Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 632
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Wszystkich :D

Sonne, ogladałam fotkl Twojego domku i widzę, że okienko przy schodach wyszło b. fajnie, a moje bedzie praktycznie leżalo na schodach :cry: Nie bardzo mi się to podoba. Powaznie rozawżam jego usunięcie.

Zapi, ty miałeś podobne odczucia, że wygląda to srednio, prawda?

Zdjęcia balkoniku przy schodach wkleję jak mąz pstryknie fotki :)

Zapi, Sonne o czym Wy mówicie z tą spiżarnią??? Schodki???

Co do schodów - ja też rozważałam ażurowe, ale ostatecznie stanęło na betonowych obłozonych drewnem.

Asia, Mariusz - witam w gronie budujących. Gratuluję postępów w budowie i czadowego dachu :D

Pozdrawiam

Iwona

Sonny78 obiecane zdjęcia spiżarki są wklejone. Mam jeszcze prośbę abyś podała mi wymiar a dokładnie szerokość na schodach między ścianami tzw od murowanej na chodach do nośnej? zastanawiam się jak tam zrobić ściankę, był zamiar z płyty ale podoba mi się Wasza z pustaka też lekka a pewnie trwalsza. Teraz myślę, że mogłem przed tynkami ocieplić schody od spodu styropianem, nie będę tam grzał a kiedyś może przemarzać. Zobaczymy po kilku sezonach.

Ps. pomyślcie metrażu tynków

Sonne, Zapi - bardzo Was proszę o kilka dodatkowych fotek z poddasza: holl, pokoje i łazienka po zmniejszeniu (czy nie jest za mała??) i oczywiście stryszek :D

Zapi co parwda ma sporo fotek wrzuconych do galerii, ale nieliczne są z opisami i trochę sie w nich gubię.

Może my tez zdecydujemy sie na zmianę korytarza i stryszek stanie sie nie łazienką, ale sypialnią??? Mam też wątpiliwości jak tam rozmieścić okna, czy po 1 na kazdej ścianie dachu??? I czy to pomieszczenie nie bedzie za zmine, bo garaż wiadomo praktycznie nie ogrzewany? Co myślicie?

Pozdrawiam

Iwona

Starałem się opisać zdjęcia zobacz teraz. Co do okien na strychu to tak jak pisałem ja szaleję i robię 4 sztuki. Po 2 z lewej i prawej. Zdjęcia postaram się zrobić, teraz jak docieram na działkę jest dość ciemno i zdjęcia są kiepskie. Poszukam może mam inne. Mi łazienka zdecydowanie wystarcza, po podwyższeniu ścianki i zrobieniu muru prosto ( w projekcie ścianki poddasza są odsunięte ) wychodzi całkiem duży prostokąt. Zobaczymy jak będzie po instalacji wanny itd?

Pogoda zmienna więc roboty na dachu z przerwami i tempo spada. Ale coś już na dachu widać.