Gość 12.05.2003 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 On 2003-05-12 15:39, Anonymous wrote: A w mojej gminie jest zakaz stawiania tego świństwa i bardzo mi się to podoba. I tak to powinno wyglądać! Większość urzędników ma jednak kompletnie gdzieś jak wyglądają posesje na ich terenie. Ktoś wcześniej o tym pisał - postawienie takiego płotka-koszmarka w Niemczech, Austrii czy Holandii byłoby po prostu niemożliwe! Nakaz rozbiórki dotarłby jeszcze przed zakończeniem jego budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechu5 12.05.2003 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 Hej. Anonimyprzecież my żyjemy w Polsce!!!, a tu kto by się przejmował z urzędników takimi drobiazgami jak płot betonowy, oni przecież mają o wiele poważniejsze sprawy na głowie- jak tu przeżyć od 7,00 do 15,00 i nie spóźnić się do domu. he he lechu5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 12.05.2003 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 Ja, ja. A polska to piękny i wielki kraj (ostatnio nawet mocarstwo) miodem i mlekiem płynący w którym najlepiej kupić z hektar ziemi (oczywiście uprawnej) nic na niej nie siać i zostać ROLNIKIEM. A wtedy raj-dopłaty, dotacje, ulgi, darmowy KRUS itd. Te lechu5 a ty przecierz jesteś zagorzały zwolennikiem betonowych ogrodzeń to czemu ostatnio przyłączasz się do opini przeciwników tego jak to określił pewien anonim "dziwoląga"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 12.05.2003 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 Dobrze, że to nie wątek o ortografii bo by mnie zaszczuli za to "przecierz" a ja przecież dobrze wiem jak to się pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechu5 12.05.2003 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 Ojej musiałem to zrobić nieśwadomie albo coś niedoczytałem. Małe sprostowanko: jestem zwolennikiem ładnego stonowanego ogrodzonka z betoniku ale zagorzałym zwolennikiem to już nie ja. Staram się obiektywnie analizować za i przeciw i pomimo, że jest pod wiatr nie ulegać opinii i bronić swoich argumentów. lechu5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.05.2003 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 Nie podobają mi się "betony", ale jeszcze bardziej wypowiedzi niektórych forumowiczów, którym się wydaje, że są guru. NIe robiłabym z tych ogrodzeń takiej tragedii, w końcu zawsze są pozostałe trzy strony mojego płotu, a i moje ogrodzenie będzie się wyróżniało na zasadzie kontrastu... Zyjmy i pozwólmy żyć innym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 13.05.2003 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 Znalazlem jeden wielki PLUS (+) przemawiajacy za ogrodzeniem betonowym. Mianowicie mozna na takim ogrodzeniu napisac sasiadowi spray'em jakies niemile slowa.Na siatce raczej nie bedzie widac. Przepraszam za sarkazm.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechu5 13.05.2003 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 jabkoŚwietne!!! i dlatego chyba min. kupię sobie płotek betonek. lechu5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 13.05.2003 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 Git lechu5 Napisz gdzie je postawisz.Przyjade z farba. Pomoge ci pomalowac. hmmm Dzieki nam glównie te "tematy" kreca sie na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 13.05.2003 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 Trzy strony na temat płotu to już jest wynik. Przychylam się do opini wszytkich, którzy patrzeć nie mogą na betonowe szkaradki. Dopiero teraz zdałam sobie sprawę, że ten sam problem może dotyczyć za jakiś czas mnie. Co pocznę jeśli sąsiad obok zechce postawić takiecoś. Wracając do demokracji i wolności to chyba nie jest tak, że mogę robić co mi się podoba bo jestem u siebie. Moje prawa są ograniczone przez prawa innych ludzi. Jest piękno i brzydota. Każdy może mieć na ten temat swoje zdanie ale betonowy płot jest po prostu poza wszelkimi szeroko pojętymi ramami estetyki i już. Takie jest właśnie moje zdanie przecież mbz gwarantuje nam wolność wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 13.05.2003 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 Widzicie! Sa jednak i u nas madre kobiety. Np S.zanowna P.ani S.P. - spijam sBowa z twych ust. Tylko co bedzie jak trzech moich sasiadów powie ze drewniany plotek jest dla nich obrzydliwy a siatka jeszcze gorsza??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 13.05.2003 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 W związku z tematem tych nieszczęsnych betonowych płotów poważnie się nad sobą zastanawiałam: czy jestem nietolerancyjna? Jednak zdecydowanie nie uważam się. Wydaje mi się też, że pewien zakres tolerancji posiadam. Przykład: Nie podobają mi się ogrodzenia kute - nie są w moim guście. Ale nie płakałabym, gdyby sąsiad takie postawił i z pewnością nie narzekałabym, że on NIE MA gustu - pomyślałabym, ze ma inny niż ja. Betonowe ogrodzenie to całkiem co innego. Usiłuję sobie wyobrazić, co może się w nich ludziom podobać (poza ceną i trwałością), ale niestety, nie dostaje mi wyobraźni: są tandetne, obskurne i kiczowante (zwłaszcza te "barokowe":wink:. I niestety, w tym wypadku jednak pomyślałabym o sąsiedzie: bezguście - choć nie powiedziałabym tego głośno ze względu na dobrosąsiedzkie stosunki . Jak wcześniej napisała Majka, pozostaje modlić się, żeby taki potworek nie stanął obok mojej działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechu5 13.05.2003 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 S.P. "ale betonowy płot jest po prostu poza wszelkimi szeroko pojętymi ramami estetyki i już" - tak masz rację, płot (czyt. 2m) ale ja zastanawiam się nad betonowym płoteczkiem a nie płotem. lechu5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 13.05.2003 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 I druga kobieta. A nie mówiBem. Ale ponawiam pytanie: Tylko co bedzie jak trzech moich sasiadów powie ze drewniany plotek jest dla nich obrzydliwy,kute ogrodzenie ohydne a siatka jeszcze gorsza??? Kto decyduje co jest ladne, dopuszczalne i nie obraza innych. Sasiedzi ??? Ja tam betonu nie lubie ale przekorny jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 13.05.2003 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 Lechu a nie można by tego płoteczka z czegoś żywego.Jest taka piękna roślina ałycza, bardzo się splata i pięknie kwitnie. Kosztuje tyle co zamierzone przez Ciebie ogrodzenie, jest ekologiczne i bardzo cieszy oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 13.05.2003 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 Drogi Jabko Przekorny. Porzuć na chiwlę swoją przekorę i zamiast HIPOTETYCZNIE zakładać, że ktoś będzie sie wzdrygać z obrzydzeniem na widok drewnanego albo kutego ogrodzenia, znajdź takiego człowieka. Bo tu o to właśnie idzie, stąd taka temperaura dyskusji: nie, że się ogrodzenie betonowe ludziom po prostu niezbyt podoba czy nawet nie podoba, ale że wiele osób wzdryga się na samą myśl o czymś takim w swoim otoczeniu. Pozdrowienia dla wszystkich Mądrych Kobiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 13.05.2003 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 a jak czesto trzeba przycinac??Jak wyglada w zimie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 13.05.2003 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 Ta rozmowa przypomina mi nagonkę na pewien bardzo znany polski zespół, których piosenek słucha wiele osób i nie ważne jest dla nich, że znawcy muzyki twierdzą, że to kicz i tanteta i wstyd. Ciekawa jestem ilu zwolenników betonowego ogrodzenia nigdy nie wypowiedziało się z pogardą o talentach muzycznych naszych reprezentantów w Rydze. Jestem przeciwna wszelkiej dyktaturze i fanatyzmowi ale nic nie zrobię na to, że nie podoba mi się ogrodzenie betonowe i bardzo nie chciałabym aby któryś z moich sąsiadów zechciał się w ten sposób ogrodzić. Jabko, płoty drwewniane, kute i siatki też mi się nie podobają uwielbiam naturalne czyli żywopłoty dobrze utrzymane, specjalne odmiany o silnych splotach i kolcach i kwiatach. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.05.2003 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 Już ktoś na tym Forum napisał że jak by go wcześniej poznał to pewnie by domu nie postawił a ja dodam że nie tylko domu,o! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 13.05.2003 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 S.P. naturalna, narowista, zywa. Mnie takie tez sie podobaja ale to sa najbardziej wymagajace pod wzgledem dbalosci, czyli takze pracy przy nim, ogrodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts