danusia101179 05.09.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Witam wszystkich na forum. Nas również urzekł ten projekt.Będziemy budować Galaktykę III .Szukam osoby która ma wybudowany ten domek w okolicach Krakowa.Chcielibyśmy zobaczyć jak wygląda w realu...Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa i Marcin 05.09.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 A nasz domek ma już okna. Do obejrzenia w galerii:)Pozdrawiam wszystkich* http://picasaweb.google.pl/ewaimarcin013/Galaktyka?authkey=Gv1sRgCObupJCOvZTKVQ# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galaktykaaa3 11.09.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 A nasz domek ma już okna. Do obejrzenia w galerii:) Pozdrawiam wszystkich* http://picasaweb.google.pl/ewaimarcin013/Galaktyka?authkey=Gv1sRgCObupJCOvZTKVQ# pięknie się prezentuje już z oknami a u nas murujemy już piętro . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A.MB 21.09.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Witam wszystkich serdecznie. Razem z mężem zdecydowaliśmy się na projekt domu Galaktyka III. Niestety musieliśmy go nieco zwęzić, gdyż maksymalna szerokość domu w naszym przypadku to 9 m - mamy dość wąską działkę. Pani architekt przerobiła nam nieco Galaktykę III i tym sposobem szerokość kuchni (i salonu) wynosi 4,56 m, długość zaś (kuchnia + salon łącznie) 11,64 m. Mam ogromną prośbę - czy możecie podać mi jaka jest szerokość kuchni (i salonu) oraz długość (kuchnia + salon łącznie) w oryginalnym projekcie ? Pytam, ponieważ pani architekt zasiał w nas pewną wątpliwość. Chodzi mianowicie o to, że oprócz zwężenia projektu do 9 m, na parterze dokonano zamiany położenia małego pokoju - takie rozwiązanie jest w naszym przypadku korzystne. W miejsce łazienki zaplanowano mały pokój, a w miejsce pokoju jest łazienka - na bocznej ścianie mamy zaprojektowaną łazienkę i kotłownię obok siebie. Pani architekt twierdzi mianowicie, że po tych modyfikacjach (po zwężeniu projektu do 9 m) nasz salon będzie raczej mały i pyta nas, czy nie chcemy zlikwidować małego pokoju i tym sposobem powiększymy salon - będziemy mogli np. zaplanować sobie jadalnię. Wg naszych obliczeń (porównuję sobie wielkość gościnnego pokoju w mieszaniu, który ma 4,6 m długości i 4,0 m szerokości) salon nie będzie aż taki mały i chyba nie trzeba likwidować małego pokoju, co myślicie ? Z jednej strony taki mały pokój na dole rzeczywiście się przyda, ale z drugiej strony, jak twierdzi pani architekt, życie odbywa się w salonie i warto dostosować go do naszych potrzeb (chcemy zmieścić obok kuchni średniej wielkości stolik z krzesłami), ... nie wiem co o tym myśleć. Czy wg Was jest to wystarczająca wielkość salonu: szerokość 4,56 m i długość np. 7 m ? - chcemy częściowo oddzielić kuchnię od salonu. Jeśli zlikwidujemy mały pokój, to wg mnie i tak nic wiele nie uzyskamy (pokój ma szerokość 3,96 m i długość 3,50 m), będziemy musieli przebić ścianę, na której w oryginalnym projekcie znajduje się kominek, otrzymamy wówczas taką przewróconą literę L - kuchnia, jadalnia, pokój gościnny. Dajcie proszę znać co o tym myślicie - likwidować mały pokój ? Większość z Was już mieszka w swoich Galaktykach, więc po urządzeniu wiecie już, czy salon jest wystarczająco duży po umeblowaniu, czy też nie. Jeśli będzie to konieczne, to mogę przesłać wizualizację naszego projektu. Bardzo liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam wszystkich i czekam na informację. A.MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margo203 27.09.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 witam jestem tu nowa ale zamierzam budowac Planete lub Galaktykę z Dobrych Domow i mialabym prosbe i zarazem zapytanie czy ktos z Was jest z kuj-pomchcialabym zobaczyc ten domek w realu zeby miec pewnosc ze to dobry wybor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oriset1 25.10.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Witam wszystkich budujących Galaktykę II ,ja juz mieszkam kilka miesięcy i jestem zadowolony w 98%, zmian bym kilka wprowadził przede wszystkim dodatkowe okno w kuchni ,powiększył salon. Zapraszam do galerii Oriset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oriset1 25.10.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 link do fotekhttp://galeria.interia.pl/galeria,g_id,97741 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 25.10.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 link do fotek http://galeria.interia.pl/galeria,g_id,97741 Pozdrawiam oglądnąłem sobie galerie i widze że mamy takie same lampy oświetlające taras , nie wiem czy dobrze zauważyłem ale chyba zrezygnowaliście z kominka i spiżarki?? zmieniliście też okno w łazience. my też już mieszkamy kilka miesięcy i projekt mogę polecić z czystym sumieniem tym którzy się jeszcze zastanawiają. Domek jest zwarty i jednocześnie przestronny, wszystko praktycznie dobrze przemyślane. Do dużych plusów zaliczam: szafę w przedpokoju, spiżarkę, duży wiatrołap, duże pokoje na poddaszu, duża górna łazienka. Salon wg mnie jest w sam raz, może czasami brakuje tego metra na szerekości ale nie jest to jakaś udręka, łazienki u góry i na dole super ustawne, podobnie kuchnia. pozdrawiam wszystkich galaktykowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galaktykaaa3 25.10.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 mathiasso - Wasza galaktyka wygląda prześlicznie te kolorki tak pięknie wyglądają.., czekałam na nowe zdjęcia. oriset - świetnie urządzony domek w środku z pomysłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 25.10.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 mathiasso - Wasza galaktyka wygląda prześlicznie te kolorki tak pięknie wyglądają.., czekałam na nowe zdjęcia. dzięki za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika i Daniel 22.11.2009 01:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Witam mam pytanie do Ewy i Marcina a mianowicie ile kosztowały was okna oraz jakie koszty blachy na dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michol 22.11.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Cześć wszystkim !!! No nareszcie u nas, maszyna ruszyła. Mamy już fundamenty. Reszta na wiosnę [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zapi 01.12.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Cieszę się, że mamy kolejne osoby które zdecydowały się na ten domek. Mam ogromne zaległości jeśli chodzi o galerię ( brak czasu itp ) lecz postaram się niebawem wkleić nowe fotki. Nowym budowniczym życzę uporu i wytrwałości, mi chwilowo tego brakowało Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aska_i_mariusz 02.12.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 pozdrawiam wszystkich budujących:D My już prawie wprowadzeni:D (trochę to trwało ) jak tylko będę miała wolniejszą chwilkę to wkleję nowe foty. zapi czekam z niecierpliwością na Twoje fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galaktykaaa3 02.12.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 i ja pozdrawiam wszystkich my już zakończyliśmy stan surowy otwarty. cały dom już stoi oraz podtrzymuje cały dach czekam z niecierpliwością na nowe zdjęcia zapiego i askiimariusza, a dodam że tych drugich dom mieliśmy okazję widzieć na żywo, przynajmniej z zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika i Daniel 02.12.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 A oto pare fotek na dzień dzisiejszy z naszej galaktyki, jesteśmy w trakcie kładzenia dachu natomiast pod schodami przymierzamy się do toalety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aska_i_mariusz 03.12.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 i ja pozdrawiam wszystkich my już zakończyliśmy stan surowy otwarty. cały dom już stoi oraz podtrzymuje cały dach czekam z niecierpliwością na nowe zdjęcia zapiego i askiimariusza, a dodam że tych drugich dom mieliśmy okazję widzieć na żywo, przynajmniej z zewnątrz o czego ja się dowiaduję jak już byliście trzeba było wejść pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galaktykaaa3 03.12.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 i ja pozdrawiam wszystkich my już zakończyliśmy stan surowy otwarty. cały dom już stoi oraz podtrzymuje cały dach czekam z niecierpliwością na nowe zdjęcia zapiego i askiimariusza, a dodam że tych drugich dom mieliśmy okazję widzieć na żywo, przynajmniej z zewnątrz o czego ja się dowiaduję jak już byliście trzeba było wejść pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jamine 12.12.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Czy jest ktoś na forum z województwa małopolskiego albo śląskiego kto buduje lub wybudował galaktykę i mógłby pokazać ją w realu?!?!! Chcielibyśmy się upewnić, że dokonaliśmy dobrego wyboru. Prosimy o kontakt. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojtexx 28.12.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Cześć! Miło mi dołączyć do grona budujących Galaktykę III. Ja właśnie zaczynam budowę, na razie mam tylko fundamenty, z resztą planuję ruszyć na wiosnę. Super, że jest takie forum, dzięki niemu można się wiele dowiedzieć i skorzystać z niektórych pomysłów. Ja już skorzystałem z pewnej rady, a mianowicie poszerzyłem w planie salon o 1 m. Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts