Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 632
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czy ktos ma moze pomysl gdzie usytuowac garderobe???

my usytuowaliśmy trzy garderoby. dwie między pokojem od frontu, a pokojem bez balkonu oraz trzecia między pokojem nad pokojem na dole a pokojem bez balkonu ;)

zdjęcia:

http://picasaweb.google.pl/galaktykaaa3/GalaktykaIII#5401771298534987474

http://picasaweb.google.pl/galaktykaaa3/GalaktykaIII#5401769544248975346

zdjęcia trzeciej garderoby nie mam.

• 3 weeks później...
Witam. Planujemy z mężem budowę Galaktyki 3 . Rady i uwagi Wszystkich Budujących Galaktykę są bardzo pomocne i na pewno z nich skorzystamy. Potrzebujemy jeszcze rady co do ułożenia domu względem stron świata. Podzielcie się proszę Własnymi doświadczeniami. Czy lepiej obrócić dom tarasem na południe kosztem wejścia, które będzie z boku działki? Czy lepiej usytuować Galaktykę frontem do ulicy i taras mieć skierowany na wschód ?

• 2 weeks później...

My planujemy wyjście z salonu na południe - w ciepłe wiosenne dni taras skierowany do słońca. Kuchnia od północy, tak żeby nie było nasłonecznienia w lecie. Rezygnujemy ze spiżarki na korzyść większej kuchni. Zastanawiamy się nad rodzajem ogrzewania domu, jeśli ktoś ma jakieś rady to prosimy o opinie.

Pozdrawiam ;)

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Hey! Jestem nowym uzytkownikiem. W roku 2008 zakupiłam projekt Galaktyka I. Budowe zaczynam w maju! Troche pozmienialam w projekcie. Dorobilam piwnice pod garazem z zejsciem schodami na dół z tyłu garazu (jest wystaraczający dlugi) nie wyobrazam sobie miec kotlownie co na jedynym poziomie z czescie mieszkalna.

Stan zerowy tj. ta piwnica oraz caly fundament i strop z betonu kosztuje 38500 zł, w cene wchodza koszty materialu, roboty, geodeta. Dalej nie wiem bo narazie na ten etap podpisalam umowe z firma budowlaną! A co do reszty domku mam jeszcze kilka pomysłow na zmiany. Budowac bede w kuj-pom powiat brodnicki.

Obecna w projekcie na parterze kotłownie wykorzystam na garderobe z wejsciem od sypialni. Rezygnuje z spizarni. Okragłe okno w lazience zamieniam na prostokatne.

Hey! Jestem nowym uzytkownikiem. W roku 2008 zakupiłam projekt Galaktyka I. Budowe zaczynam w maju! Troche pozmienialam w projekcie. Dorobilam piwnice pod garazem z zejsciem schodami na dół z tyłu garazu (jest wystaraczający dlugi) nie wyobrazam sobie miec kotlownie co na jedynym poziomie z czescie mieszkalna.

Stan zerowy tj. ta piwnica oraz caly fundament i strop z betonu kosztuje 38500 zł, w cene wchodza koszty materialu, roboty, geodeta. Dalej nie wiem bo narazie na ten etap podpisalam umowe z firma budowlaną! A co do reszty domku mam jeszcze kilka pomysłow na zmiany. Budowac bede w kuj-pom powiat brodnicki.

Obecna w projekcie na parterze kotłownie wykorzystam na garderobe z wejsciem od sypialni. Rezygnuje z spizarni. Okragłe okno w lazience zamieniam na prostokatne.

Witam :D

Gratuluję trafnego wyboru – mieszkamy od dwóch miesięcy i domek jest niesamowicie funkcjonalny

piwnica to bardzo fajny pomysł - ja gdybym ją miała na pewno urządziłabym tam pralnię i garderobę na „ubrania i buty jednego wyjścia”

co do spiżarki to ja nie wyobrażam sobie już bez niej życia, to tam gromadzę coraz to więcej mniej i bardziej potrzebnych rzeczy, no i cały kuchenny bałagan (tostery, roboty, tysiące garnków z czymś na jutro) ląduje właśnie tam, ale prawda jest też taka, że rezygnacja ze spiżarki znacznie powiększa kuchnię

Mam nadzieje ze bedzie nam sie dobrze w nim mieszkalo chociaz nie wiem kiedy:/ Chyba ze wygram w totka :p

Wybierajac projekt szukalam jak najbardziej funkcjonalnego rozmieszczenia pomieszczeń i sypialni na parterze, gdyz na poczatek wyremontujemy tylko parter i bedziemy mieszkac, a góra z czasem... i przypływem gotówki . A orientujecie sie ile kosztuje instalacja c.o. i wszystkiego co z tym związane w domu (grzejniki, podłogówka itp) i czy na dole w łazience zmiesci sie spokojnie prysznic zlew i muszla??? Czy pokoj na dole jest wystarczający na małżeńska sypilanie???

Mam nadzieje ze bedzie nam sie dobrze w nim mieszkalo chociaz nie wiem kiedy:/ Chyba ze wygram w totka :p

Wybierajac projekt szukalam jak najbardziej funkcjonalnego rozmieszczenia pomieszczeń i sypialni na parterze, gdyz na poczatek wyremontujemy tylko parter i bedziemy mieszkac, a góra z czasem... i przypływem gotówki . A orientujecie sie ile kosztuje instalacja c.o. i wszystkiego co z tym związane w domu (grzejniki, podłogówka itp) i czy na dole w łazience zmiesci sie spokojnie prysznic zlew i muszla??? Czy pokoj na dole jest wystarczający na małżeńska sypilanie???

Witam

Nas instalacja C.O. (materiał, piec, grzejniki, kominek z płaszczem, robocizna) kosztowała ok. 35 tys. zł – jak na nasze podkarpackie warunki to podobno dużo, ale chcieliśmy żeby to było zrobione profesjonalnie :D

Co do łazienki to również na razie mamy wykończoną tą na dole i jestem zachwycona tym, że jest tak ustawna (zmieścił się prysznic, kibelek, półki, kosz na pranie i zlew ze szafką) i na tyle duża, że mieścimy się w niej we dwoje :wink:

Przez tydzień od zamieszkania spaliśmy właśnie w tym pokoju na dole na materacu 160x200 i było spoko – weszłyby jeszcze szafki nocne i ze dwie komody :D

pozdrawiam i miłego dnia życzę:D

Witam wszystkich

My już mieszkamy rok czasy w Galaktyce II jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru tego domku.Jest bardzo przestronny a zarazem milusiński:)

Duzo wytrwałości życzę wszystkim w budowie i jak najmniej użerania się z "fachowcami ".

Dodałem parę nowych fotek naszego domku :

http://galeria.interia.pl/galerie,u_id,137391

• 2 weeks później...

Milo mi powitac starych bywalcow galaktyki.Sledze od miesiaca forum,ale niezla lektura ,

dla kogos kto zaczyna.Nasz projekt to galaktyka I.Zaczynamy od fundamentow.

Podzielcie sie prosze jak poradziliscie sobie z izol; akustyczna i termiczna dachu.W czym pomaga deskowanie?Przydalo by sie kupic material na dach

Chcemy kryc blacha.

Piekne te domki i wnetrza!

Gratuluje Kujarek!za trudy pierwszenstwa