lechu5 18.04.2003 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 AnonimNie chodziło mi wcale o buraka, ale już dużo lepiej, nawet mi się spodobało "że nie MUSI Ci się podobac (lub nie podobać) to co mi". Właśnie o to mi chodziło. "Na szczęście jednak nie moim sąsiadem Ty będziesz".-dlaczego?wcale mnie znasz, a może przysporzyłbym Ci więcej korzyści niż strat, a ile mielibyśmy poglądów do omówienia.Ja też Cię pozdrawiam i Twoją Rodzinę też.Cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechu5 18.04.2003 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Anonim Nie chodziło mi wcale o buraka, ale już dużo lepiej, nawet mi się spodobało "że nie MUSI Ci się podobac (lub nie podobać) to co mi". Właśnie o to mi chodziło. "Na szczęście jednak nie moim sąsiadem Ty będziesz".-dlaczego?wcale mnie znasz, a może przysporzyłbym Ci więcej korzyści niż strat, a ile mielibyśmy poglądów do omówienia. A te ogrodzenie betonowe to i tak będę dalej analizował Ja też Cię pozdrawiam i Twoją Rodzinę też. Cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2003 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Dziekuję i wzajemnie: zdrowych, spokojnych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych. Przemyśl jeszcze to ogrodzenie. Jak chcesz coś dopisać do swojego postu to możesz kilknąć na 'edytuj', nie musisz pisać nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechu5 18.04.2003 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Ojej co tak ucichło, a tak było fajnie gwarno. To może inaczej:-czy jest ktoś na forum kto takie ogrodzenie użytkuje albo jest sympatykiem tego typu ogrodzeń. Opinie negatywne już znam, a może teraz choć ciut pozytynwych.lechu5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JerryCool 18.04.2003 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 He,he,he... to się musisz "uzbroić" w cierpliwość... bo możesz dłuuuuugo czekać... i się nie doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Osówka 18.04.2003 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Widziałam ogrodzenie z przęseł betonowych na wysokość ok. 50 cm, a wyżej miejsce na wypełnienie sztachetami (przęsła z obu stron miały słupki). Z tymi sztachetami wyglądało całkiem nieźle, ale działka była duża. Gdyby była mała - wyglądałoby dużo gorzej.Mam też wrażenie, że echo odbijałoby się z każdej strony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 19.04.2003 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2003 Jestem za , a nawet przeciw ! mam , a raczej miałem ogrodzenie z siatki, którym zajęło się pięć koni sąsiada i będę zmuszony zastąpić go takim betonowym, 2m zalety to takie że ogrodzenie to znajduje się od strony płn-zach. gdzie wieje najczęściej zimny wiatr od strony działki posadzę winogrono, które go zasłoni, a i konie nie będą wsadzały łbów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzys1 19.04.2003 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2003 Przecież konik to takie miłe zwierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 19.04.2003 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2003 muszę kategorycznie i z pelną świadomością stwierdzić, że takie ogrodzenie jest nieestetyczne ( dlugo probowałem znaleźć odpowiednio "miękkie" określenie-aby nikogo nie urazić). bylem, u wujka, który się buduje za Zamościem parę km. dzialka mala ok 450-500m2, i ten beton dookola. sorry, ale koszmar!a za płotem, piękne widoki na pola, w dali las, pagórki. latem wyglądało to zajebiście. no ale przysłonić te widoki betonem, to jest koncepcja.a oni się tak tym cieszyli.biedni.... Wesolego Allelujaoorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qgiel 19.04.2003 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2003 40 metrów takiego płotu postawie mamie na wsi ( od drogi ) i myśl ta wcale nie jest mi wstrętna ( tym bardziej mamie). Pomaluje sie płotek stosownie do kolorystyki otoczenia a brama i furtka - z ładnych sztachetek - dopełnią całości i będzie fajnie. Niektórzy ludzie lubią mieć na swoim więcej prywatności, niż tylko świadomość, że coś tam odgradza ich od gromadzkiego. A taki płotek to z pewnościa zagwarantuje, bez dodatkowych zabiegów agrotechnicznych przy ogrodzeniu.O tym że szybko i tanio nie będę się rozpisywał, bo to chyba nie są argumenty na tym forum? Wszelkiej pomyślności i miło spędzonego swiątecznego czasu, a także powodzenia w realizacji budowlanych celów zyczę wszystkim uczestnikom tego forum !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz B 19.04.2003 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2003 A mi się takie betonowe ogrodzenie podoba. Uważam, że jest ładne, estetyczne i funkcjonalne, zwłaszcza jak jest pomalowane na różne jaskrawe kolory. Żartowałem !!! P.S.Mam działkę 3200m2 ( była ogrodzona siatką )i w właśnie mi wywieźli całe ogrodzenie, łącznie ze słupkami które przycieli przy ziemi. Zastanawiam się nad siatką, która wygląda jak ta co ogradza się nią autostrady. Czy ktoś może taką użytkuje? [ Ta wiadomość była edytowana przez: Tomasz B dnia 2003-04-20 20:25 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.04.2003 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2003 d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz B 19.04.2003 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2003 Problem technizny .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzys1 19.04.2003 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2003 Ale przecież ta siatka ma strasznie duże oka. Chyba 15x15 lub 20x20 cm. No chyba, że Ci to nie przeszkadza.Wesołech Świąt dla WszystkichKrzyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz B 20.04.2003 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2003 A mi się takie betonowe ogrodzenie bardzo podoba. Uważam, że jest ładne, estetyczne i oryginalne. Najlepiej się prezentuje jak jest pomalowane na różne jaskrawe kolory. Żartowałem !!! Moja działka - 3200m2 była ogrodzona siatką. Była bo właśnie mi ją ukradli i to ze słupkami ( przycieli przy samej ziemi ). Tak więc temat dla mnie jak nowy. Beton ze względów oczywistych odpada, ale zastanawiam się nad siatkami, które są podobne do tych co ogradza się nimi autostrdy ( chyba są to stalowe ciągnione ). Są delikatniejsze od tradycyjnych, nie wiem tylko jak się sprawdzają w użytkowaniu. Może ktoś takie ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz B 20.04.2003 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2003 Widziałem też takie z "normalnymi" okami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McLim 22.04.2003 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 A mi się podoba rozwiązanie jak opisała Osówka, tzn na dole płyty betonowe (zamiast podmurówki) a na górze przęsła ze sztachetek pomiędzy słupkami metalowymi (lub murowanymi - od strony drogi). Nie wiem co o tym sądzicie ale mi się zdaje że: 1. Na dole i tak jest beton - czy wylany, czy płyta - wsio ryba...2. Taniej3. Nie trzeba mieć wody/prądu na działce (bo nie rozrabiamy betonu) Ale pozostaje kilka problemów technicznych, z którymi nie wiem jak sobie poradzę:1. Jak wmurować słupki metalowe w taki 'fundament'2. Jakiej wysokości płytę użyć żeby była wkopana nie za płytko i nie wystawała zbytnio do góry. Inaczej mówiąc - jakie proporcje w pionie dobrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 22.04.2003 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 generalnie nie mam nic przeciwko materialowi, jeżeli sie ma wyobraznie i mozliwosci to i z betonu mozna wycisnąć cuda. Mam za to zastrzeżenia do jakości i wzornictwa tego typu ogrodzen.Ja w każdym badz razie czegoś takiego sobie nie postawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 22.04.2003 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 Zastanawiam się nad tą całą dyskusją i myślę, że jednak POWINNIŚMY(w kulturalnej formie i bez obraźliwych epitetów) wyrażać swoje opinie natury estetycznej. Dlaczego? Bo ludzie na ogół CHCĄ, żeby ich domy (i ogrodzenia) się innym podobały. Niby stawiają je dla siebie, ale nie tylko, nie tylko... I nie jest to nic wstydliwego, człowiek jest istotą społeczną. Skąd właściciel gipsowych krasnali ma wiedzieć, że one mało komu poza nim się podobają, skoro nikt przez uprzejmość mu tego nie powie? A może gdyby wiedział, toby je zlikwidował? Lechu, podlicz głosy za i przeciw (tych przeciw jest jednak dużo więcej)i odpowiedz sobie na pytanie: czy to że większość przechodniów będzie się krzywić na widok Twojego ogrodzenia nie będzie Ci przeszkadzać? Jeśli nie, to pozostają do rozważenia tylko względy praktyczne... Tu od razu zaznaczam, że ja osobiście chciałabym żeby mój dom podobał się nie tylko mnie, ale takze gościom, sąsiadom i przechodniom, żeby patrzyli na niego z przyjemnością. I dlatego gdy mam wątpliwości co do estetyki jakiegoś rozwiązania, wnikliwie słucham różnych opinii. I nawet czasami daję się przekonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechu5 22.04.2003 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 Ano jest więcej, coś mi to daje również do myślenia, a potrzebuję wyższy płot coś ok. 2m a jest on tani. Ale jak cena będzie podobna to może takie zgrzewane z drutu czy coś takiego gotowe przęsła wygladają całkiem nieźle, jak siatka a sztywne(muszą też być)- tylko jak z cenami może ktoś wie, bo te linki które zostały wcześniej zamieszczone są super tylko nikt nie podaje ceny-oczywiście orientacyjnie. Dzięki za wszelkie opinie, jednak nadal pilnie analizuję problem, nie podjąłem decyzji, ale może te zgrzewane, tak przechylam się w ich stronę. Lechu5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts