graf3d 23.10.2006 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Witam czy kto z was zrobił sobie kuchnie w palisandrze. Jakie są odzczucia po realizacji Swoją kuchnie mam tylko na wizualizacji i nie jestem pewny czy to bedzie TO Prosze o jakieś opinie porady [/img][/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piramidon 07.11.2006 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Twoje rozsterki dotyczą właściwości wizualnych, czy użytkowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna1978 07.11.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Proponuję zobacz zdjęcia dwóch kuchni: 1. http://www.bajda.chobot.pl - to strona projektanta, na której zobaczysz zdjęcia kuchni zrealizowanej u klienta. Możesz porozmawiać z projektantem, może skontaktuje Cię z klientem. 2. http://www.kostrubiec.chobot.pl - tu znajdziesz zdjęcia z palisandrowej kuchni ekspozycyjnej. Z obu zdjęć dla mnie wynika, że efekt jest lepszy, jeśli palisander stanowi tylko dodatek. Ale, jak kto woli... Natomiast jeśli chodzi o użytkowanie, palisander, jak każdy materiał naturalny wymaga szczególnego traktowania - tj. musi być czyszczony delikatnymi środkami, nie może być zbytnio zalewany i trzeba uważać, żeby go nie narażać na uszkodzenia mechaniczne (upadający noż itp.) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta123 07.11.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Anna1978, a propos tego skontaktowania przez projektanta z klientem:chciałabyś - będąc klientem oczywiście - aby do twojego domu przyjeżdżały, lub zawracały tobie głowę telefonicznie wycieczki ludzi zainteresowanych kuchniami??? Bo ja nie i chyba nikt myślący też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 07.11.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Oj Aneta, anna chciała w delikatny sposób zareklamowac firme która robi naprawde porzadne mebelki a wiem o tym bo sam sie do tego przyczyniam tylko to nie ten dział. A tak przy okazji to witaj na forum Aniu P. ..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta123 07.11.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Bezele, porządne mebelki robi wiele firm, poza tym szanująca się firma nie wysyła potencjalnych klientów do tych, którym meble już wykonała w celu ich obejrzenia, opinii itp. Od tego są salony ekspozycyjne i fachowcy, którzy muszą wykazać się wiedzą i umiejętnością zdobycia klienta. Zdjęcia - owszem, ale takie kontaktowanie przez projektanta z klientem, który kuchnię wykonał mnie zniesmacza, bo to zero profesjonalizmu. Ja też byłam klientem studia kuchennego, ale projektant był od tego, żeby mnie przekonać. I gdyby zaproponował mi taką wycieczkę do kogoś, komu już coś wykonał, czy jakieś tego typu jazdy, to bym po prostu zmieniła firmę. a od reklam to jest dział ogłoszeń drobnych, nieprawdaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 07.11.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Mój kolega ma kuchnię w KOLORZE palisander ze srebrnymi dodatkami typu okucia (pochwyty) oraz delikatne listwy ozdobne. Nie podoba mi się ten kolor do kuchni bo:1/ wygląda nijak2/ nadaje smutny charakter całemu pomieszczeniu (kuchnia połączona jest z salonem)3/ kolor jest zimny a ja lubię jak dom emanuje ciepłem4/ kolega zdecydował się tylko dlatego bo dostał baaardzo niską cenę na targach budowlanych ale ma cały czas problemy z żoną - jej się ten kolor nie podobaWydaje mi się, że palisander w miarę korzystnie wygląda tylko we wnętrzach ultra nowoczesnych !!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
graf3d 04.01.2007 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Witam ponownie długo mnie nie było bo właśnie realizowełem kuchnie w owym palisandrze moje obawy były niepotrzebne niedługo załącze foty z realizacji dla zainteresowanych pozdro DK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 27.11.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 bardzo bym chciała zobaczyć zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
graf3d 28.11.2007 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Wiitam Zdjecia z montażu i projekt na wizualizacji http://darekkania.republika.pl/dom/ pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 28.11.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Osobiście nie podobały mi się palisandrowe kcuhnie na ekspozycji w Chobocie. Zbyt dużo forniru, ułożonego przypadkowo Za to wspaniale prezentuje się kuchnia jednego znaszych forumowiczów wykonana także przez Chobot: http://www.chobotdesign.eu/node/2151 ta kuchnia naprawdę mnie urzekła - w tym przypadku palisander w połączeniu z bielą wygląda wspaniale ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 28.11.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 bardzo dziękuję obie kuchnie bardzo ładne-palisander jest przepiękny! niestety bardzo cieżko znaleźć więcej zdjęć takich kuchni w necie... zastanawiam się jednak czy tylko połączenie z jasnymi stonowanymi dodatkami jest sensowne i bezpieczne? dla mnie taka kuchnia jest mimo wsyztsko za zimna, a nie wiem czy wprowadzenie jakiegoś jeszcze koloru nie byłoby przesadą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ochikarka 30.11.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 no w końcu palisander jest piękny ja mam go w całym mieszkaniu wprowadzam się w poniedziałek , mam go też w kuchni ale tylko jako dodatek między meblami ( zamiast płytek) lakierowanymi w kolorze kremu . Jest to bardzo wzorzyste drewno więc do tego mam dużo jasnych kolorów przeważnie jasny krem już nie mogę doczekać się przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 30.11.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Witam, ja jestem właścicielem kuchni o której pisał wcześniej glowac Palisander lakierowany na wysoki połysk połączony z waniliowym MDF Kuchnię zaprojektowaliśmy tak aby słoje się łączyły ze sobą (tzn. całość zrobiona z jednego pasa forniru). Pan Izdebski dopilnował wykonania zgodnie z naszym pomysłem i teraz wygląda to tak: http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/_ptgtmp_QYP6TB_m.jpg http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/_ptgtmp_0GKYQG_m.jpg Reszta fotek w naszej galerii oraz na stronie Chobotu (link zamieszczony w poście glowaca. Generalnie palisander jest bardzo ładnym drewnem, trzeba tylko uważać aby nie przedawkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 30.11.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Ha! poznałam ja, oglądając tamtą stronę , wszędzie ją poznam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 30.11.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 30.11.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Witam.Kuchnia zafrornirowana w palisandrze jest b. charakterystyczna ze wzgledu na duze uslojenie.Jej wykonanie perfecyjne powinno polegac na rownym ulozeniu fladrow (tj kilku slojow ) na tyle rowno aby wyszedl efekt calosci.Kuchnia zrobiona w palisandrze gdzie sloje nie pasuja do siebie zakloca harmonie i tworzy efekt przypadkowosci.Dotyczy to tez innych fornirow o charakterystycznym duzym uslojeniu.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ochikarka 30.11.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 kirkris piękna ta twoja kuchnia - moja to jedna któraś tej kuchni ( piękne okno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 30.11.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Witam.Kuchnia zafrornirowana w palisandrze jest b. charakterystyczna ze wzgledu na duze uslojenie.Jej wykonanie perfecyjne powinno polegac na rownym ulozeniu fladrow (tj kilku slojow ) na tyle rowno aby wyszedl efekt calosci.Kuchnia zrobiona w palisandrze gdzie sloje nie pasuja do siebie zakloca harmonie i tworzy efekt przypadkowosci.Dotyczy to tez innych fornirow o charakterystycznym duzym uslojeniu.Pozdr Można użyć palisandru modyfikowanego, który ma słoje równoległe i znacznie węższe. Jest wtedy lekko podobne do zebrano tylko w innej kolorystyce Wtedy nie pa problemu ze zgrywaniem linii usłojenia My świadomie zdecydowaliśmy się na rozwiązanie trudniejsze ale nam bardziej odpowiadające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 30.11.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 kirkris piękna ta twoja kuchnia - moja to jedna któraś tej kuchni ( piękne okno) eee, na pewno przesadzasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts