asia i artur 25.08.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 halooo ludziska jak tam Wasze galaktyki chwalcie sie:) bo u nas lipa zostaniemy chyba bez dachu na zime:( gosc od wiezby zawalil termin i lipa... jak tak bedzie z kazdym fachowcem to ja dziekuje:bash: szkoda gadac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 25.08.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 u nas elektryka i hydraulika za nami30 tego wchodza tynkarze i zobaczymy jak bedzie:) potem wylewki drzwi i brama garazowa no i styropian z klejem i tyle w planach na ten sezon:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galaktykaaa3 01.09.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 a my wstawiliśmy w sobotę okna i galaktyka nabrała trochę lepszego wyglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aska_i_mariusz 03.09.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 (edytowane) galaktykaaa3 gratuluję piękne okna - jaki to kolor??? a tak w ogóle to straszna cisza tutaj - pewnie wszyscy budują nie mniej jednak gdybyście zajrzeli to zamieśćcie jakieś zdjęcia, bo pooglądałabym coś ładnego ja jestem przeszczęsliwa bo udało mi się zakupić lampki do sypialni - w wolnej chwili wkleję zdjęcia ale póki co to w weekend znowu czekają mnie "atrakcje" powodziowe, więc trzymajcie kciuki żeby ludzi w mojej okolicy znowu nie pozalewało ;( Edytowane 3 Września 2010 przez aska_i_mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aska_i_mariusz 03.09.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 (edytowane) halooo ludziska jak tam Wasze galaktyki chwalcie sie:) bo u nas lipa zostaniemy chyba bez dachu na zime:( gosc od wiezby zawalil termin i lipa... jak tak bedzie z kazdym fachowcem to ja dziekuje:bash: szkoda gadac... o jezzzuuu... mam nadzieję, że to nie ten ode mnie :/ poza tym słuchaj co nas nie zabije to nas... uzbrójcie się w duże pokłady cierpliwości i zdrowego rozsądku zgadnij ile czekałam na drzwi wewnętrzne? ....... 9 tygodni, po czym okazało się, że producent się pomylił i zrobił nie te, ale obiecał naprawić błąd expresowo i już po 3 tygodniach miałam drzwi Edytowane 3 Września 2010 przez aska_i_mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galaktykaaa3 03.09.2010 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 galaktykaaa3 gratuluję piękne okna - jaki to kolor??? a tak w ogóle to straszna cisza tutaj - pewnie wszyscy budują nie mniej jednak gdybyście zajrzeli to zamieśćcie jakieś zdjęcia, bo pooglądałabym coś ładnego ja jestem przeszczęsliwa bo udało mi się zakupić lampki do sypialni - w wolnej chwili wkleję zdjęcia ale póki co to w weekend znowu czekają mnie "atrakcje" powodziowe, więc trzymajcie kciuki żeby ludzi w mojej okolicy znowu nie pozalewało ;( kolor to ciemny dąb, jutro zrobię zbliżenie na ten kolorek, bo na tych zdjęciach nie widać jakie są naprawdę te powodzie są straszne, koszmar. jechałam ostatnio gorzycami i sandomierzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia i artur 04.09.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 (edytowane) aska_i_mariusz to gosc od nas my przyjezdzamy po wiezbe a on ze na wakacje wyjezdza za 5 min... szok mnie zatkalo no ale coz zycie teraz jestesmy we francji a domek zostal bez dachu... galaktykaaa3 co to za dachowka jesli mozemy wiedziec my tez chcemy czarna tylko z polyskiem jesli mozesz to podaj firme i model. z gory dzieki:) pozdrawiamy wszystkich Edytowane 4 Września 2010 przez asia i artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galaktykaaa3 05.09.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 aska_i_mariusz to gosc od nas my przyjezdzamy po wiezbe a on ze na wakacje wyjezdza za 5 min... szok mnie zatkalo no ale coz zycie teraz jestesmy we francji a domek zostal bez dachu... galaktykaaa3 co to za dachowka jesli mozemy wiedziec my tez chcemy czarna tylko z polyskiem jesli mozesz to podaj firme i model. z gory dzieki:) pozdrawiamy wszystkich kolor dachówki to antracyt firma roben - tutaj link do strony (MONZAplus - dachówka średzka falista plus) http://www.roben.pl/produkty,dachowka-ceramiczna.xml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia i artur 06.09.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 galaktykaaa3 wielkie dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernadetta i cezary 21.09.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 witam po przerwie. u nas praca juz wre. pytanie czy moze ktos zrobil piwnice pod calym mieszkaniem? my tak robimy prosimy o swoje komentarze. buduje z bloczka 38x24x12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernadetta i cezary 05.10.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Witam. dalej cisza ; ) moze w koncu ktos sie odezwie. mam nastepne pytanie jakie i z czego robicie kominy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 05.10.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 my budowalismy ze zwyklej czerwonej cegly + oblozenie styropianu tak jak w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galaktykaaa3 06.10.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 (edytowane) a my z cegły klinkierowej oczywiście nad dachem, a pod zwykła czerwona cegła. Edytowane 9 Października 2010 przez galaktykaaa3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernadetta i cezary 08.10.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 a My chyba zrobimy schidla (gotowe tzw klocki) z ociepleniem i podwójna wentylacją a nad dachem klinkier. dwa pozostałe tradycyjne z cegły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernadetta i cezary 26.10.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Witam moi kochani galaktykowicze po przerwie. mam kolejny problem. powiedzcie proszę czy u Was dekarze dawali jakieś słupy podporowe pod więżbę dachową? u mnie wychodzi ze bedzie ich 4 trzymające całą konstrukcję dachu. chce majster zrezygnować z tych okuć i tych kotwień w pewnym stopniu - stad te słupy( no ale nie w pokojach.) szczerze to mi się nie podoba to. może coś podpowiecie? prosimy o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka I Robert 04.11.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 ]Witam bardzo serdecznie wszystkich galaktowiczów!!! Cieszę się, że w końcu mogę dołączyć do tak zgranej "rodzinki"Projekt GALAKTYKA III był pierwszym, który oglądaliśmy i po długich poszukiwaniach wygrał.Mamy już pozwolenie na budowę naszego wymarzonego domku.Ruszamy na wiosnę.Oto zmiany, które my wprowadziliśmy:-w miejscu łazienki pralnio-suszarnia-w miejscu kotłowni łazienka-pod 1/3 domu piwnica (wejście do niej pod schodami w korytarzu)-podniesienie ścianki kolankowejZastanawiamy się nad poszerzeniem budynku o 1m (salon,kuchnia,jadalnia), ale boimy się o konstrukcje dachu I wygląd?!??? WIEM,ŻE KTOŚ POSZERZAŁ, CZY MOŻECIE NAM POMÓC??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 04.11.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 U nas zadnych slupow nei ma. Dach wisi jakby w powietrzu. Trzyma sie na sciance kolankowej. Fakt ze mamy te blachy i sruby. Ale zadnych podpor nie mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernadetta i cezary 05.11.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Doszliśmy do kompromisu. słupy będą ale przy sciankach dzialowych i nosnej a nie na srodku pomieszczeń. niby mamy dobrego dekarza z 30 letnim doswiadczeniem ale tych okuć, srób i łaczen twierdzi ze nie robil i sie nie podejmie.bo bezpieczenstwo. powiem tak za robocizne dachu bierze 9tys to wg was duzo? ile mjeziorska Cię kosztowały te stalowe elementy dachu. u nas wogle takich rzeczy nie ma moze w lublinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernadetta i cezary 05.11.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Emilka i robert. macie czas w zimie to znajdzcie sobie dobrego dekarza i nie wam powie co i jak zamierza. mało tego skonfrontujcie dekarza z murarzem i na temat realizacji waszego domu. co do dachu to po powiększeniu na pewno się zmieni i tym bardzie będą musieli sie wypowiedziec majstrowie w tej kwestii. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka I Robert 06.11.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 bernadetta i cezary. Dziękuje za odpowiedz. Dobry pomysł z konfrontacją murarza z dekarzem.A czy ktoś buduje ten domek w okolicach warszawy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts