Elanek 23.10.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Witam,Czy ktoś wie coś nt gresu z połyskiem? Czy nadaje się do salonu i kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malena 23.10.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Witam u nas kucnia z salonem i jadalnią jest łączona i calość jest wylożona gresm polerowanym delikatnie mlecznym i z bardzo delikatnym żyłkowaniem. Kiedy był układany i cały w pyle od fugi i różnych inncyh budowalnych balaganów - śliski był obrzydliwie a poza tym on caly pokryty jest jakims rodzajem wosku - parafiny, ktory rzeba zmyć przed impregnowaniem. W sumie to około 50 m2 i nie zamieniałabym na żaden parkiet :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elanek 23.10.2006 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 A nie zarysowuje się? I jakiej firmy to są płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malena 23.10.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Narazie nic sie nie rysuje - a narazie jest eksploatowany bo ciągle kończymy budowanie, wyglądają super - a to jest najzwyklejszy chiński gres, kupiony w Castoramie. Jak dotrę do domu - zrobię fotki to wrzucę. Ale podglądaliśmy taki dokładnie jak nasz - byc może z innej firmy, tego nie wiem, w naszym Ośrodku Kultury. Cały wielki hol wyłozony jest gresem polerowanym od kilku lat - też jest taki jasny jak nasz i nie jest to bynajmniej miejsce w którym zakłąda sie zmienne obuwie , a nie widać nawet przy tak intensywnym uzytkowaniu wielkich zarysowań czy zmatowienia - także jestem dobrej myśli :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martik 23.10.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 my mamy w przedpokoju i kuchni szkliwiony polerowany hisdzpański no i niestety w przedpokoju po 3 latach użytkowaniu widać rysy....widać je tym bardziej, ze gres jest w kolorze ecru i niestety w ryskach osiada brud. Naszczescie remontujemy nasz domek a mieszkanie z gresem już sprzedane W domku nigdzie nie bede miała takiego gresu...nauczpna dośw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elanek 25.10.2006 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Dziękuję bardzo za podpowiedzipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malena 25.10.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Witam Elanek nie wiem jaka Twoja decyzja - ja szczerze powiem długo się zastanawiałam, ale narazie nie żałuję. Martik pisze, że się rysują - u nas narazie nic takiego się nie dzieje tylko w odróżnieniu do Martik nasz gres nie jest szkliwiony :) Pozdrawiam Malena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elanek 26.10.2006 05:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Dzięki, ale tzn że gres z połyskiem to nie oznacza szkliwiony? Sorry za niewiedzę. Ja po wcześniejszych tych wypowiedziach i po opiniach rodzinki stwierdziałam, że sobie podaruję ten gres. Teraz jednak widzę, że może nic straconego. Możesz mi wytłumaczyć jak to jest z tym gresem z połyskiem? Którą klasę ma Twój gres? A co z fotkami? Dałoby radę je zobaczyć? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 17.11.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 gresy chińskie mozna dostac w cenach od 40PLN markety (mały wybór) ok 50-90 salony, polski 150-200, hiszpania wlochy ponad 250, uwaga gresy z napisem na odwrotnej stronie "Italian design" albo coś w tym rodzaju nie są włoskie tylko chińskie co nie znaczy ze sa złe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts