Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 632
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

galaktykaaa3 gratuluję piękne okna - jaki to kolor??? a tak w ogóle to straszna cisza tutaj - pewnie wszyscy budują :) nie mniej jednak gdybyście zajrzeli to zamieśćcie jakieś zdjęcia, bo pooglądałabym coś ładnego :)

ja jestem przeszczęsliwa bo udało mi się zakupić lampki do sypialni - w wolnej chwili wkleję zdjęcia :)

ale póki co to w weekend znowu czekają mnie "atrakcje" powodziowe, więc trzymajcie kciuki żeby ludzi w mojej okolicy znowu nie pozalewało ;(

Edytowane przez aska_i_mariusz

halooo ludziska jak tam Wasze galaktyki chwalcie sie:) bo u nas lipa zostaniemy chyba bez dachu na zime:( gosc od wiezby zawalil termin i lipa... jak tak bedzie z kazdym fachowcem to ja dziekuje:bash: szkoda gadac...
o jezzzuuu... mam nadzieję, że to nie ten ode mnie :/

poza tym słuchaj co nas nie zabije to nas... uzbrójcie się w duże pokłady cierpliwości i zdrowego rozsądku :) zgadnij ile czekałam na drzwi wewnętrzne? ....... 9 tygodni, po czym okazało się, że producent się pomylił i zrobił nie te, ale obiecał naprawić błąd expresowo i już po 3 tygodniach miałam drzwi ;)

Edytowane przez aska_i_mariusz

galaktykaaa3 gratuluję piękne okna - jaki to kolor??? a tak w ogóle to straszna cisza tutaj - pewnie wszyscy budują :) nie mniej jednak gdybyście zajrzeli to zamieśćcie jakieś zdjęcia, bo pooglądałabym coś ładnego :)

ja jestem przeszczęsliwa bo udało mi się zakupić lampki do sypialni - w wolnej chwili wkleję zdjęcia :)

ale póki co to w weekend znowu czekają mnie "atrakcje" powodziowe, więc trzymajcie kciuki żeby ludzi w mojej okolicy znowu nie pozalewało ;(

kolor to ciemny dąb, jutro zrobię zbliżenie na ten kolorek, bo na tych zdjęciach nie widać jakie są naprawdę :)

te powodzie są straszne, koszmar. jechałam ostatnio gorzycami i sandomierzem :(

aska_i_mariusz to gosc od nas my przyjezdzamy po wiezbe a on ze na wakacje wyjezdza za 5 min... szok mnie zatkalo no ale coz zycie teraz jestesmy we francji a domek zostal bez dachu...

galaktykaaa3 co to za dachowka jesli mozemy wiedziec my tez chcemy czarna tylko z polyskiem jesli mozesz to podaj firme i model. z gory dzieki:) pozdrawiamy wszystkich

Edytowane przez asia i artur

aska_i_mariusz to gosc od nas my przyjezdzamy po wiezbe a on ze na wakacje wyjezdza za 5 min... szok mnie zatkalo no ale coz zycie teraz jestesmy we francji a domek zostal bez dachu...

galaktykaaa3 co to za dachowka jesli mozemy wiedziec my tez chcemy czarna tylko z polyskiem jesli mozesz to podaj firme i model. z gory dzieki:) pozdrawiamy wszystkich

kolor dachówki to antracyt :) firma roben - tutaj link do strony (MONZAplus - dachówka średzka falista plus) http://www.roben.pl/produkty,dachowka-ceramiczna.xml

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
Witam moi kochani galaktykowicze po przerwie. mam kolejny problem. powiedzcie proszę czy u Was dekarze dawali jakieś słupy podporowe pod więżbę dachową? u mnie wychodzi ze bedzie ich 4 trzymające całą konstrukcję dachu. chce majster zrezygnować z tych okuć i tych kotwień w pewnym stopniu - stad te słupy( no ale nie w pokojach.) szczerze to mi się nie podoba to. może coś podpowiecie? prosimy o pomoc.

• 2 weeks później...

]Witam bardzo serdecznie wszystkich galaktowiczów!!!

Cieszę się, że w końcu mogę dołączyć do tak zgranej "rodzinki"

Projekt GALAKTYKA III był pierwszym, który oglądaliśmy i po długich poszukiwaniach wygrał.

Mamy już pozwolenie na budowę naszego wymarzonego domku.

Ruszamy na wiosnę.

Oto zmiany, które my wprowadziliśmy:

-w miejscu łazienki pralnio-suszarnia

-w miejscu kotłowni łazienka

-pod 1/3 domu piwnica (wejście do niej pod schodami w korytarzu)

-podniesienie ścianki kolankowej

Zastanawiamy się nad poszerzeniem budynku o 1m (salon,kuchnia,jadalnia), ale boimy się o konstrukcje dachu I wygląd?!???

WIEM,ŻE KTOŚ POSZERZAŁ, CZY MOŻECIE NAM POMÓC???

Doszliśmy do kompromisu. słupy będą ale przy sciankach dzialowych i nosnej a nie na srodku pomieszczeń. niby mamy dobrego dekarza z 30 letnim doswiadczeniem ale tych okuć, srób i łaczen twierdzi ze nie robil i sie nie podejmie.bo bezpieczenstwo. powiem tak za robocizne dachu bierze 9tys to wg was duzo? ile mjeziorska Cię kosztowały te stalowe elementy dachu. u nas wogle takich rzeczy nie ma moze w lublinie.

Emilka i robert. macie czas w zimie to znajdzcie sobie dobrego dekarza i nie wam powie co i jak zamierza. mało tego skonfrontujcie dekarza z murarzem i na temat realizacji waszego domu. co do dachu to po powiększeniu na pewno się zmieni i tym bardzie będą musieli sie wypowiedziec majstrowie w tej kwestii. powodzenia