Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uwaga na Millenium

Gregori

Recommended Posts

ja miałem też jazdę z Millenium, wypłata ostatniej transzy długo po umownym terminie....na moja reklamacje odpowiedz po kilku tygodniach i to na stary adres, chociaz adres zmieniony w oddziale....przyznali mi racje ze to ich wina i ze bardzo przepraszaja....na razie nie mam czasu zajac sie tym,ale jeszcze gdzies sie z tym udam moze UOKiK, moze jakis zwrot prowizji, zobaczymy, jesli czas pozwoli to troche ich pomecze, bo tam sobie głowe uciac ze jesli mnie by sie noga powinęła to oni by nie odpuscili... :p

• 2 weeks później...

No to ładnie szkoda, ze nikt mnie nie oszczegał przed tym bankiem :(Ja wzięłam tam kredyt, przyznali bez problemu. A w tej chwili mam problem z wypłatą 3 z 4 transz. Problemy na jakie napotkałam:

1) kontakt tylko z konsultantem - ten z kolei nigdy nic nie wie - przesyła zapytania do analityka (odpowiedź analityka 1 zdanie nic nie mówiące)

2) kontakt z analitykiem niemożliwy, zwróćcie uwagę wszędzie macie podany numer infolinii, nigdzie innego, a więc wiąże się to z częstszymi wizytami w oddziale. Ja osobiście zdobyłam numer telefonu do oddziału i pracownicy banku teraz są strasznie oburzeni jak dzwonie i każą mi przyjechać, albo odsyłają na infolinię

3) na wypłatę transzy, albo inną odpowiedź czekaliśmy tydzień, uzyskaliśmy ją właśnie po 3 interwencjach (zgodnie z umową 3 dni)

4) w chwili obecnej możemy złożyć tylko reklamację (to jest dzisiejsza odpowiedź konsultanta)

5) nawiązując do kontroli do nas nawet nie chcą wysłąć kontroli!!!!!!! 50% przekroczymy dopiero po tej transzy

W chwili obecnej właśnie zabieram sie za pisnie reklamacji, ale jednoczesnie zastawiam się nad wzięciem kredytu gdzieś indziej i spłatą tego, albo zastanawiam sie jakie będą konsekwencje nie wykorzystania kolejnych transzy i nie wywiązania sie z umowy pod względem terminu odbioru budynku.