Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Betonowe ogrodzenie - czy warto?

Recommended Posts

Trzeba by się zastanowić,co oznacza wieśniackie? :grin:

Czy wiejskie w znaczeniu-tradycjne,pochodzenia wiejskiego,związane ze wsią-jak dla mnie zero powodów do obrazy wręcz powód do dumy

czy -w znaczeniu-niegustowne,kiczowate,zacofane,nie "trendowe"(co poniekąd ma źródła w tym,że wieś stara się czasem być bardziej miejska zamiast zachować swoją piękną tradycję,której nie rzadko wypiera się,łapiąc nieporadnie wzory "miejskie" przetwarzając je po swojemu)

No i spróbujmy z dystansem-często używamy skrótów myślowych,bo inaczej się nie da na forum.Może ktoś chciał powiedzieć,że to ogrodzenia są wieśniackie, a nie ich właściciel.

:smile:

• Odpowiedzi 236
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anonim

Jeszcze raz się ustosunkuje do Anonima bo nie chce mi się więcej uprawiać jałowej dyskusji. Piszesz:

"Skoro się nie dyskutuje,to dlaczego reagujesz tak gwałtownie na nasz gust?"

Ja gwałtownie reaguję? hm.. to czytaj dalej:

"Mój gust mówi mi,że te ogrodzenia są:

-brzydkie

-tandetne

-kiczowate

-i nie mieszczą się w podstawowym kanonie piękna..."

Tak z pewnością to ja tak gwałtownie reaguję, ale chyba tylko wobec problemu:.."jak Ty uważasz, że np. kolor czerwony jest obleśny to JA TEŻ TAK MAM MYŚLEĆ?!"... wobec którego nie ustosunkowałeś się Anonimie bo mie możesz mieć w tej kwestii nic do powiedzenia!!!.Amen.

lechu5

ktoś powyżej wyjasnił co znaczy wieśniackie, to nie ma nic wspólnego, wbrew pozorom, ze wsią. chodzi o prostacki gust.

lechu5, powyżej już wyraziłem swoje zdanie na temat właścicieli betonowych płotków, nie będę się powtarzał.

Lechu,

spokojnie-to nieporozumienie.

Spójrz wyżej:

Pierwsza wypowiedź przez Ciebie zacytowana jest moją (wylogowało mnie i podpisałam się niżej)Ale wypowiedź o buraku jest już wypowiedzią anonima z czym nie mam nic wspolnego.

Pozdrawiam

Opal

To jakieś zamieszanie, nic nie maiłem pod Twoim adresem.

Anomin

Wyraziłeś opinię o użytkownikach takich ogrodzeń-zresztą nie związaną z moim zapytaniem (ja tylko analiuję temat ogrodzenia bo narazie buduję), a ja usilnie domagam się żebyś odpowiedział -jeśli możesz-na moje pytanie:"jak Ty uważasz, że np. kolor czerwony jest obleśny to JA TEŻ TAK MAM MYŚLEĆ?!. I doczekam się odpowiedzi czy nie?

lechu5

On 2003-04-18 13:19, Anonymous wrote:

mbz, krasnale, siding, pomalowane opony i miski w ogrodzie, itd., itp. to też musi byc temat tabu ?

Przykro mi ale nie bardzo zrozumialam o co ci chodzi z tym tabu. No coz widocznie nie jestem tak inteligentna.

A tak w ogole chcialabym bardzo, zeby kazdy mogl na forum przedstawic swoj pomysl, swoj punkt widzenia bez narazania sie na chamskie odzywki i niekonstruktywna krytyke :grin:

No coz marzenia czasem sie spelniaja, moze to tez sie spelni...

lechu5, a co ma piernik do wiatraka? kolor czerwony może być ładny w pewnym kontekście a nie pasujący w innym, betonowe ogrodzenie to pomysł fatalny ZAWSZE.

mbz, a dlaczegóż Ty się czujesz urażona? że ktoś powiedział komuś innemu co mu się nie podoba i czego nie chciałby widzieć w swoim sąsiedztwie? nie przesadzaj.

mbz

przeoczyłam Twoją wypowiedź do mnie.:smile:

Sprostowanie:

-jestem ofiarą jednego anonima,który dla mnie anonimowy nie jest :smile:

-jeśli czasem się ktoś dodatkowo przyplącze-trudno,będąc na forum biorę to pod uwagę i nie przejmuję się tym,bo taka uroda anonimów.Poza tym ponoć lepiej być zauważonym niż nie :wink:

-nie zgadzam się z tym,że swoją wypowiedzią kogoś obrażam,jestem chamska,czy kogoś nie szanuję-forum jest po to ,abyśmy wynieniali myśli-RÓŻNE myśli.

-nie ma sensu pisanie,czy ktoś ma prawo stawiać ogrodzenia jakie mu się podoba czy nie-nie ma sporu o to.I mieszanie tego do tej dyskusji swiadczy o niezrozumieniu.Każdy ma prawo postawić co mu się podoba,w granicach prawa,bo pewne ograniczenia są.CHoć rzadko stosowane w praktyce.Nie dotyczą one ogrodzeń betonowych rzecz jasna,choć z latami stan tych ogrdzeń bedzie taki,że może były by przesłanki.:wink:

-siatka jaka by nie była jest przezroczysta i wtapia się w ogrodzenie,czasem pozostaje ledwo widoczna.

-co do smerfów i krasnoludków to chodzi o wyroby betonowe,które imitują fantastyczne postacie ze świata bajek a często są ozdobą ogrodów (według ich właścicieli,którzy przewaznie umieszczaja je od frontu wcale nie dla własnej uciechy lecz przechodnia)

Nie jest wykluczony inny-metafizyczny powód ich obecności w ogrodzie.Występują również grzyby (muchomory z kropkami) oraz lwy.Więcej nie pamietam.

pozdrawiam

z nadzieją,że lechu jednak nie zakupi tego ogrodzenia

znowu wylogowana i znowu w duecie z anonimem

ps.Są betonowe,ale te najbardziej popularne są lżejsze i nie betonowe. :lol:

Sorki...Się zagalopowałam.

[ Ta wiadomość była edytowana przez: opal dnia 2003-04-18 15:59 ]

mbz, a dlaczegóż Ty się czujesz urażona? że ktoś powiedział komuś innemu co mu się nie podoba i czego nie chciałby widzieć w swoim sąsiedztwie? nie przesadzaj.

O ile dobrze pamietam, ja nigdzie nie napisalam ze czuje sie urazona.

[ Ta wiadomość była edytowana przez: mbz dnia 2003-04-18 14:00 ]

Anomin

Ojejej, widzę że Anonim ma problemy ze zrozumieniem aluzji pod swoim adresem, a więc postaram się troszkę jaśniej:

1. Usilnie chesz przekonać innych (nie tylko wyraić swoją opinię)do swoich poglądów tzn. jak Ty tak uważasz, to inni też tak powinni uważać, a jak nie to należy wg Ciebie okrasić go epitetami (tu.słownik) typu np. burak itd. Łatwo się to robi anonimowo-spróbuj w cztery oczy.Nie zauważyłem, żeby ktoś z forum w ten sposób odpowiadał na Twoje zdanie.

2.A jak ktoś myśli inaczej to się to się wściekasz i sięgasz do primitywnych form..

3. Tak sobie myślę, żeby z Toba rozmawiać muszę (wg Ciebie)chyba mieć takie samo zdanie jakie Ty przedstawisz -czyli TRZYMAĆ Z CIEMNĄ STRONĄ M0CY.

lechu5

wyluzuj, lesiu ! nie napisałem, że jesteś burakiem tylko, że burak ma kolor czerwony. Reszty z tego co napisałes nie zrozumiałem, ale zapewniam Cie, że nie MUSI Ci się podobac (lub nie podobać) to co mi. Na szczęście jednak nie moim sąsiadem Ty będziesz. pzdr.