aska_i_mariusz 17.07.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 No, zapi piękna ta Twoja chałupka - szczerze gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikaparypinska 24.07.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Witam, nikt się nie chwali gotowymi łazienkami proszę pokażcie jak wam wyszły , ja mam ogromny problem z prysznicem na dole -ponieważ majster wymurował mi okno po środku ściany – mówiąc „pani zobaczy zrobiłem symetrycznie ładniej niż w projekcie” nie zastanawiając się ze tam właśnie było miejsce na prysznic . No cóż, ale mam symetrycznie Proszę powiedz mi „ aska_i_mariusz „ czy myśleliście już nad tym, czym wyłożycie schody na tarasie – macie jakiś pomysł pytam dlatego bo macie ich więcej niż wszyscy . Nam jutro glazurnik kończy zdjęcia wkleję jutro. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyrek2 04.08.2008 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Witam! Mam prośbę czy może ktoś się pochwalić łazienką do góry jak ma urządzone, ponieważ mamy mały problem. Chodzi o skos dachu i nic nie pasuje z tego względu że za mało miejsca jest na wstawienie wanny. PozdrawiamTyrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Caruso30 09.08.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 Poniżej przedstawiam zdjęcia swojej galaktyki bez garażu, tej galaktyki w której dokonałem kilka zmian, tudzież udziwnień. Jak wcześniej wspomniałem budenek został wydłużony o metr i poszerzony. Ponieważ zlikwidowałem spiżarkę przy kuchni i przeniosłem ją pod schody, pozostało w kuchni o wiele więcej miejsca, też niedoświetlonego. Dlatego postanowiłem poszerzy otwór w kuchni do 1,90 m. Adekwatnie postąpiłem z górnym balkonem. Natomiast balkon od strony ogrodu pozostał bez zmian. Tam prawdopodobnie od strony północenj będzie sypialnia, więc nie ma potrzeby robic dużego okna. U góry pomiędzy pojkoem od frontu a pokojem od strony tarasu zmieści się garderoba na 2,5 m szerokości. Zapraszam do oględania mojej skromniej galerii. http://picasaweb.google.pl/Caruso3030/Dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zapi 10.08.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Jurek sobie doskonale poradził z łazienką na poddaszu zrobił jak w projekcie i widać pasuje. U mnie jest zupełnie inaczej bo przerabiałem wejście do łazienki i na stryszek dlatego wanna będzie na miejscu drzwi w projekcie ( są dwa zdjęcia ale mało tam widać ) zrobiłem tam ściankę na kibelek i częściowo zakrytą wannę, miejsca pod dostatkiem. Niestety nie mam więcej zdjęć po urlopie napewno będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 11.08.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 co do górnej łazienki... wg moich obliczeń wszystko powinno pasować bez problemu, na razie jestem przed wylewkami. wanna dokładnie tak jak w projekcie, tylko jeśli chodzi o bidet i wc to zastanawiałem się nad rozwiązaniem Jurka, ale ostecznie będzie na tej ścianie co wanna. u mnie będzie najprawdopobnie wanna narożna asymetryczna, myśle że taka najlepiej pasuje, z jednej strony komina robisz półke przy wannie a z drugie strony komina pasuje dać szafke do samego sufitu. mam nadzieje że coś pomogłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyrek2 13.08.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Witam! Chciałem zamieścić zdjęcia mojej Galaktyki II. Jak to zrobić? Czy ktoś mi pomoże? Pozdrawiamtyrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 13.08.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 no jasne, mnie kiedyś pomogli to i ja się podzielę informacją musisz najpierw założyć swoją galerię na którymś z portali np tu http://galeria.interia.pl/zaloguj,refer,http://galeria.interia.pl/moja_galeria;edycja_prac później to już z górki tam wklejasz zdjęcia, a następnie klikasz na zdjęciu (jak już jest w galerii) prawym przyciskiem myszy, dajesz właściwości i kopiujesz adres url, następnie wklejasz ten adres tu na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyrek2 15.08.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Witam Miathiasso! Dziękuje za pomoc, napewno wkleje fotki z naszej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plessek 23.08.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Czy ma ktoś i mógłby pokazac zdjęcia z deskowania schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bamse 02.09.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Witam serdecznie wszystkich Galaktykowiczów. Mam pytanie szczególnie do tych z Was, którzy pokryli swój dom blachodachówką. Jestem obecnie przed układaniem więźby dachowej i pojawił się mały problem. Powiedzcie mi proszę, czy swoje dachy robiliście zgodnie z projektem i materiałami pomocniczymi? Chodzi mi dokładnie o to czy zmniejszaliście przekrój elementów więźby, czy stosowaliście, tak jak w projekcie, te metalowe uchwyty do krokwi narożnych? U mnie architekt trochę zmniejszył przekroje, ale jak je pokazałem ekipie od dachu to stwierdzili, że i tak jest to grubo przesadzone. Zdziwili się również bardzo jak zobaczyli mocowania krokwi narożnych. Mają mi przedstawić swoją wersję dachu, tylko nie wiem kto to może zatwierdzić: kierownik, architekt? Napiszcie jak to było u Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 02.09.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 odnośnie przekrojów więźby, to rzeczywiście robią wrażenie.. na każdym u mnie kierownik i wykonawcy też się dziwili po co takie grube i że takich się dzisiaj nie spotyka. Tych łączeń metalowych nie robili wszystkich bo większość trzebaby robić na zamówienie u ślusarza, nigdzie tego dostać nie można było. Poradzili sobie w inny sposób.... mam nadzieje że nic się nie zawali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beaign 11.09.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Witam wszystkich!Mam zamiar zakupić projekt Galaktyka III. Przepraszam jeśli powiele czyjeś pytanie, ale nie mam czasu czytać wszystkich wypowiedzi na forum i szukać odpowiedzi na moje pytanie, więc je zadam i bardzo proszę o odpowiedź. Mianowicie interesuje mnie z jakich pustaków budujecie Galaktykę i mniej więcej jak wyceniono zapotrzebowanie? ile całych pustaków, a ile połówek, itp. Nie wiem czy dobrze zadałam to pytanie, z góry przepraszam za nieprofesjonalizm hehe.Uprzejmie proszę o jakąkolwiek podpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Kołeczek 03.10.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 witam wszystkich! Buduję galaktykę I .Sciany mam z maxa a działowe z modylarnej 12.Na cały dom trzeba ok.5000 maxa i ok.900 modularnej. A Ja chcę zapytać ile więcej trzeba zakupić blachodachówki na cały dom. W projekcie jest 250m2 dachu.Jesli ktoś krył blachodachówką to proszę o pomoc.Dzięki za pomoc i pozdrawiam. [/i][/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bamse 07.11.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Witam,Na początek dzięki dla mathiasso. Uspokoiłeś mnie i utwierdziłeś w przekonaniach. Dzięki temu dach już zrobiony i pokryty blachą. Mam nadzieję, że wytrzyma.Beaign, jeśli nie za późno, to podaję zużycie materiałów:- bloczki beton koórkowy 24cm - 1120szt.- bloczki BK 12cm - 400szt.- stal fi12 - 127 prętów długości 12m- stal fi6 - około 100kg- cegła czerwona pełna - 2400szt.- cegła klinkierowa - 1paleta- cement - 3 palety Co do ilości blachodachówki, to na mój dach, wersja bez garażu, samej blachodachówki wyszło około 260m2. Udało się zrobić wszytko zgodnie z projektem i nie musiałem nic dokupować, bo blachę kupiłem jeszcze wiosną przed podwyżką cen. Ale bezpieczniej jest pomierzyć dach po zrobieniu więźby i dopiero zamawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 30.01.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 co tu taka cisza?? ktos jeszcze buduje Galaktyke?? ktos skonczyl? moze byscie pokazali koncowe efekty?jaki koszt wyszedl za wybudowanie Galaktyki?Mam nadzieje ze jacys nowi i starzy sie odnajda:)) Pozdrowionka Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 02.02.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 no rzeczywiście cisza się zrobiła.... ja już praktycznie skończyłem, brakuje jeszcze pare rzeczy w środku, ale mieszkać się już da zdjęcia postaram się zamieścić w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 21.05.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 jest tu ktos???buduje ktos jeszcze galaktyke?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aska_i_mariusz 26.05.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 jest tu ktos??? buduje ktos jeszcze galaktyke?? my budujemy ile sił w portfelach;) nie bywam tu często, ale jak masz jakieś pytania i nie chcesz popełnić tych błędów co my;) to pisz na [email protected] pa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bamse 08.06.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 jest tu ktos??? buduje ktos jeszcze galaktyke?? I u mnie trwa budowa. Załączam link do zdjęć. A jaki stan prac u Ciebie? http://picasaweb.google.com/Bamse2122/Galaktyka_III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts