Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich galaktykowiczow :)

Mam do państwa pytanie odnosnie konstrukcji dachu a w szczegolnosci stalowych elementow podtrzymujacych krokwie, czy musiał ktokolwiek dostosowywac konstrukcje do strefy sniegowej regionu w ktorym mieszka ?? gdyz wiem ze projekt podstawowy wyliczony jest na pierwsza strefe sniegowa :) Czy ktos spotkal sie juz z taka sytuacja dziekuje pozdrawiam :)

• Odpowiedzi 632
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Napisz o jaki stan surowy otwarty ci chodzi.

U nas np. był chudziak na podłodze w środku a wiem, że niektórzy nie robią, był H+H pojedyńczy a niektórzy wsadzają w środek styropian i robią ścianę 3 warstwową, u nas do stanu surowego było deskowanie + papa.

O jaki stan surowy ci chodzi? Jeśli masz taki sam jak my to moge usiąść i zliczyć ci stan surowy otwarty:)

My wykańczamy:)

Napisz o jaki stan surowy otwarty ci chodzi.

U nas np. był chudziak na podłodze w środku a wiem, że niektórzy nie robią, był H+H pojedyńczy a niektórzy wsadzają w środek styropian i robią ścianę 3 warstwową, u nas do stanu surowego było deskowanie + papa.

O jaki stan surowy ci chodzi? Jeśli masz taki sam jak my to moge usiąść i zliczyć ci stan surowy otwarty:)

My wykańczamy:)

Chodzi mi o stan surowy otwarty, czyli u mnie: Ściany porotherm - bez wstawionych okien i ocieplenia, wylany chudziak na dole i rury kanalizacyjne, przyłącza: woda, prąd. DACH - deskowanie, folia paraprzepuszczalna, dachówka ceramiczna, rynny, kominy wykończone.

• 2 months później...
  • 4 weeks później...
  • 3 months później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 year później...
  • 4 years później...
  • 1 year później...