Iwi 17.05.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 napisz mi bardzo proszę ile kosztowała Cię ta piękna kostka - materiały i robocizna :D:D Witam koszty podjazdu zależą od wielu czynników - podłoża, dostęponości materiałów, wielkości podjazdu, regionu Polski. U nas było 50cm gliny do wybrania, na podsypkę zużyliśmy więc sporo bo 150 ton materiałów. Podjazd nie jest z kostki, tylko z tzw. płytki okładzinowej (granit o nieregularnych kształtach). Koszty wszystkich materiałów to 14 000 zł, koszt robocizny to 60 zł za metr. Pozdrawiam Iwi http://picasaweb.google.pl/Adalek.Iwona/GalaktykaIII# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwi 17.05.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Ktoś na forum pytał czy można mieszkać w Galaktyce tylko na dole, z niewykończoną górą. Można. mieszkamy tak 1,5 roku Właśnie zabieramy się powoli za górę, mamy już podłogi. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 21.05.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Aska I Mariusz, Dziękuję za podpowiedź. Tak jak piszecie okrągłe okna będą musiały być wykonane na specjalne zamówienie. Nie rozumiem tylko czemu w projekcie jest podana firma oknoplast skoro oni nie produkują takich okien... echhhhh..... Hejka, dlaczego nie produkuje? My wstawilismy własnie Oknoplastu Tylko dalismy troche wieksze zeby byly uchylne bo okna okragle o takiej wielkosci jak w projekcie nie sa uchylne a wystarczy powiekszyc otwor i wstawic sobie uchylne i troche wieksze. A dobrze to wyglada, jakby co to moge podeslac zdjecia tylko prosze o maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 21.05.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 no piekne te wasze domki... nie mam pojecie kiedy my bedziemy mieli galaktyke w takim stanie pewnie jeszcze duzo czasu minie... mam jedno pytanie czy ktos moze mi podpowiedziec co wybrac na pokrycie dachu blachodachowke czy dachowke? prosze o pomoc bo mamy wielki dylemat... jesli blache to jakiej firmy jest najlepsza a jesli dachowka to ktora, my jestesmy za granica i nie wiemy co tam jest dobrego na polskim rynku... blagam pomozcie! http://galeria.interia.pl/galeria,g_id,102586 Heja, my mamy wlasnie skonczone kladzenie dachowki wybralismy Wienenberga brazowa angoba jak chcecie podesle zdjecia tylko dajcie na priv adres zdecydowalismy sie na dachowke bo konstrukcja jest pod dachowke a konstrukcji kierownik budowy nie podejmowal sie zmniejszac pod blache bo twierdzil ze jest zbyt skaplikowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 21.05.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Witam ,też się zdecydowaliśmy z żonką na projekt domu Galaktyka II. Domek stawiamy z porotherma 24 ze stropem lanym żelbetonowym. Wprowadziliśmy szereg zmian,ale niestety nie pomyśleliśmy o poszerzeniu domku - przynajmniej o1m. Poszerzyliśmy wejście do salonu do 2 m ,okno tarasowe do 180 m, wydłużyliśmy okna salonowe do 180 cm.Kominek przenieśliśmy w prawy róg salonu,drzwi do kotłowni przenieśliśmy z z holu do garażu. Poddasze podnieśliśmy o2 pustaki do góry. Dodaliśmy drzwi w garażu z wyjściem na podwórze. Teraz jesteśmy na etapie zalewania stropu. Mamy też problem jakie schody zrobić - murowane czy drewniane. Murarz mówi, że trochę mało miejsca na betonowe ze spocznikiem. Z możliwych innowacji, zdecydowaliśmy się na zamontowanie rekuperacji z gruntowym wymiennikiem ciepła. Za niedługo dołączymy zdjęcia. Prośba do Zappiego lub osób posiadających schody betonowe o podanie wymiarów. Pozdrowienia My mamy schody betonowe ze spocznikiem, weszly super a pod nimi swietny schowek na sloiczki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aska_i_mariusz 26.05.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Witam kochani muszę Wam o tym napisać, bo radość moja nie zna granic Kilka dni sypania worków nie poszło na marne:D GALAKTYKA URATOWANA - NIE ZALAŁO NAS Mój Boże ale się cieszę - Niby alarm jeszcze nieodwołany, ale woda powolutku, powolutku schodzi z naszej rzeczki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aska_i_mariusz 26.05.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Gdyby ktoś z Was chciał pomóc powodzianom z mojej gminy, którzy znaleźli się w naprawdę trudnej sytuacji (woda jest ogromna o wiele większa niż podczas powodzi w 2001 roku, wiele domów jest zalanych po dach a wielu z tych ludzi nie spłaciło jeszcze kredytów z poprzedniej powodzi) przesyłam linka na stronę Urzędu Gminy Gorzyce http://www.gorzyce.itl.pl/pn/index.php?name=News&file=article&sid=422 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aska_i_mariusz 28.05.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 http://picasaweb.google.pl/dziewuszyna/Powodz_2010_Gorzyce_Sandomierz_Tarnobrzeg?authkey=Gv1sRgCOyVmNTJh_G5Tw# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia i artur 05.07.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 witamy! dawno nas nie bylo no ale praca,,,, kochani powiedzcie gdzie w okolicach rzeszow lancut stalowa wola mozna kupic dachowke lub blachodachowke w przystepnej cenie bylam w rzeszowie ale tam ceny zabijaja :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia i artur 09.07.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 widze ze galaktykowicze juz tu nie zagladaja ale moze ktos mi pomoze.... teraz szukam kogos do polozenia dachowki z okolic rzeszowa lancuta lub stalowej woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 12.07.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 ja zaglądam:) ale jestem z okolic Warszawy więc nie mogę Ci pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia i artur 14.07.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Witaj! no wreszcie ktos zywy:) no szkoda ale moze sobie poradze juz pol podkarpacia zjezdzilam za dachowka to i jakis majster sie znajdzie:) a jak tam wasza galaktyka? my jestesmy przy stropodachu i juz powoli trace nadzieje ze bedziemy mieli dach w tym roku:(no ale jak nie teraz to na wiosna na pewno:) pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 15.07.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 u nas galaktyka stanęła w zeszłym roku z deskami na dachu i papą. W tym roku położlismy dachowkę, wstawilismy okna, hydraulika przygotowana pod tynki, elektryka. W sierpniu mają wchodzić tynkarze, potem wylewki potem drzwi wejściowe i brama garazowa no i może przy dobrych wiatrach styropian na zewnątrz na jesieni.Więc nie jest narazie źle. Ale kiedy my sie wprowadzimy to dleka droga:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia i artur 15.07.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 o to niezle wam idzie oby tak dalej:) zyczymy uczciwych,starannych i szybkich fachowcow:) a no i przede wszystkim niedrogich. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aska_i_mariusz 19.07.2010 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Witam asia i atrur ja jestem z okolic Stalowej, ale mimo szczerych chęci to numeru do moich dekarzy nie znalazłam :/ a nie możecie pojeździć po budowach i poszukać gdzie właśnie dach kładą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernadetta i cezary 19.07.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Witam Wszystkich galaktykowiczów. My z żoną również dołączamy do coraz to większej rodziny Naszych wymarzonych domów. Wybraliśmy projekt Galaktyka III z piwnicą pod całym domem. Ma do Was pytanie odnośnie dachu. chodzi mi o krokwie narożne. w oryginale (pod dachówkę) są one bardzo wielkie długość 10,08 szerokość 18 na wysokość 26cm. my chcemy nakryć blacho dachówka i związku z tym poradźcie jak u Was wyglądają te krokwie bo myślę, ze to mija się z celem by pchać je na dach -takie giganty pod blachę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia i artur 20.07.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 (edytowane) aska_i_mariusz dziekujemy za checi no jezdzilam ale wiekszosc tych majstrow kladzie tylko blachy a w naszej okolicy malo kto ma na dachu dachowke http://galeria.interia.pl/galeria,g_id,102586 Edytowane 21 Lipca 2010 przez asia i artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia i artur 20.07.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 (edytowane) bernadetta i cezary u nas bedzie dachowka a mimo to dekarz stwierdzil ze sa one zdecydowanie za grube u nas szerokosc to 16 a wysokosc 22 w firmach sprzedajacych dachy tez mowili ze 18 na 26 to zdecydowanie za duzo i nie potrzeba az tak grubych krokwi http://galeria.interia.pl/galeria,g_id,102586 Edytowane 20 Lipca 2010 przez asia i artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aska_i_mariusz 21.07.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 asia i artur macie numer telefonu do majstrów od dachówki na privie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia i artur 21.07.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 aska_i_mariusz wielkie dzieki:) pozdrawiamy http://galeria.interia.pl/galeria,g_id,102586 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts