Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

napisz mi bardzo proszę ile kosztowała Cię ta piękna kostka - materiały i robocizna :D:D:D

Witam

koszty podjazdu zależą od wielu czynników - podłoża, dostęponości materiałów, wielkości podjazdu, regionu Polski.

U nas było 50cm gliny do wybrania, na podsypkę zużyliśmy więc sporo bo 150 ton materiałów. Podjazd nie jest z kostki, tylko z tzw. płytki okładzinowej (granit o nieregularnych kształtach). Koszty wszystkich materiałów to 14 000 zł, koszt robocizny to 60 zł za metr.

Pozdrawiam

Iwi

http://picasaweb.google.pl/Adalek.Iwona/GalaktykaIII#

• Odpowiedzi 632
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aska I Mariusz,

Dziękuję za podpowiedź. Tak jak piszecie okrągłe okna będą musiały być wykonane na specjalne zamówienie. Nie rozumiem tylko czemu w projekcie jest podana firma oknoplast skoro oni nie produkują takich okien... echhhhh.....

Hejka,

dlaczego nie produkuje?

My wstawilismy własnie Oknoplastu

Tylko dalismy troche wieksze zeby byly uchylne bo okna okragle o takiej wielkosci jak w projekcie nie sa uchylne a wystarczy powiekszyc otwor i wstawic sobie uchylne i troche wieksze. A dobrze to wyglada, jakby co to moge podeslac zdjecia tylko prosze o maila

no piekne te wasze domki... nie mam pojecie kiedy my bedziemy mieli galaktyke w takim stanie pewnie jeszcze duzo czasu minie... mam jedno pytanie czy ktos moze mi podpowiedziec co wybrac na pokrycie dachu blachodachowke czy dachowke? prosze o pomoc bo mamy wielki dylemat... jesli blache to jakiej firmy jest najlepsza a jesli dachowka to ktora, my jestesmy za granica i nie wiemy co tam jest dobrego na polskim rynku... blagam pomozcie! :)

http://galeria.interia.pl/galeria,g_id,102586

Heja,

my mamy wlasnie skonczone kladzenie dachowki

wybralismy Wienenberga brazowa angoba

jak chcecie podesle zdjecia tylko dajcie na priv adres

zdecydowalismy sie na dachowke bo konstrukcja jest pod dachowke a konstrukcji kierownik budowy nie podejmowal sie zmniejszac pod blache bo twierdzil ze jest zbyt skaplikowana.

Witam ,też się zdecydowaliśmy z żonką na projekt domu Galaktyka II.

Domek stawiamy z porotherma 24 ze stropem lanym żelbetonowym.

Wprowadziliśmy szereg zmian,ale niestety nie pomyśleliśmy o poszerzeniu domku - przynajmniej o1m. Poszerzyliśmy wejście do salonu do 2 m ,okno tarasowe do 180 m, wydłużyliśmy okna salonowe do 180 cm.Kominek przenieśliśmy w prawy róg salonu,drzwi do kotłowni przenieśliśmy z z holu do garażu. Poddasze podnieśliśmy o2 pustaki do góry. Dodaliśmy drzwi w garażu z wyjściem na podwórze. Teraz jesteśmy na etapie zalewania stropu. Mamy też problem jakie schody zrobić - murowane czy drewniane. Murarz mówi, że trochę mało miejsca na betonowe ze spocznikiem.

Z możliwych innowacji, zdecydowaliśmy się na zamontowanie rekuperacji z gruntowym wymiennikiem ciepła.

Za niedługo dołączymy zdjęcia.

Prośba do Zappiego lub osób posiadających schody betonowe o podanie wymiarów.

Pozdrowienia :)

My mamy schody betonowe ze spocznikiem, weszly super a pod nimi swietny schowek na sloiczki:)

Gdyby ktoś z Was chciał pomóc powodzianom z mojej gminy, którzy znaleźli się w naprawdę trudnej sytuacji (woda jest ogromna o wiele większa niż podczas powodzi w 2001 roku, wiele domów jest zalanych po dach a wielu z tych ludzi nie spłaciło jeszcze kredytów z poprzedniej powodzi) przesyłam linka na stronę Urzędu Gminy Gorzyce http://www.gorzyce.itl.pl/pn/index.php?name=News&file=article&sid=422 :)

• 1 month później...

Witaj! no wreszcie ktos zywy:) no szkoda ale moze sobie poradze juz pol podkarpacia zjezdzilam za dachowka to i jakis majster sie znajdzie:) a jak tam wasza galaktyka? my jestesmy przy stropodachu i juz powoli trace nadzieje ze bedziemy mieli dach w tym roku:(

no ale jak nie teraz to na wiosna na pewno:) pozdrawiamy

u nas galaktyka stanęła w zeszłym roku z deskami na dachu i papą. W tym roku położlismy dachowkę, wstawilismy okna, hydraulika przygotowana pod tynki, elektryka. W sierpniu mają wchodzić tynkarze, potem wylewki potem drzwi wejściowe i brama garazowa no i może przy dobrych wiatrach styropian na zewnątrz na jesieni.

Więc nie jest narazie źle. Ale kiedy my sie wprowadzimy to dleka droga:)

Witam Wszystkich galaktykowiczów. My z żoną również dołączamy do coraz to większej rodziny Naszych wymarzonych domów. Wybraliśmy projekt Galaktyka III z piwnicą pod całym domem. Ma do Was pytanie odnośnie dachu. chodzi mi o krokwie narożne. w oryginale (pod dachówkę) są one bardzo wielkie długość 10,08 szerokość 18 na wysokość 26cm. my chcemy nakryć blacho dachówka i związku z tym poradźcie jak u Was wyglądają te krokwie bo myślę, ze to mija się z celem by pchać je na dach -takie giganty pod blachę.

bernadetta i cezary

u nas bedzie dachowka a mimo to dekarz stwierdzil ze sa one zdecydowanie za grube u nas szerokosc to 16 a wysokosc 22 w firmach sprzedajacych dachy tez mowili ze 18 na 26 to zdecydowanie za duzo i nie potrzeba az tak grubych krokwi

http://galeria.interia.pl/galeria,g_id,102586

Edytowane przez asia i artur