Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Okna dachowe mam juz dawno bo blacha miała być robiona w sierpniu, potem majster termin zmienił na listopad a teraz zostało na wiośnie!!! wiec jutro rozmawiam z innym. Okien będzie ogólnie 9 szt, na strychu daję 4 szt bo teraz tam jest strasznie ciemno. Długo nad tym myslałem ale jednak 4 - widziałem u kolegi podobne pomieszczenie. Wykąbinowałem też dodatkowe okno dachowe nad klatką schodową na poddaszu doświetli schody i górny korytarz. Kupiłem Veluxa w dobrej cenie więc postanowiłem dać kilka okien więcej. Dziś mieli mi montować bramę garażową i .............? podobno przez pomyłkę zrobili o metr krótszą i czekam kolejny tydzień. Do papapetówki będę chyba siwy a może nawet łysy. Ale dobra wieść to taka że mam tynkarza. Zobaczymy czy będzie terminowy hehe

• Odpowiedzi 632
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Wszytkich

W pażdziriku rozpocząłem budowę Galaktyki II lustro z podpiwniczeniem.

Jako ze zaczela sie zima, na budowie mało się dzieje. Chcę jeszcze w tym roku kupić więźbe dachową niestety gdzieś zaginął mi spis zawartości materiałów. :cry:

Czy ktoś z budujących galaktykę II może mi przesłać scan z zestawienia więżby dachowej?

Z góry dziękuję.

Przy okazji chetnie się podzielę doświadczeniami z budowy.

Pozdrawiam

albin0007

[email protected]

Jak pisałem wcześniej nad tymi oknami dużo myslałem, teraz tam jest strasznie ciemno mimo prześwitów nad murłatami. Jeśli kiedyś zajdzie potrzeba np przedzielenia tego pokoju na dwa - okna dachowe już tam będą. Jeśli nie- będzie kapitalnie widny poookój.

Alnin zadzwoń może do pracowni projektowej oni ma 100% mają to zestawienie i wyślą mailem, mi wysyłali rzuty itd.

Jutro zaczynam kłaśc blachę na dach- nowa ekipa.

W sumie racja...po co mi taka ciemna i ponura łazienka/łaźnia???

Czy ktos z Was ma zamiar montowac solary i kominek z płaszczem wodnym?

Może macie jakieś sugestie dotyczące ogrzewania? U mnie nie wchodzi w grę gaz ziemny :(

Sonne, Jurek - co tak cichutko siedzicie?

Zapi, ekipa dopisuje, domek sie zadasza?

Pozdrawiam

Iwona

• 2 weeks później...
Mam prośbę obejrzyjcie dokładnie zdjęcie frontu z oknami i napiszcie co jest nie tak? Mam zagwostkę i potrzebuję szybkiej rady czy to popraić czy zostawć? Czekam na info.

Przyślij mi również zdjęcia. Może chodzi o podniesienie ścianki kolankowej, bo wtedy trzeba obniżyć okap dachu żeby utrzymać proporcje.

Wymiary od ściany do okien i balkonu nie są takie same. Kuchnia 60 cm a balkon 58 cm. Bez okien nie było tego widać lecz teraz widać zę środkowe słupki się mijają. Osobiście mnie to wkurza więc potrzebuję rady. Jjesli to bardzo widać to muszę szybko poprawić przed wizytą majstra od okien żeby mi to opiankował.

• 2 weeks później...

Uprzedzajac pytania .... to okienko okrągłe bedzie oczywiście obniżone. Od środka wysokość na jakiej znajduje się to okienko od spocznika jest rewelacyjna (ma ponad metr- musiałabym dokładnie zmierzyć), natomiast od zewnątrz jak dla mnie (i pewnie nie tylko dla mnie :wink: ) to trochę niezbyt to wygląda i dlatego trochę będziemy je obniżać. wszystko byłoby ok, gdyby nie to że spuszczaliśmy krokwie w dół jak najdalej się dało, ze względu na to że podnosiliśmy ściankę kolankową. Ale jak sami wiecie wszystko jest do naprawienia :lol: . Jakoś nie mam szczęścia do tych okrągłych okienek :lol: :lol: (Ci którzy śledzą posty wiedzą dlaczego :wink: :lol: )

Tak apropo to korzystając z okazji że jako pierwsza zaczęłam pisać w Nowym Roku ...........ŻYCZĘ WSZYSTKIM (sobie również) ABY W 2008 R SPEŁNIŁY SIĘ WSZYSTKIE MARZENIA ZWIĄZANE Z NASZYMI GALAKTYKAMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witamy wszystkich galaktykowiczów.Własnie kupilismy projekt Galaktyki III bez garażu bo naszej małej działeczce tylko taka się zmieści.Tak jak Wy chcemy dzielić sie z Wami naszymi doświadczeniami z budowy i liczymy na cenne wskazówki.Pozdrawiamy i życzymy pięknych Galaktyk w tym Nowym Roku. :)

Witam wszystkich. Co do strychu suszarni to zupełnie się zgadzam jest tam super salonik!!! i musi być osobne wejście!!! żona namawiała mnie na podzielenie go na dwa pokoje ale narazie nie ma o tym mowy. Okno w kuchni poprawiłem bo strasznie mnie denerwowało, zdjęcie wkleję do galerii. Jurku nie przesyłałem zdjęć mailem bo wszystkie staram się wklejać do albumu. Jurku jesli masz nowe zdjęcia łaziekni na poddaszu wklej je jesteśmy na etapie rozmieszczania umywalek itd będa pomocne. WYKONCZENIA WSZYSTKICH GALAKTYK W NOWYM ROKU!!!

Witam wszystkich forumowiczów nowych i tych straszych w Nowym Roku!!!! Również zyczę wszystkim szczęśliwego wykończenia galaktyki :D

Sonne, gratuluję postepów w budowie. Domek - po obniżeniu tego okienka zdecydowanie zyska na uroku. O ile podwyższałaś ściankę kolankową? Czy schody masz betonowe?? Bedę wdzięczna za fotki.

Jurek, kiedy beda fotki??

Zapi, jak postepy z dachem?

Pozdrawiam,

Iwona