Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Frosch pyta ....madrzy podpowiadaja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Frosch, napisz na czym najbardziej Ci zależy jesli chodzi o dom. Jak sobie go wyobrażasz. Może forumowicze przeglądają projekty natkną sie na jakis odpowiadający Twoim wybrażeniom i podeślą link? Maxtorka, nie chwal, nie chwal, bo wszyscy pojedziemy do Froschki na pyszne jedzonko :lol:

parter: ok 100m (salon z jadalnia , 2-ie sypialnie , otwarta kuchnia z oknem od frontu, spizarka a'la pomieszczenie gospodarcze,lazienka ,czesciowo zadaszony taras)

gora : 2-3 pokoiki +lazienka

obiecany smalec gwarantowany :wink: :D

podpowiadacze moga narazie liczyc na grilla na lace :D

Szukaj parterówki 100 m2, takiej żeby dało się adaptować poddasze.

no szukam , szukam :D

tak 20m szeroka, 50m dluga

domek veruni bardzo nam sie podoba (niestety znam go tylku troche z zewnatrz i wnetrze kuchni )

poczatkowo chcielismy parterowke .jednakze ze wzgledu na wysokie koszta legalettu zdecydowalismy sie pokoje goscinne dla dzieci zrobic na gorze (nawet w pozniejszym terminie )

tak 20m szeroka, 50m dluga

domek veruni bardzo nam sie podoba (niestety znam go tylku troche z zewnatrz i wnetrze kuchni )

poczatkowo chcielismy parterowke .jednakze ze wzgledu na wysokie koszta legalettu zdecydowalismy sie pokoje goscinne dla dzieci zrobic na gorze (nawet w pozniejszym terminie )

to zmienia postać rzeczy...

napisz jak jest zorientowana działka względem stron świata.

witajcie.siedzielismy z Froschem pol dnia i wykombinowalismy takie cosik 8)

http://img235.imageshack.us/img235/7362/koncept1pt6.th.jpg

1. wiatrolap 2,25 m˛

2. kuchnia 10,50 m˛

3. pokoj dzienny+jadalnia 30,00 m˛

4. sypialnia 12,50 m˛

5. sypialnia 19,50 m˛

6. pom.gosp. 2,25 m˛

7. lazienka 4,00 m˛

8. garaz 17,00 m˛

co o tym myslicie ?

sypialania 4 typu "wagon"

sypialnia 5 - może być, ale ja bym chciała jeszcze jakieś okno :(

Wiatrołapu praktycznie nie ma + to co tam jest to głownie drzwi ( różne i dużo)

Salon da się przesunąć na północ i bryła zrobi się bardziej w kwadrat.

Stół stoi na szlaku komunikacyjnym :(

In general - jak dla mnie to za mało światła :)

A teraz możesz mnie znienawidzić :):)

kochana Neferko, jak moglabym cie nienawidziec ? chyba zartujesz

to tak jest nabazgrane przez nas na kartce na kolanie niemalze

sypialnia 4 ma byc pokojem jednoosobowym (dla mamy Froscha , albo izba wytrzezwien :wink: :lol: )

sypialnia 5 ma okno z wyjsciem na taras ( oknami sie przejmuj , bo mozna z nimi jeszcze pojezdzic )

wiatrolap ma byc wlasnie niewiatrolapem, bo frosch ich nie cierpi (twierdzi,ze to jakas polska fanaberia :-? :roll: )

salon rozrysowalismy w ten sposob, zeby taras byl zadaszony

stolem jeszcze pojezdze 8)( albo "utne" jedna z tych szafek w kuchni z prawej strony)

Neferka , okna sa, ale moze je nie bardzo widac ( taka ze mnie artystka z rysunku :oops: ). wykaz sie bujna wyobraznia i wstaw je gdzie uwazasz , a potem powiedz , gdzie je widzisz :p

i tak cie kocham :D , pozdrowa

Froschka, powiedz Froschowi, że ta "polska fanaberia" MOCNO OGRANICZA KOSZTY OGRZANIA CHAŁUPY.

W biurze mam maciupeńki wiatrołap. I potem "przedpokój. Oba w podłogówce. Gdyby nie te drugie drzwi to by się żyć nie dało ....

I jaż CIę kocham :):)

a zapomniałam ... w pom. gospodarczym musisz zrobic wieszak/szafę na ubrania i buty 8) 8) :o

myslalam,zeby jakis wieszak powiesic pod schodami ( taki dla gosci)

a dla nas , nie wiem czy to widac,naprzew tychze schodow sa takie szafy (tam bylyby przechowywane nasze kurtawy i obuwie )

Froschka, powiedz Froschowi, że ta "polska fanaberia" MOCNO OGRANICZA KOSZTY OGRZANIA CHAŁUPY.

W biurze mam maciupeńki wiatrołap. I potem "przedpokój. Oba w podłogówce. Gdyby nie te drugie drzwi to by się żyć nie dało ....

wlasnie mi gada, ze do biura wchodzi ok 50 -u osob dziennie

musialby zrobi 8-metrowy wiatrolap , zeby spelnial swoja role :roll: :roll: :roll:

dodałbym jeszcze osobny kibelek,

bardzo się przydaje :wink:

pomieszczenie gospodarcze za małe aby mógł tam być kocioł gazowy (będzie gaz?)

na gorze bedzie zapasowy kibelek w razie najazdu ludzi ( pamietaj,ze tylo we dwoje mamy tam mieszkac na stale )

w pomieszczeniu gosp.wstawi frosch swoje skrzynki elektryczne i jakies zawory i skrzynki z piwem :wink:

chcemy stawiac dom na legalett-cie , wiec niepotrzebna jest kotlownia

musialby zrobi 8-metrowy wiatrolap , zeby spelnial swoja role :roll: :roll: :roll:

Do mojego wchodzi max. 10 raz dzienni i raz dziennie wychodzi. A jak któraś sierota zapomni zamknąć drzwi to piździ jak w kieleckiem ( nie ubliżając) - jak ma nastórj to niech wpadnie - postawię go tam koło kibelka i sobie obejrzy jak jest super :)

Do mojego wchodzi max. 10 raz dzienni i raz dziennie wychodzi. A jak któraś sierota zapomni zamknąć drzwi to piździ jak w kieleckiem ( nie ubliżając) - jak ma nastórj to niech wpadnie - postawię go tam koło kibelka i sobie obejrzy jak jest super :)

dziekuje ci bardzo za zaproszenie ,ale 1200km to troche daleko

pomyslimy jeszcze o zamianie lazienki ze schodami

a do ciebie nalezy przekonanie go do zasadnosci posiadania zamknietego wiatrolapu :p (prosze o wiecej argumentow, bo to osiolek uparty jest :-? ) :D

dziekuje ci bardzo za zaproszenie ,ale 1200km to troche daleko

pomyslimy jeszcze o zamianie lazienki ze schodami

a do ciebie nalezy przekonanie go do zasadnosci posiadania zamknietego wiatrolapu :p (prosze o wiecej argumentow, bo to osiolek uparty jest :-? ) :D

co to jest te 1200 km :):) Luzik :) Dodam, że mamy porządne drzwi - teakowe i zupełnie serio - "ciągnie" jak cholera :):) A muszę tam postać chwilę, żeby wyłaczyć alarm... ale jestem w ubranku. Gorzej później. Taka śluza jest bardzo dobra.