego zainteresowania, tj. działka rolna do odrolnienia za kilka lat, może nie być tak bardzo pożądany przez innych zainteresowanych tym rejonem, bo nieprędko na takiej działce coś będzie można zbudować (ta oferta która mi uciekła była do odrolnienia "na dniach"). Ale dzięki za ostrzeżenie - chyba faktycznie muszę się bardziej uwijać, tymczasem jestem umówiona na sobotę na oglądanie i wypada się modlić żeby oferta dotrwała do tego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rodick 04.11.2006 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 dream - jak Ci cos nie bedzie pasowac ... albo znajdziesz 2 fajne działki na sprzedaz to dasz mi namiar na priv??? - widze, ze mamy te same problemy i szukamy dokladnie tego samego:) Pozdrawiam. PS. a tak wogole to czy w tych Babicach to zloto w ziemi jest czy co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dream 04.11.2006 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 dream - jak Ci cos nie bedzie pasowac ... albo znajdziesz 2 fajne działki na sprzedaz to dasz mi namiar na priv??? - widze, ze mamy te same problemy i szukamy dokladnie tego samego:) Jasne, nie ma sprawy. Znam ten ból, a ja nie jestem jak ten pies ogrodnika, co sam nie zje i innemu nie da a tak wogole to czy w tych Babicach to zloto w ziemi jest czy co??? Sądząc po cenach to chyba i złoto i diamenty i wszelkie inne kosztowności. Jak zauważyła Bobofruit, jakiś dziki szał zapanował na działki w tej gminie, ale tylko puste działki, bo czasem można trafić ofertę domu z działką w takiej samej cenie jak za działkę niezagospodarowaną. Tylko na co mi teraz ten dom. Nawet nie będę miała za co go utrzymać w stanie nie zmienionym, a co dopiero remont. Boże, ileż mniej miałabym problemów, gdybym dysponowała tą kasą na działkę jakieś dwa lata temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dream 09.11.2006 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 rodickwysłałam ci wiadomość na priv, potrzebna szybka reakcja.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts