jester 30.12.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Witam i przychylam się do pytania Jamine. Jeszcze jedno pytanko do Forumowiczów: ktoś może podpiwniczał częściowo (lub w całości) Galaktykę III ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jester 31.12.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Swojtexx - mam pytanie - po adaptacji projektu (poszerzniu o 1m salonu) napisz jaki masz w projekcie całkowity metraż powierzni użytkowej domu. Coś mi chodzi po głowie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 06.01.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 czy ktos jeszcze buduje galaktyke? wykancza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 06.01.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 czy ktos ma moze pomysl gdzie usytuowac garderobe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojtexx 10.01.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Do jester - po poszerzeniu powierzchnia wzrosła o ok. 21 m (wliczając pokoje na górze) do 152m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jester 11.01.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Dzięki swojtexx. Cenna uwaga. hmm myślałem że uda się załapać na program 'rodzina na swoim' ale tu metraż nie puszcza ... Ponawiam pytanie do Szanownych Forumowiczów - ktoś podpiwniczał Galaktykę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galaktykaaa3 12.01.2010 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 czy ktos ma moze pomysl gdzie usytuowac garderobe??? my usytuowaliśmy trzy garderoby. dwie między pokojem od frontu, a pokojem bez balkonu oraz trzecia między pokojem nad pokojem na dole a pokojem bez balkonu zdjęcia: http://picasaweb.google.pl/galaktykaaa3/GalaktykaIII#5401771298534987474 http://picasaweb.google.pl/galaktykaaa3/GalaktykaIII#5401769544248975346 zdjęcia trzeciej garderoby nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaciek 30.01.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Witam. Planujemy z mężem budowę Galaktyki 3 . Rady i uwagi Wszystkich Budujących Galaktykę są bardzo pomocne i na pewno z nich skorzystamy. Potrzebujemy jeszcze rady co do ułożenia domu względem stron świata. Podzielcie się proszę Własnymi doświadczeniami. Czy lepiej obrócić dom tarasem na południe kosztem wejścia, które będzie z boku działki? Czy lepiej usytuować Galaktykę frontem do ulicy i taras mieć skierowany na wschód ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jamine 10.02.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 My planujemy wyjście z salonu na południe - w ciepłe wiosenne dni taras skierowany do słońca. Kuchnia od północy, tak żeby nie było nasłonecznienia w lecie. Rezygnujemy ze spiżarki na korzyść większej kuchni. Zastanawiamy się nad rodzajem ogrzewania domu, jeśli ktoś ma jakieś rady to prosimy o opinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaciek 10.02.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Jamine, kiedy zaczynacie budowę i jeśli można spytać: gdzie? My jesteśmy z Brzeszcz , a budowę planujemy zacząć latem , jak "biurokraci" nam pozwolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aska_i_mariusz 02.03.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 łóżko pod oknem - też wymyśliłam - jak myślicie można założyć rolety zewnętrzne na zamontowane okna połaciowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aska_i_mariusz 23.03.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 mathiasso piękna kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona R 23.03.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Hey! Jestem nowym uzytkownikiem. W roku 2008 zakupiłam projekt Galaktyka I. Budowe zaczynam w maju! Troche pozmienialam w projekcie. Dorobilam piwnice pod garazem z zejsciem schodami na dół z tyłu garazu (jest wystaraczający dlugi) nie wyobrazam sobie miec kotlownie co na jedynym poziomie z czescie mieszkalna. Stan zerowy tj. ta piwnica oraz caly fundament i strop z betonu kosztuje 38500 zł, w cene wchodza koszty materialu, roboty, geodeta. Dalej nie wiem bo narazie na ten etap podpisalam umowe z firma budowlaną! A co do reszty domku mam jeszcze kilka pomysłow na zmiany. Budowac bede w kuj-pom powiat brodnicki. Obecna w projekcie na parterze kotłownie wykorzystam na garderobe z wejsciem od sypialni. Rezygnuje z spizarni. Okragłe okno w lazience zamieniam na prostokatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aska_i_mariusz 24.03.