Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SZUKAM DZIAŁKI ROLNEJ w gm.Babice

Recommended Posts

czas się przypomnieć... :lol:

Ktokolwiek widział, ktokolwiek cuś wie, ino może jakiś sonsiad che sprzedać cześć ojcowizny?

Szukam kawalka ziemi, rolna lub budowlana najlepiej jak najblizej Wawki (Blizne, Zielonki, Latchorzew, Babice, Janów...) i za LUDZKIE pieniądze.

max ~150tys pln.

Z góry dzięki za wszelkkie info

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ktokolwiek widział, ktokolwiek cuś wie, ino może jakiś sonsiad che sprzedać cześć ojcowizny?

A i owszem jak masz na zbyciu pół miliona to "sonsiad" być może z wielkim bólem za te marne grosze rozstanie się ze swoją ojcowizną...

za LUDZKIE pieniądze max ~150tys pln.

Powiem krótko - na to nie licz, w tym rejonie chętnych do kupna jest 20 razy więcej niż potencjalnych sprzedających, mnie już ręce opadły :(

A jeszcze teraz jak wybory na wójta wygrał stary wójt to ludzie nie będą rolnej ziemi sprzedawać tylko czekać na szybkie odrolnienia i budowę infrastruktury (jak im przed wyborami obiecano), czyli na wyższe ceny nieruchomości. A nawet jak trafi się ktoś chętny do sprzedaży takiej ziemi to minimalna powierzchnia nowej działki rolnej to 3000 m2, a ceny takiej co rokuje na odrolnienie za 2-3 lata to w najlepszym wypadku 160-190 pln. Rachunek prosty... :-?

• 2 weeks później...

No i ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu nie spełniły się moje czarne scenariusze z poprzedniego posta. Chyba uwierzę,że cuda się zdarzają (rzadko, ale zawsze).

W dniu dzisiejszym stałam się posiadaczem i nawet właścicielem (a czy szczęśliwym to wyjdzie w praniu) niedużej działki w Zielonkach, dokładnie odzwierciedlającej moje wyobrażenia (a może powinno być marzenia) co do miejsca na przyszły dom. Transakcja doszła do skutku właśnie dzięki temu forum - Panie Darku, jeśli jeszcze Pan tu zagląda to kolejny raz dziękuję (i zapraszam do odwiedzin).

Niniejszym ogłaszam, że moje ogłoszenie w sprawie nabycia działki z dniem dzisiejszym stało się nieaktualne.

Pozdrawiam wszystkich poszukujących, a budującym (szczególnie tym, którzy zechcieli służyć mi radą) życzę szybkiego zamieszkania w nowej siedzibie.

Witam serdecznie!

czytałam co jakiś czas powyższy wątek, ale po ostatnim info zdecydowałam się od razu napisać. Gratuluję znalezienia wymarzonej działeczki i zwracam się z prośbą o pomoc/informacje w dokładnie takiej samej sprawie. Poszukuję działki do 150 tys. PLN w okolicach Babic, Koczargów, Borzęcina, Latchorzew, Janów....

Będę bardzo wdzięczna za wszystkie oferty i każdą wskazówkę.

Dziękuję i pozdrawiam,

Majka

zwracam się z prośbą o pomoc/informacje (...)Poszukuję działki do 150 tys. PLN w okolicach Babic, Koczargów, Borzęcina, Latchorzew, Janów....

Będę bardzo wdzięczna za wszystkie oferty i każdą wskazówkę.

Dziękuję i pozdrawiam,

Majka

Przykro mi, ale jedyne co mogę zrobić to odstąpić ten wątek, który dla mnie okazał się szczęśliwy, ponieważ skłonił pewnego sympatycznego właścicela działki do tego, aby skierować do mnie swoją ofertę sprzedaży (do tej pory nie wiem dlaczego spośród wszystkich poszukujących wybrał akurat mnie).

Pozdrawiam i powodzenia.

Szukam i szukam i znaleźć nie mogę. Interesuje mnie gmina Stare Babice, nieduża działka rolna do odrolnienia, ale niekoniecznie zaraz, może być za kilka lat (teraz i tak nie mam za co budować), byleby w studium była pod budownictwo mieszkaniowe. Odnoszę wrażenie jakby szaleństwo wzrostu cen ziemi nieco wyhamowało, więc może znajdzie się ktoś, kto chciałby teraz spieniężyć swoją nieruchomość w tym rejonie. Nie spodziewam się, że jutro dostanę prywatną wiadomość: "Tak, mam dla ciebie idealną działkę, czekała właśnie na ciebie", ale gdyby ktoś miał informacje o gospodarzach, którzy byliby zainteresowani sprzedażą ziemi rolnej w niewielkim kawałku to proszę o info na priva.

Pozdrawiam.

Znam gostka w Babicach Starych,ma sporo ziemi,mieszka na ul Pohulanki.

Witam wszystkich odwiedzających forum.

Również jestem zainteresowany zakupem działki w okolicach Babic. Przypuszczam że sprzedający nie narzekają na brak ofert, ale jakby ktoś chciał sprzedać taką działeczkę właśnie mnie to byłbym wdzięczny za kontakt.

Pozdrowionka

Witam Was.

Widzę, że wydeptuję znane ścieżki. Miesiące śledzenia ogłoszeń, wizyty w agencjach nieruchomości itp. Wszystko na nic. A takie piękne marzenie o własnym kawałku świata... Może ktoś wspomoże w jego realizacji?

Mam nadzieję, że w gminie Babice Stare, lub na jej obrzeżach stanie mój dom. Jeśli macie jakieś namiary na działkę do sprzedania, to bardzo proszę o wiadomość. Odwdzięczę się zaproszeniem na dobrą kolację w moim wykonaniu w nowym domu :)

Pozdrawiam.

Witam ponownie,

i znowu się przypominam. Niestety nadal nic nie znalazłam, a działek do sprzedaży wciąż coraz mniej. Dlatego zwracam się z ogromną prośbą o jakiekolwiek informacje. Przypominam, że poszukuję działki 800 - 1000 m2 w okolicy Puszczy Kampinowskiej (gmina Babice, Leszno, Łomianki, Dziekanów, Palmiry...), może być rolna (odrolnienie nawet w ciągu 5-6 lat, gdyż planuję budowę w trochę dlaszej przyszłości).

Z góry bardzo bardzo dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,

Magda

Witam

mi już się udało znaleźć działkę, polecam usługi agencji Karent w Babicach. Próbowałem znaleźć coś na własną rękę ale to nie jest takie proste. Rolnicy nie chcą sprzedawać działek. Najlepiej się do nich zgłosić i powiedzieć czego się szuka. Gdy pojawi się działka będą do ciebie dzwonić. Teraz agencje praktycznie nie publikują ogłoszeń w gazetach czy w internecie.

powodzenia

Bardzo dziękuję za wskazówkę. Jestem już w kontakcie z tą agencją i wciąż mam nadzieję, że uda mi się coś znaleźć, chociaż te nadzieje wciąż maleją...

Czy udało Ci się kupić działkę rolną czy budowlaną?

Pozdrawiam serdecznie,

Magda

Można tak powiedzieć że "kupiłem" budowlaną (na razie podpisałem umowę przedwstępną). Mam nadzieję że dojdzie do podpisania umowy ostatecznej.

pozdrawiam i powodzenia

I jak, udało się?

Ja nadal cierpliwie poszukuję.

Pozdrawiam

PZ

• 2 weeks później...
To jeszcze ja sie dopisze... Szukam dzialki w okolicy Starych Babic, Lipkow, Koczargi. Jakby ktos mial jakies informacje o czyms w ludzkiej cenie, to prosze o informacje :)

Dopiszę jeszcze siebie... Też zaczynam poszukiwać w tamtym rejonie, ale jak widzę Wasze doświadczenie to nie jest za różowo :-(

Mimo wszystko jakby ktoś miał jakieś info, którym chciałby się podzielić, albo był właścicielem działki i chciał ją sprzedać to proszę o kontakt :)

Pozdrawiam niestrudzonych poszukiwaczy...

Witam,

widze, ze dzialki w tym rejonie ciesza sie ogromnym zainteresowaniem.

Dwa lata temu mialem chytry plan kupienia dzialki rolnej i odczekania kilka lat na jej odrolnienie. Odpowiednia dzialke za odpowiednia cene wtedy znalazlem, ale niestety, po miesiacu "biegania" po bankach przekonalem sie, ze zaden bank nie daje kredytu na dzialke rolna :cry: a nie mialem mozliwosci innego finansowania.

Natomiast chetnie sie teraz dopisze do watku i rownie chetnie przyjme namiary na osobe, ktora chcialaby sprzedac dzialke w tym rejonie, za rozsadna cene.

Czyli: KUPIE DZIALKE W GMINIE BABICE.

Ostatnia wizyta w agencjach troche mnie podlamala, jesli chodzi o ceny...

Ale od czego sa marzenia... dream dala przyklad, ze czasami sie spelniaja.

pozdrawiam wszystkich forumowiczow

• 1 month później...