Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witamy wszystkich! My rowniez zaczynamy budowe galaktyki III. Gratulujemy wszystkim postepow mam nadzieje ze juz niedlugo i my bedziemy mogli sie pochwalic naszym domkiem:) na razie dopiero zaczynamy jak bedziemy mieli fotki to je dodamy. budujemy na podkarpaciu w okolicach lezajska jesli ktos w okolicy ma ten domek to chetnie bysmy obejrzeli jesli to nie stanowi problemu... Pozdrawiamy wszystkich :)

• Odpowiedzi 632
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!!!

Mam na imie Manuela. Jestem pierwszy raz na forum. Razem z mezem interesujemy sie projektem GALAKTYKA I. Przesliczny domek dla 4-osobowej rodzinki.

Jestesmy dopiero na etapie zakupu dzialki. Budujemy za granica-Austria. Nie zakupilismy jeszcze projektu, wiec mam taka ogromna prosbe, czy moglby mi ktos przeslas plan dachu (stropu-czy jak sie to nazywa-jestem totalnym laikiem), bo chbialabym sie zorientowac i porownac ceny w Polsce i Austrii, i czy wogole jest mozliwosc transportu dachowki ceramiczniej i drzewa za granice? Bylabym naprawde bardzo wdzieczna. Moj e-mail: [email protected]

Pozdrawiam!!!

Witam,

Mam wielką prośbę. Właśnie zamawiamy okna do naszej galaktyki i okazało się, że mamy problem z okrągłymi oknami. Oknoplast podobno takich nie produkuje (mimo, że były zalecane przez producenta) Bardzo proszę o informacje czy wykonywaliście te małe okienka na zamówienie czy któraś z firm ma je w swoim asortymencie. Nie chcę z nich rezygnować czy zmieniać na kwadratowe czy prostokątne, bo galaktyka już nie będzie taka urocza........

Witam,

Mam wielką prośbę. Właśnie zamawiamy okna do naszej galaktyki i okazało się, że mamy problem z okrągłymi oknami. Oknoplast podobno takich nie produkuje (mimo, że były zalecane przez producenta) Bardzo proszę o informacje czy wykonywaliście te małe okienka na zamówienie czy któraś z firm ma je w swoim asortymencie. Nie chcę z nich rezygnować czy zmieniać na kwadratowe czy prostokątne, bo galaktyka już nie będzie taka urocza........

Witam

z tego co pamiętam to robiłam wycenę w Oknoplaście i okrągłe okno miele bez problemu - tylko tak jak wszędzie był problem ze zrobieniem tej średnicy okna z uchyłem - zdaje się pproponowano nam 900 mm a jak dla nas to było już zbyt duże okno

zdecydowaliśmy się w końcu na Podkarpacki VIDOK - jako że bardzo chcieliśmy w łazience okno z tym nieszczęsnym uchyłem zaproponowali nam zrobienie tej średnicy w drewnie (reszta okien PVC) :D

teraz po paru miesiącach użytkowania łazienki mogę stwierdzić, że to był trafny wybór - mamy deszczownicę i chyba dlatego podczas prysznica gromadzi się sporo pary z którą wentylacja grawitacyjna i mechaniczna nie daje sobie rady a uchylone okno doskonale się sprawdza :D

no piekne te wasze domki... nie mam pojecie kiedy my bedziemy mieli galaktyke w takim stanie pewnie jeszcze duzo czasu minie... mam jedno pytanie czy ktos moze mi podpowiedziec co wybrac na pokrycie dachu blachodachowke czy dachowke? prosze o pomoc bo mamy wielki dylemat... jesli blache to jakiej firmy jest najlepsza a jesli dachowka to ktora, my jestesmy za granica i nie wiemy co tam jest dobrego na polskim rynku... blagam pomozcie! :)

http://galeria.interia.pl/galeria,g_id,102586

Witajcie:wave:

Gratulujemy osobom,które posiadają już swoje wymażone Galaktyki

Osobom budującym życzymy postępów w budowach.

Długo poszukiwaliśmy z moją małżonką przytulnego,a zarazem funkcjonalnego domu.Takim okazała się Galaktyka III.

Dopiero zaczynamy zbierac pozwolenia,więc przed nami długa droga.

Mam nadzieję ,że będziemy mogli skorzystac z Waszych już doświadczeń oraz rad,a w niedługim czasie :),sami będziemy mogli byc pomocni dla innych osób zachwyconych projektem domków Galaktyka

Pozdrawiamy Ania i Konrad

Aska I Mariusz,

Dziękuję za podpowiedź. Tak jak piszecie okrągłe okna będą musiały być wykonane na specjalne zamówienie. Nie rozumiem tylko czemu w projekcie jest podana firma oknoplast skoro oni nie produkują takich okien... echhhhh.....