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Hey! Jestem nowym uzytkownikiem. W roku 2008 zakupiłam projekt Galaktyka I. Budowe zaczynam w maju! Troche pozmienialam w projekcie. Dorobilam piwnice pod garazem z zejsciem schodami na dół z tyłu garazu (jest wystaraczający dlugi) nie wyobrazam sobie miec kotlownie co na jedynym poziomie z czescie mieszkalna. Stan zerowy tj. ta piwnica oraz caly fundament i strop z betonu kosztuje 38500 zł, w cene wchodza koszty materialu, roboty, geodeta. Dalej nie wiem bo narazie na ten etap podpisalam umowe z firma budowlaną! A co do reszty domku mam jeszcze kilka pomysłow na zmiany. Budowac bede w kuj-pom powiat brodnicki. Obecna w projekcie na parterze kotłownie wykorzystam na garderobe z wejsciem od sypialni. Rezygnuje z spizarni. Okragłe okno w lazience zamieniam na prostokatne. Witam Gratuluję trafnego wyboru – mieszkamy od dwóch miesięcy i domek jest niesamowicie funkcjonalny piwnica to bardzo fajny pomysł - ja gdybym ją miała na pewno urządziłabym tam pralnię i garderobę na „ubrania i buty jednego wyjścia” co do spiżarki to ja nie wyobrażam sobie już bez niej życia, to tam gromadzę coraz to więcej mniej i bardziej potrzebnych rzeczy, no i cały kuchenny bałagan (tostery, roboty, tysiące garnków z czymś na jutro) ląduje właśnie tam, ale prawda jest też taka, że rezygnacja ze spiżarki znacznie powiększa kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 24.03.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 mathiasso piękna kuchnia miło słyszeć, dzięki , też nam się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona R 24.03.2010 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Mam nadzieje ze bedzie nam sie dobrze w nim mieszkalo chociaz nie wiem kiedy:/ Chyba ze wygram w totka Wybierajac projekt szukalam jak najbardziej funkcjonalnego rozmieszczenia pomieszczeń i sypialni na parterze, gdyz na poczatek wyremontujemy tylko parter i bedziemy mieszkac, a góra z czasem... i przypływem gotówki . A orientujecie sie ile kosztuje instalacja c.o. i wszystkiego co z tym związane w domu (grzejniki, podłogówka itp) i czy na dole w łazience zmiesci sie spokojnie prysznic zlew i muszla??? Czy pokoj na dole jest wystarczający na małżeńska sypilanie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aska_i_mariusz 26.03.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Mam nadzieje ze bedzie nam sie dobrze w nim mieszkalo chociaz nie wiem kiedy:/ Chyba ze wygram w totka Wybierajac projekt szukalam jak najbardziej funkcjonalnego rozmieszczenia pomieszczeń i sypialni na parterze, gdyz na poczatek wyremontujemy tylko parter i bedziemy mieszkac, a góra z czasem... i przypływem gotówki . A orientujecie sie ile kosztuje instalacja c.o. i wszystkiego co z tym związane w domu (grzejniki, podłogówka itp) i czy na dole w łazience zmiesci sie spokojnie prysznic zlew i muszla??? Czy pokoj na dole jest wystarczający na małżeńska sypilanie??? Witam Nas instalacja C.O. (materiał, piec, grzejniki, kominek z płaszczem, robocizna) kosztowała ok. 35 tys. zł – jak na nasze podkarpackie warunki to podobno dużo, ale chcieliśmy żeby to było zrobione profesjonalnie Co do łazienki to również na razie mamy wykończoną tą na dole i jestem zachwycona tym, że jest tak ustawna (zmieścił się prysznic, kibelek, półki, kosz na pranie i zlew ze szafką) i na tyle duża, że mieścimy się w niej we dwoje Przez tydzień od zamieszkania spaliśmy właśnie w tym pokoju na dole na materacu 160x200 i było spoko – weszłyby jeszcze szafki nocne i ze dwie komody pozdrawiam i miłego dnia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona R 26.03.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Dziękuję za odpowiedź! Czyli tak jak myślałam da się mieszkać bez remontowania góry! O to właśnie mi chodziło najbardziej:) Wydaje mi się, że domek jest bardzo przytulny i praktyczny! Pozdrawiam i Gartuluję wykonczenia i zamieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oriset1 27.03.2010 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Witam wszystkich My już mieszkamy rok czasy w Galaktyce II jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru tego domku.Jest bardzo przestronny a zarazem milusiński:)Duzo wytrwałości życzę wszystkim w budowie i jak najmniej użerania się z "fachowcami ". Dodałem parę nowych fotek naszego domku : http://galeria.interia.pl/galerie,u_id,137391 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marina sebastian 09.04.2010 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Milo mi powitac starych bywalcow galaktyki.Sledze od miesiaca forum,ale niezla lektura ,dla kogos kto zaczyna.Nasz projekt to galaktyka I.Zaczynamy od fundamentow.Podzielcie sie prosze jak poradziliscie sobie z izol; akustyczna i termiczna dachu.W czym pomaga deskowanie?Przydalo by sie kupic material na dachChcemy kryc blacha. Piekne te domki i wnetrza!Gratuluje Kujarek!za trudy pierwszenstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts