zapi 21.11.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Okna dachowe mam juz dawno bo blacha miała być robiona w sierpniu, potem majster termin zmienił na listopad a teraz zostało na wiośnie!!! wiec jutro rozmawiam z innym. Okien będzie ogólnie 9 szt, na strychu daję 4 szt bo teraz tam jest strasznie ciemno. Długo nad tym myslałem ale jednak 4 - widziałem u kolegi podobne pomieszczenie. Wykąbinowałem też dodatkowe okno dachowe nad klatką schodową na poddaszu doświetli schody i górny korytarz. Kupiłem Veluxa w dobrej cenie więc postanowiłem dać kilka okien więcej. Dziś mieli mi montować bramę garażową i .............? podobno przez pomyłkę zrobili o metr krótszą i czekam kolejny tydzień. Do papapetówki będę chyba siwy a może nawet łysy. Ale dobra wieść to taka że mam tynkarza. Zobaczymy czy będzie terminowy hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albin0007 25.11.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Witam Wszytkich W pażdziriku rozpocząłem budowę Galaktyki II lustro z podpiwniczeniem. Jako ze zaczela sie zima, na budowie mało się dzieje. Chcę jeszcze w tym roku kupić więźbe dachową niestety gdzieś zaginął mi spis zawartości materiałów. Czy ktoś z budujących galaktykę II może mi przesłać scan z zestawienia więżby dachowej? Z góry dziękuję. Przy okazji chetnie się podzielę doświadczeniami z budowy. Pozdrawiam albin0007 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona, Rafał 25.11.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Zapi, to mnie troszkę do pionu postawiłes z tymi oknami na poddaszu.....Musze sie zastanowić. Ale 4 sztuki nad garażem to nie za duzo??? Pa paIwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zapi 25.11.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Jak pisałem wcześniej nad tymi oknami dużo myslałem, teraz tam jest strasznie ciemno mimo prześwitów nad murłatami. Jeśli kiedyś zajdzie potrzeba np przedzielenia tego pokoju na dwa - okna dachowe już tam będą. Jeśli nie- będzie kapitalnie widny poookój.Alnin zadzwoń może do pracowni projektowej oni ma 100% mają to zestawienie i wyślą mailem, mi wysyłali rzuty itd. Jutro zaczynam kłaśc blachę na dach- nowa ekipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona, Rafał 28.11.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 W sumie racja...po co mi taka ciemna i ponura łazienka/łaźnia??? Czy ktos z Was ma zamiar montowac solary i kominek z płaszczem wodnym? Może macie jakieś sugestie dotyczące ogrzewania? U mnie nie wchodzi w grę gaz ziemny Sonne, Jurek - co tak cichutko siedzicie? Zapi, ekipa dopisuje, domek sie zadasza? Pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zapi 28.11.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Ekipa była i owszem zbiła sobie stolik z palet, zbiła drabinę i pojechała do domu -śnieg ich wystraszył i do dziś ich nie widziałem. Ale za to mam już bramę garażową, i drzwi wejściowe a w piątek zamknę domek oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona, Rafał 29.11.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 To super Gratuluję. i czekam na fotki pa pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zapi 03.12.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Witam są mowe zdjęcia. Oczywiście czekam na opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zapi 14.12.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Mam prośbę obejrzyjcie dokładnie zdjęcie frontu z oknami i napiszcie co jest nie tak? Mam zagwostkę i potrzebuję szybkiej rady czy to popraić czy zostawć? Czekam na info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kujurek 18.12.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Mam prośbę obejrzyjcie dokładnie zdjęcie frontu z oknami i napiszcie co jest nie tak? Mam zagwostkę i potrzebuję szybkiej rady czy to popraić czy zostawć? Czekam na info. Przyślij mi również zdjęcia. Może chodzi o podniesienie ścianki kolankowej, bo wtedy trzeba obniżyć okap dachu żeby utrzymać proporcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona, Rafał 19.12.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Zapi, Oglądaliśmy i nie widzimy żadnych widoczych wad. O co Ci chodzi??? PozdrawiamyIwona i Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zapi 22.12.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Wymiary od ściany do okien i balkonu nie są takie same. Kuchnia 60 cm a balkon 58 cm. Bez okien nie było tego widać lecz teraz widać zę środkowe słupki się mijają. Osobiście mnie to wkurza więc potrzebuję rady. Jjesli to bardzo widać to muszę szybko poprawić przed wizytą majstra od okien żeby mi to opiankował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonne78 02.01.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonne78 02.01.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 A tutaj już częściowo opapowany i z resztą krokwi nad garażem http://foto0.m.onet.pl/_m/8ff4214e34e1d7b165a948e3eda18bd4,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonne78 02.01.2008 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 a tak wygląda nasza galaktyka na stan dzisiejszy Powiem Wam że bardzo cieszę się z tego stanu, chociaż wiem że tak naprawdę to dopiero wszystko przed nami http://foto2.m.onet.pl/_m/e5d20ad3c567b33edff641379aa66f3a,5,19,0.jpg Pozdrawiam Wszystkich gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonne78 03.01.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Uprzedzajac pytania .... to okienko okrągłe bedzie oczywiście obniżone. Od środka wysokość na jakiej znajduje się to okienko od spocznika jest rewelacyjna (ma ponad metr- musiałabym dokładnie zmierzyć), natomiast od zewnątrz jak dla mnie (i pewnie nie tylko dla mnie ) to trochę niezbyt to wygląda i dlatego trochę będziemy je obniżać. wszystko byłoby ok, gdyby nie to że spuszczaliśmy krokwie w dół jak najdalej się dało, ze względu na to że podnosiliśmy ściankę kolankową. Ale jak sami wiecie wszystko jest do naprawienia . Jakoś nie mam szczęścia do tych okrągłych okienek (Ci którzy śledzą posty wiedzą dlaczego ) Tak apropo to korzystając z okazji że jako pierwsza zaczęłam pisać w Nowym Roku ...........ŻYCZĘ WSZYSTKIM (sobie również) ABY W 2008 R SPEŁNIŁY SIĘ WSZYSTKIE MARZENIA ZWIĄZANE Z NASZYMI GALAKTYKAMI !!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa i Marcin 04.01.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Witamy wszystkich galaktykowiczów.Własnie kupilismy projekt Galaktyki III bez garażu bo naszej małej działeczce tylko taka się zmieści.Tak jak Wy chcemy dzielić sie z Wami naszymi doświadczeniami z budowy i liczymy na cenne wskazówki.Pozdrawiamy i życzymy pięknych Galaktyk w tym Nowym Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zapi 05.01.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Witam wszystkich. Co do strychu suszarni to zupełnie się zgadzam jest tam super salonik!!! i musi być osobne wejście!!! żona namawiała mnie na podzielenie go na dwa pokoje ale narazie nie ma o tym mowy. Okno w kuchni poprawiłem bo strasznie mnie denerwowało, zdjęcie wkleję do galerii. Jurku nie przesyłałem zdjęć mailem bo wszystkie staram się wklejać do albumu. Jurku jesli masz nowe zdjęcia łaziekni na poddaszu wklej je jesteśmy na etapie rozmieszczania umywalek itd będa pomocne. WYKONCZENIA WSZYSTKICH GALAKTYK W NOWYM ROKU!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kujurek 07.01.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Właśnie porobiłem trochę nowych zdjęć więc przy chwili wolnego czasu wkleję kilka. Zapi gdzie można oglądać twoją galeryjkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona, Rafał 07.01.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Witam wszystkich forumowiczów nowych i tych straszych w Nowym Roku!!!! Również zyczę wszystkim szczęśliwego wykończenia galaktyki Sonne, gratuluję postepów w budowie. Domek - po obniżeniu tego okienka zdecydowanie zyska na uroku. O ile podwyższałaś ściankę kolankową? Czy schody masz betonowe?? Bedę wdzięczna za fotki. Jurek, kiedy beda fotki?? Zapi, jak postepy z dachem? Pozdrawiam, Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts