KrzysztofLis2 28.11.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 W sensie, że musi kupić akurat tę działkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRIAPOS 30.12.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Ja mam oczyszczalnię Aquamatica - działa, po otwarciu komory nic nie śmierdzi , a wodę po oczyszczeniu spuszczam do rowu melioracyjnego (mam pozwolenie wodno-prawne). W pozwoleniu na budowę miałam szambo,ale w warunkach zabudowy możliwość POŚ, przed uzyskaniem pozwolenia na użytkowanie każda zmiana w stosunku do stanu na który wydane jest pozwolenie na budowę - wymagany jest projekt zamienny - który zrobiliśmy.[/quote Właśnie kupiłem działkę z projektem i pozwoleniem na budowę. WZ i PnB zakłada potrzebę wykonania zbiornika bezodpływowego. Czy jest szansa na zmianę tego zapisu na POŚ? Po przeniesieniu PnB na mnie zamierzam na wiosnę rozpocząć budowe, czy na tym etapie jest szansa na zmianę w tym zakresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek z ABC 27.11.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 (edytowane) Chyba przyjdzie mi robić szambo, bo sąsiad nie zgodził sie na podłączenie do jego studzienki kanalizacyjnej, do najbliższej komunalnej jest ok.100m, szacunkowe koszty wybudowania tego przyłącza mnie dobiły NIe moge mieć POS, bo za mała działka. Zostaje szambo. Napiszcie mi, jak to jest miec szambo?Czy w codziennym życiu się to odczuwa,tzn.czy trzeba jakoś czyścić, czegos dodawać do szamba?Co ile czasu sie je opróżnia, ile to kosztuje? JAkie macie szamba? U nas gliniasta ziemia, b. wysoki poziom wód gruntowych. Jakie szambo na 5-6 osobową rodzinę? Mam jakieś mgliste wspomnienia z dzieciństwa, że szambo wybijało, nie można sie było bawić na podwórku, a jak je opróżniali to straszny był zapach.... Możesz też pomyśleć o drenażu: [sPAM - moderowano] Edytowane 27 Listopada 2014 przez Jarek.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts