Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płytki do salonu

Elanek

Recommended Posts

Witam u nas kucnia z salonem i jadalnią jest łączona i calość jest wylożona gresm polerowanym delikatnie mlecznym i z bardzo delikatnym żyłkowaniem. Kiedy był układany i cały w pyle od fugi i różnych inncyh budowalnych balaganów - śliski był obrzydliwie a poza tym on caly pokryty jest jakims rodzajem wosku - parafiny, ktory rzeba zmyć przed impregnowaniem.

W sumie to około 50 m2 i nie zamieniałabym na żaden parkiet :):).

Narazie nic sie nie rysuje - a narazie jest eksploatowany bo ciągle kończymy budowanie, wyglądają super - a to jest najzwyklejszy chiński gres, kupiony w Castoramie. Jak dotrę do domu - zrobię fotki to wrzucę.

Ale podglądaliśmy taki dokładnie jak nasz - byc może z innej firmy, tego nie wiem, w naszym Ośrodku Kultury. Cały wielki hol wyłozony jest gresem polerowanym od kilku lat - też jest taki jasny jak nasz i nie jest to bynajmniej miejsce w którym zakłąda sie zmienne obuwie :), a nie widać nawet przy tak intensywnym uzytkowaniu wielkich zarysowań czy zmatowienia - także jestem dobrej myśli :):)

my mamy w przedpokoju i kuchni szkliwiony polerowany hisdzpański no i niestety w przedpokoju po 3 latach użytkowaniu widać rysy....widać je tym bardziej, ze gres jest w kolorze ecru i niestety w ryskach osiada brud. Naszczescie remontujemy nasz domek a mieszkanie z gresem już sprzedane ;) W domku nigdzie nie bede miała takiego gresu...nauczpna dośw ;)

Dzięki, ale tzn że gres z połyskiem to nie oznacza szkliwiony? :oops: Sorry za niewiedzę.

Ja po wcześniejszych tych wypowiedziach i po opiniach rodzinki stwierdziałam, że sobie podaruję ten gres. Teraz jednak widzę, że może nic straconego. Możesz mi wytłumaczyć jak to jest z tym gresem z połyskiem? Którą klasę ma Twój gres? A co z fotkami? Dałoby radę je zobaczyć? Pozdrawiam

• 4 weeks później...