carson 23.10.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Do stropu to jescze daleka droga w moim przypadku ale powidzcie mi który wychodzi najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 23.10.2006 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 monolityczny.Ale deskowanie też kosztuje, niby deski można użyć na dach i do innych prac.Ale zalanie trwa dłużej, niż np Terivy. Jak ci nie szkoda czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrov 23.10.2006 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Oprócz samej ceny warto jeszcze porównać technologie i komfort (nasz czyli inwestora) z nich płynący. Polecam Filigran.Układa się dźwigiem w godzine. Duże płyty, cały strop z kilku elementów.Nic co ekipa może źle przyciąć, rozbić, ukraść. Łatwo wyprowadzić balkon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vib 23.10.2006 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 podlacze sie pod watek:w projekcie jest przewidziany strop terivy, ale zastanawiam sie nad drewnianym - poddasze ma byc niby uzytkowe, ale nie planuje tam nic robic, ot strych, pokoj "hobbystyczny" - wiec sie zastanawiam na sensem "ciezkiego" stropu - moze drweniany tanszy ? Pzdr.vib Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carson 23.10.2006 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Dzieki za kilka wypowiedzi jest w nich dla mnie ta najwarzniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.10.2006 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Polecam Filigran. Układa się dźwigiem w godzine. Duże płyty, cały strop z kilku elementów. Nic co ekipa może źle przyciąć, rozbić, ukraść. Łatwo wyprowadzić balkon. Ja będę kładł u siebie prefabrykowane płyty kanałowe. Zostały już zamówione. Cena to 43zł netto/metr kw. Wychodzi bardzo korzystnie, ułożenie trwa chwilę, dość szybko można rozpocząć następny etap. Minus (wg niektórych) to to, że podobno na łączeniach będą pojawiały się rysy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 23.10.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Polecam Filigran. Układa się dźwigiem w godzine. Duże płyty, cały strop z kilku elementów. Nic co ekipa może źle przyciąć, rozbić, ukraść. Łatwo wyprowadzić balkon. Ja będę kładł u siebie prefabrykowane płyty kanałowe. Zostały już zamówione. Cena to 43zł netto/metr kw. Wychodzi bardzo korzystnie, ułożenie trwa chwilę, dość szybko można rozpocząć następny etap. Minus (wg niektórych) to to, że podobno na łączeniach będą pojawiały się rysy. Nie to nie są płyty kanałowe, raczej strop prefabrykowany ale wymagający stemplowania , montuje sie prefabrykowane płyty i układa się na nich zbrojenie z nadbetonem. Nie trzeba szalunków ale trzeba zastosować dźwigary i stemple. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrov 23.10.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Filigran na Silka E18http://www.jqs.republika.pl/filigran.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darecki_2 23.10.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 W moich okolicach bardzo często robi sie zmodyfikowany strop Kleina.Zamiast belek dwuteowych ida belki robione bezposrednio na budowie z np. 4 prętów fi12. Sam u siebie mam zrobione 2 takie stropy. Średni koszt wykonania (bez robocizny) przy 75m2 wychodzi około 3500 zł.U mnie ten wychodził najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carson 23.10.2006 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Pytanie do PIETROVA moze jakis szczegół ile cie to wyszło za metr albo za całość .Bo widze z opisu ze pieniędzy ci nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrov 23.10.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Cena już nieaktualna, bo było to robione na wiosne. Poszukaj na forum, napewno znajdziesz w miare aktualne ceny. A ludzi, którym pieniędzy nie brakuje nie pisują tu na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts