adrianolkusz 19.08.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 W wolnych chwilach patrzę na projekt tego domu i zastanawia mnie jedna rzecz. Czy przypadkiem studio dobre domy nie dało specjalnie komina który na rzucie sytuacyjnym jest widoczny od ściany frontowej budynku a na rzucie elewacji widać go od ściany lewej. Na rzucie sytuacyjnym widać że komin wychodzi w korycie (koszu - zwał jak zwał), a to już rodzi problemy. Nie wiem na ile dokładnie przeczytałem wszystkie posty w tym temacie ale chyba nikt do tej pory nie pochwalił się budową Galaktyki podpiwniczonej. Pracowałem rok przy remontach dachów i widziałem efekty umieszczania komina w korycie. Nie wyglądało to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albin0007 21.08.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Witam, Ktoś pytał o galaktykę popiwniczoną wiec postanowiłem sie pochwalić.Aktualnia jestesmy na etapie wykończeń Galaktyki II z całkowitym podpiwniczeniem.Pomysł z piwnicami to strzał w 10. Link do foto: https://picasaweb.google.com/plawecki.darek650/Wrzesiem?authkey=Gv1sRgCKaoxa6iye62Eg#5643255361371539506 Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianolkusz 21.08.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 (edytowane) rewelka. A możesz napisać jaki był koszt samego podpiwniczenia włącznie z zalaniem stropu? Gdzie budujesz? Edytowane 21 Sierpnia 2011 przez adrianolkusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona R 26.08.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Witam Wszystkich!Budujemy Galaktyke z pojedynczym garażem. My zrobiliśmy podpiwniczenie tylko pod garażem czyli nasza piwnica ma ok 23 m kw, jak dla nas to wystarczy. Zejście do piwnicy mamy schodami z tyłu garażu. Piwnicę przeznaczymy na kotłownię i skład opału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojteknatalia 29.08.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Witamy Wszystkich Kupiliśmy projekt Galaktyka III (bez garażu). Mamy pytanie, czy ktos mógłby nam opisać budowę swojego domu? np. jakich materiałów używał, ile użyto pustaków, cegły, jakie kominy, jaki jest mniej więcej koszt takiego domu bez dachu i okien? Będziemy wdzięczni za podpowiedź pozdrawiamy Wojtek i Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 31.08.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 ja takowy budowałem, postaram się odszukać moje zapiski (bo do pewnego etapu wszystko skrupulatnie notowałem) i dam znać co, jak i za ile. Witamy Wszystkich Kupiliśmy projekt Galaktyka III (bez garażu). Mamy pytanie, czy ktos mógłby nam opisać budowę swojego domu? np. jakich materiałów używał, ile użyto pustaków, cegły, jakie kominy, jaki jest mniej więcej koszt takiego domu bez dachu i okien? Będziemy wdzięczni za podpowiedź pozdrawiamy Wojtek i Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojteknatalia 31.08.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Witaj MATHIASSO Bedziemy bardzo wdzięczni za informacje. Czekamy z niecierpliwością Gratulujemy ślicznego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 31.08.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 my mamy z podwojnym garazem wiec to chyba was nie urzadza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojteknatalia 01.09.2011 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Jeśli możemy prosić, to bedziemy też wdzieczni za wasze zapiski z podwojnym garazem.Tak wiec bardzo prosimy o jakieś informacje od MJEZIORSKA i MATHIASSO. Bardzo dziekujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 01.09.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 ok w takim razie ja poszperam w papierach i napiszę coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojteknatalia 02.09.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Jeśli to nie bedzie duży problem to bedziemy bardzo wdzięczni ok w takim razie ja poszperam w papierach i napiszę coś Pozdrawiamy P.S. Jesli to rowniez nie bedzie duży problem dla MATHIASSO, to prosilibysmy równiez o informacje w wolnej chwile Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona R 09.09.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Witam! W ramach informacji. Stan domu zero tzn piwnica pod pojedynczym garażem strop nad nią i zalanie całego fundamentu kosztowało nas 48 500 zł. W cenę wchodzą materiały firma budowlana geodeta koperka itp. Oddaliśmy firmie pustą działkę i ona zajeła się wszystkim. Następnie ta sama firma wykonała nasze mury, wylała tzw chudziaka, strop betonowy, ścianki działowe na parterze, górę podnieśliśmy z jednego porothermu na dwa porothermy i pół białego pustaka, wieńce, kominy, dokładniej stan przygotowany do dachu. Za ten etap zapłaciliśmy wykonawcy z materiałem 60 000 zł. W najbliższym czasie będzie wykonany dach tj więźba, odeskowanie i opapowanie. Mam nadzieję że informacje były przydatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojteknatalia 26.09.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 witam wszystkich mam taka prozbe czy ktos moze mi opisac z jakich pustakow budowal dom tzn.jaka firma i grubosc ile musial zakupic materialu na zewnatrz i do wewnatrz za wszystkie posty z gory dziekuje . Probuje zgromadzic jak najwiecej wiadomosci na temat budowy i chce sie dobrze przygotowac do tego naszego zyciowego kroku z gory dziekujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojteknatalia 29.10.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 jest tu ktos??? buduje ktos jeszcze galaktyke?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 02.11.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 my wykanczamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojteknatalia 03.11.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 witam mam taka prozbe czy moze mi opisac z jakich pustakow budowales dom tzn.jaka firma i grubosc ile musiales zakupic materialu na zewnatrz i do wewnatrz za informacje z gory dziekuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 03.11.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 my budowalismy z H+H 24x24x59 1248szt.12x24x59 480szt.dokupilismy pozniej 1 palete połówek na ścianki a tak to starczyło wszystkiegona zewnatrz dalismy ocieplenie 12 styropianemciezko mi pisac bo nie wiem co dokladnie cie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojteknatalia 05.11.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 witam dziekuje za odpowiedz .Ja chce budowac z porotherm 25, nie wiem czy to dobry pomysl tak mi doradzil kierownik naszej firmy budowlanej.Mam takie pytanie, ile Ci wyszlo metrow dachowki, ile kupiles stali i jakiej? Dziekuje Ci za wszystkie informacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 05.11.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 hej, nie kupiłeś tylko kupiłaś trudno mi to wszystko sprecyzować ponieważ stawialiśmy 3 lata temu stan surowy. Żebym odpowiedziała dokładnie na twoje pytania to musiałabym analizować faktury zakupowe a nawet nie wiem gdzie one są. Zresztą ceny też od tamtego czasu się zmieniły. Jedynie co moge powiedzieć to że na cement, stal, styropian do fundamentów, folię wydaliśmy 8000zł. a ile dokładnie jakiej stali to ustalał nam budowlaniec wzorując się na projekcie. U nas poszło więcej ponieważ zrobiliśmy schody wylewane a nie drewniane jak są w projekcie. A jeśli chodzi o dachówkę no to podobna sytuacja. W zalezności od wzoru dachówki wyjdzie ci inna ilość. My mamy ceramiczną dachówkę o klasycznym kształcie. W zależności od regionu cena za jej położenie też będzie inna. My budujemy się pod Warszawą więc ceny przypuszczam tu są najwyższe. Za całość tj. dachówka, rynny, okna dachowe a jest ich 6 szt. + robocizna zapłaciliśmy 42 000 zł. Ahh no i nie wiem jaką Galatykę wy stawiacie, my z podwójnym garażem. Żeby dokłądnie dowiedzieć się ile wydacie na dachówkę najlepiej udać się do składów z dachówkami i z projektem i tam wam wyliczą dokładnie. A żeby sprawdzić czy was nie oszukują to złóżcie zapytanie w min 3 składach i porównajcie ilości dachówki pod warunkiem, że wszędzie sprecyzujecie określony wzór. Ja tak zrobiłam i dzięki temu miałąm pewność czy przypadkiem nei płacę za jakieś chorendalne ilości dachówki. Uff ale się napisałam ahh jeśłi chodzi o poroterm, napewno jest zdrowszy ale taż ma pustą przestrzeń w środku więc czy przemarzalność jest taka sama? nie wiem. My zdecydowaliśmy sie na H+H bo ma większe elementy, wydaje mi się cieplejszy, cokolwiek w niego wwiercić nie ma problemu bo jest pełny w środku. Pozdrawiam, Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojteknatalia 07.11.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Dziekujemy bardzo za informacje Bardzo nam pomoglas Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts