Krzys1 18.04.2003 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Lechu, oto trzy adresyhttp://www.mechanik.legnica.pl/02-zgrzewane.htmlhttp://www.kobomet.mijo.pl/http://www.arex.biz.pl/pliki/ogrodzenia/ogro_siatki.htmto pierwsz trzy jakie wyszły po wpisaniu w google "siatki, ogrodzenia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechu5 18.04.2003 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 mbzDziękuje Koledze za wsparcie, też tak myślę. lechu5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2003 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 On 2003-04-18 12:17, mbz wrote: Fe, nieladnie sie zachowuja starzy forumowicze, nieladnie. Te teksty: tandeta, makabryczne, ohydne. Ludzie, przeciez innym moga sie nie podobac wlasnie siatki, a pisanie, ze betonowe to wiesniackie, to jest ponizej waszej godnosci, do tej pory mialam o was dobre zdanie, ale chyba je zmienie. W kwestii podobania sie, po prostu sie nie dyskutuje. uważaj, żebysmy my nie zmienili zdania o Tobie ! te ogrodzenia są OBLEŚNE ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2003 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Skoro się nie dyskutuje,to dlaczego reagujesz tak gwałtownie na nasz gust? Mój gust mówi mi,że te ogrodzenia są: -brzydkie -tandetne -kiczowate -i nie mieszczą się w podstawowym kanonie piękna. Ale widocznie osoby,które to paskudztwo kładą sobie na własnej działce uważają inaczej.(szkoda tylko,że narażają innych na wstrząsy estetyczne) A najlepsze jest to,że nie wynika to bynajmniej z oszczędności, dobroduszności tych osób lecz z chęci...bycia właśnie "gustownym" wyróżnienia się od innych skompliowanym "cacuszkiem". Zwróćcie uwagę,że formy tych ogodzeń nawiązują do najlepszych tradycji baroku , są przeładowane i mają być niby w dobrym smaku. Tak to jest, jak się na siłę chcę zrobić z siebie, kim się nie jest.Nieadekwatnymi środkami.Z betonu nie zrobisz puzderka. I to jest właśnie brak gustu. Coś co nie ma żadnej tradycji, a wymyślone zostało w zakładach betoniarskich bynajmniej nie przez artystę. Beton-owszem-do prostych,nowoczesnych form (polecam buw-tam beton nie udaje czegoś innego-jest po prostu betonem,mhm,ale jakim przez to!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechu5 18.04.2003 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 AnominMy tzn. kto? - powietrze?, czyli nikt.A poważnie, jak Ty uważasz, że np. kolor czerwony jest obleśny to JA TEŻ TAK MAM MYŚLEĆ?! Przemyśl to. lechu5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2003 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Lechu, zadałeś pytanie czy warto.Odpowiadamy więc. Nawiązałeś też do piękna stąd nasze odpowiedzi a propos tego piękna. Może trzeba było zaznaczyć,że o odpowiedź prosisz tylko tych,kórym się podobają. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2003 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 lechu5, my ludzie na poziomie. Paru jeszcze jest i to dobrze choć takich jak ty ... zalew z każdej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 18.04.2003 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Owszem nie dyskutuje się, ale to w oczy kole! Współczuję po prostu sąsiadom betonowo ogrodzonych działek. Ja bym się załamała, gdyby coś takiego stanęło w moim sąsiedztwie. Poważnie. Pozostało by mi tylko ukradkiem obsadzić taki płot od zewnątrz żywopłotem czy czymś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 18.04.2003 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Mbz, ja nie piszę jako anonimowy, budowa naszego domu trwała dość długo. Mielismy więc duzo czasu na oglądanie /podglądanie/ róznych rozwiązań. Mojemu mężowi długo podobały się ogrodzenia betonowe, - bo tanie, łatwe w montazu, mozna pomalować itp. Ja się nie zgodziłam /na szczęście czasami mam coś do powiedzenia w domu/, równie tanio ogrodzilismy siatką powlekaną, sadzimy krzewy, żywoplot, masę drzew. Mąż teraz jest zadowolony, że nie skusił się na ofertę betonu. Mbz, przestajesz mnie lubić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 18.04.2003 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Ja nie wypowiadam sie na temat, czy mi sie podobaja takie czy inne ogrodzenia, w ani jednym miejscu o tym nie napisalam. Chodzi mi jedynie o to, ze zwlaszcza ty Opal czesto padasz ofiara zlosliwych anonimow, czesto skarzycie sie na chamstwo anonimowych a tymczasem teraz sami zachowujecie sie ponizej krytyki.Kazdy kto ma ziemie i dom, ma tez prawo robic tam co mu sie podoba,zwlaszcza po tym jak mieszkal w bloku, gdzie nie mogl nic zrobic bez zgody administracji, wspolnoty czy sasiadow. I chyba wlasnie o to chodzi tym, ktorzy sie buduja - o poczucie wlasnosci i prywatnosci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2003 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Właściwie można jeszcze dodać,że wykoanie tych ogrodzeń pozostawia sporo do życzenia.na ogół stoją powyginane we wszystkie strony.Nieówni brzydko odlane.Popękane.To też stanowi o ich watpliwych walorach estetycznych mimo aspiracji do "pałacu". Nie ma to jak sztachetki,co?Szkoda,że takie drogie... Pozdrawiam betonowych i nie betonowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2003 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Anonim chociaż w Wielki Piatek daruj sobie takie epitety. Jak chcesz kogoś przekonać,to nie w ten sposób. Wątpiąc w zrozumienie papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 18.04.2003 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Majka, ciebie lubie zawsze Mam zreszta podobne zdanie do twojego w kwestii ogrodzenia. Poniewaz to dla mnie jeszcze odlegla sprawa, wiec nie wiem jeszcze jakie bede miala. Chodzilo mi jednak o ton wypowiedzi i uzywane slowa. Bo jesli ktos pisze ze betonowe jest wiesniackie, to ten komu sie takie wlasnie podobaja moze poczuc sie urazony. Ktos inny moze napisac ze siatki sa wiesniackie i wtedy pileczka sie odbija, a przeciez nie o to chodzi na forum, zeby przekonywac kazdego na sile do swojego zdania, tylko obiektywnie zaprezentowac swoj punkt widzenia. Tak myslalam do tej pory i mam nadzieje ze tak bedzie nadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 18.04.2003 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 mbz - jak sam stwierdziłeś forumowicze mogą mieć własne zdanie...moje na temat ogrodzeń betonowych znasz - dla mnie są 'ohydne'możesz się zgodzić albo nie - to twoja sprawa...nie przeszkadza mi że ludzie stawiają takie ogrodzenie - jeśli im sie podobają - to też ich sprawa...to czy przestaniesz mnie lubić mnie za moje poglądy mi nie przeszkadza... poza tym nie mówimy że ci co stawiają takie ogrodzenia są głupi abo coś takiego - po prostu komentujemy wygląd tych ogrodzeń w porównaniu z innymi dostępnymi na rynku... snow _________________http://www.republika.pl/prokom_/aktyprawne.htm [ Ta wiadomość była edytowana przez: Snowdwarf dnia 2003-04-18 12:57 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2003 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 On 2003-04-18 12:49, mbz wrote: Kazdy kto ma ziemie i dom, ma tez prawo robic tam co mu sie podoba otóż nie! trzeba myśleć też o otoczeniu, troszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 18.04.2003 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 W zwiazku z moim poprzednim postem chcialabym nam wszystkim zyczyc na swieta wiecej tolerancji i zrozumienia dla gustow innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 18.04.2003 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Ja na takie ogrodzenie sam bym nie wpadł, ale sąsiad-kolega się dość uparł i mnie przekonał, tym bardziej, że dał je ładniejszą stroną na moją stronę. Długo nad tym myślałem i stwierdziłem, że nie jest to rozwiązanie dużo bardziej szpecące niż siatka. Pomaluję może na kolory pasujące do kolorów domu, ale zrobię najpierw próbę. Od drugiego sąsiada zrobię takie same ogrodzenie, a z dwóch stron od drogi, będzie ładne ogrodzenie ze słupkami i chyba drewnianymi przęsłami. Jak to dla kogoś jest wieśniactwo, to odpowiadam: mieszkam od urodzenia na wsi i dom buduję na wsi i nigdy nie zamierzam wynosić się do miasta, więc tak - jestem wieśniakiem i dobrze mi z tym. Zabawni są ci, którzy wyprowadzają się z miasta na wieś, ale dalej chcą byc miastowymi.Trochę dalszy sąsiad (teraz też już kolega) z miasta ma ogrodzenie z jakiegoś specjalnego kamienia, za kupę kasy i jest jedyny w okolicy, któremu to się podoba. I dobrze - to jego sprawa, bo on będzie codziennie to ogrodzenie oglądał. Dla mnie to totalna porażka. PozdrowionkaMetal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 18.04.2003 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 On 2003-04-18 12:57, Anonymous wrote: On 2003-04-18 12:49, mbz wrote: Kazdy kto ma ziemie i dom, ma tez prawo robic tam co mu sie podoba otóż nie! trzeba myśleć też o otoczeniu, troszkę. Dlaczego anonimowo? Czy budujac swoj dom zwracasz tak bardzo uwage na otoczenie? A moze np. twoje brazowe dachowki nie pasuja do sasiednich czerwonych itd, itp. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 18.04.2003 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Kazdy kto ma ziemie i dom, ma tez prawo robic tam co mu sie podoba,zwlaszcza po tym jak mieszkal w bloku, gdzie nie mogl nic zrobic bez zgody administracji, wspolnoty czy sasiadow. I chyba wlasnie o to chodzi tym, ktorzy sie buduja - o poczucie wlasnosci i prywatnosci! Mbz, troche się rozpędziłeś /łaś/, to że masz własny dom, teren nie zawsze oznacza, że możesz robic co chcesz ani co Ci się podoba. Potrzebujesz przykładu? np. wysypisko smieci i odpadów, chdowlę 10tys kur niosek itp. Żyjemy /mieszkamy/ wśród ludzi, domy które budujemy mają być na lata. Ogrodzenia betonowe już po 2 latach wyglądają fatalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 18.04.2003 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Metal brawo!O to chodzi, prawie kazdy na tym forum pisze o wyzszosci mieszkania na wsi niz w miescie, a potem pisze teksty, ze cos jest wiesniackie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts