frosch 28.10.2006 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Froschka, a działkę juz macie? Uważam, że projekt należy wybierać gdy wiadomo gdzie dom będzie stał. andre mamy dzialke (20m x 50m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 28.10.2006 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Frosch, napisz na czym najbardziej Ci zależy jesli chodzi o dom. Jak sobie go wyobrażasz. Może forumowicze przeglądają projekty natkną sie na jakis odpowiadający Twoim wybrażeniom i podeślą link? Maxtorka, nie chwal, nie chwal, bo wszyscy pojedziemy do Froschki na pyszne jedzonko parter: ok 100m (salon z jadalnia , 2-ie sypialnie , otwarta kuchnia z oknem od frontu, spizarka a'la pomieszczenie gospodarcze,lazienka ,czesciowo zadaszony taras) gora : 2-3 pokoiki +lazienka obiecany smalec gwarantowany podpowiadacze moga narazie liczyc na grilla na lace Szukaj parterówki 100 m2, takiej żeby dało się adaptować poddasze. no szukam , szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 28.10.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Froschka, a działkę juz macie? Uważam, że projekt należy wybierać gdy wiadomo gdzie dom będzie stał. andre mamy dzialke (20m x 50m) pytałem, bo nie wiedziałem jak mniemam 20m to szerokość? może coś w stylu domu Veruni by pasowało? musisz mieć poddasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 29.10.2006 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 tak 20m szeroka, 50m dlugadomek veruni bardzo nam sie podoba (niestety znam go tylku troche z zewnatrz i wnetrze kuchni )poczatkowo chcielismy parterowke .jednakze ze wzgledu na wysokie koszta legalettu zdecydowalismy sie pokoje goscinne dla dzieci zrobic na gorze (nawet w pozniejszym terminie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 29.10.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 tak 20m szeroka, 50m dluga domek veruni bardzo nam sie podoba (niestety znam go tylku troche z zewnatrz i wnetrze kuchni ) poczatkowo chcielismy parterowke .jednakze ze wzgledu na wysokie koszta legalettu zdecydowalismy sie pokoje goscinne dla dzieci zrobic na gorze (nawet w pozniejszym terminie ) to zmienia postać rzeczy... napisz jak jest zorientowana działka względem stron świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 30.10.2006 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 juz sie robi wjazd od wschodu (wiem, wiem ten projekt musi byc w lustrzanym odbiciu ), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 01.11.2006 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 witajcie.siedzielismy z Froschem pol dnia i wykombinowalismy takie cosik http://img235.imageshack.us/img235/7362/koncept1pt6.th.jpg 1. wiatrolap 2,25 m˛ 2. kuchnia 10,50 m˛ 3. pokoj dzienny+jadalnia 30,00 m˛ 4. sypialnia 12,50 m˛ 5. sypialnia 19,50 m˛ 6. pom.gosp. 2,25 m˛ 7. lazienka 4,00 m˛ 8. garaz 17,00 m˛ co o tym myslicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.11.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 sypialania 4 typu "wagon" sypialnia 5 - może być, ale ja bym chciała jeszcze jakieś okno Wiatrołapu praktycznie nie ma + to co tam jest to głownie drzwi ( różne i dużo) Salon da się przesunąć na północ i bryła zrobi się bardziej w kwadrat. Stół stoi na szlaku komunikacyjnym In general - jak dla mnie to za mało światła A teraz możesz mnie znienawidzić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 01.11.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Na gorąco: - za mało miejsca na schody, chyba, że zrobisz kręcone, - wejście do łazienki w "brudnej" strefie wejściowej. (trochę masło maślane ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.11.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 a zapomniałam ... w pom. gospodarczym musisz zrobic wieszak/szafę na ubrania i buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 01.11.2006 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 kochana Neferko, jak moglabym cie nienawidziec ? chyba zartujesz to tak jest nabazgrane przez nas na kartce na kolanie niemalze sypialnia 4 ma byc pokojem jednoosobowym (dla mamy Froscha , albo izba wytrzezwien ) sypialnia 5 ma okno z wyjsciem na taras ( oknami sie przejmuj , bo mozna z nimi jeszcze pojezdzic ) wiatrolap ma byc wlasnie niewiatrolapem, bo frosch ich nie cierpi (twierdzi,ze to jakas polska fanaberia ) salon rozrysowalismy w ten sposob, zeby taras byl zadaszony stolem jeszcze pojezdze ( albo "utne" jedna z tych szafek w kuchni z prawej strony) Neferka , okna sa, ale moze je nie bardzo widac ( taka ze mnie artystka z rysunku ). wykaz sie bujna wyobraznia i wstaw je gdzie uwazasz , a potem powiedz , gdzie je widzisz i tak cie kocham , pozdrowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 01.11.2006 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Na gorąco: - za mało miejsca na schody, chyba, że zrobisz kręcone, - wejście do łazienki w "brudnej" strefie wejściowej. (trochę masło maślane ) schody moga byc podkrecane te drzwi do kibelka to fakt, ale nie widac ich z salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.11.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Froschka, powiedz Froschowi, że ta "polska fanaberia" MOCNO OGRANICZA KOSZTY OGRZANIA CHAŁUPY. W biurze mam maciupeńki wiatrołap. I potem "przedpokój. Oba w podłogówce. Gdyby nie te drugie drzwi to by się żyć nie dało .... I jaż CIę kocham :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 01.11.2006 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 a zapomniałam ... w pom. gospodarczym musisz zrobic wieszak/szafę na ubrania i buty myslalam,zeby jakis wieszak powiesic pod schodami ( taki dla gosci) a dla nas , nie wiem czy to widac,naprzew tychze schodow sa takie szafy (tam bylyby przechowywane nasze kurtawy i obuwie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 01.11.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 dodałbym jeszcze osobny kibelek, bardzo się przydaje pomieszczenie gospodarcze za małe aby mógł tam być kocioł gazowy (będzie gaz?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 01.11.2006 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Froschka, powiedz Froschowi, że ta "polska fanaberia" MOCNO OGRANICZA KOSZTY OGRZANIA CHAŁUPY. W biurze mam maciupeńki wiatrołap. I potem "przedpokój. Oba w podłogówce. Gdyby nie te drugie drzwi to by się żyć nie dało .... I jaż CIę kocham :) wlasnie mi gada, ze do biura wchodzi ok 50 -u osob dziennie musialby zrobi 8-metrowy wiatrolap , zeby spelnial swoja role Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 01.11.2006 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 dodałbym jeszcze osobny kibelek, bardzo się przydaje pomieszczenie gospodarcze za małe aby mógł tam być kocioł gazowy (będzie gaz?) na gorze bedzie zapasowy kibelek w razie najazdu ludzi ( pamietaj,ze tylo we dwoje mamy tam mieszkac na stale ) w pomieszczeniu gosp.wstawi frosch swoje skrzynki elektryczne i jakies zawory i skrzynki z piwem chcemy stawiac dom na legalett-cie , wiec niepotrzebna jest kotlownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.11.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Froschka, powiedz Froschowi, że ta "polska fanaberia" MOCNO OGRANICZA KOSZTY OGRZANIA CHAŁUPY. W biurze mam maciupeńki wiatrołap. I potem "przedpokój. Oba w podłogówce. Gdyby nie te drugie drzwi to by się żyć nie dało .... I jaż CIę kocham :) wlasnie mi gada, ze do biura wchodzi ok 50 -u osob dziennie musialby zrobi 8-metrowy wiatrolap , zeby spelnial swoja role Do mojego wchodzi max. 10 raz dzienni i raz dziennie wychodzi. A jak któraś sierota zapomni zamknąć drzwi to piździ jak w kieleckiem ( nie ubliżając) - jak ma nastórj to niech wpadnie - postawię go tam koło kibelka i sobie obejrzy jak jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 01.11.2006 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Froschka, powiedz Froschowi, że ta "polska fanaberia" MOCNO OGRANICZA KOSZTY OGRZANIA CHAŁUPY. W biurze mam maciupeńki wiatrołap. I potem "przedpokój. Oba w podłogówce. Gdyby nie te drugie drzwi to by się żyć nie dało .... I jaż CIę kocham :) wlasnie mi gada, ze do biura wchodzi ok 50 -u osob dziennie musialby zrobi 8-metrowy wiatrolap , zeby spelnial swoja role Do mojego wchodzi max. 10 raz dzienni i raz dziennie wychodzi. A jak któraś sierota zapomni zamknąć drzwi to piździ jak w kieleckiem ( nie ubliżając) - jak ma nastórj to niech wpadnie - postawię go tam koło kibelka i sobie obejrzy jak jest super dziekuje ci bardzo za zaproszenie ,ale 1200km to troche daleko pomyslimy jeszcze o zamianie lazienki ze schodami a do ciebie nalezy przekonanie go do zasadnosci posiadania zamknietego wiatrolapu (prosze o wiecej argumentow, bo to osiolek uparty jest ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.11.2006 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Froschka, powiedz Froschowi, że ta "polska fanaberia" MOCNO OGRANICZA KOSZTY OGRZANIA CHAŁUPY. W biurze mam maciupeńki wiatrołap. I potem "przedpokój. Oba w podłogówce. Gdyby nie te drugie drzwi to by się żyć nie dało .... I jaż CIę kocham :) wlasnie mi gada, ze do biura wchodzi ok 50 -u osob dziennie musialby zrobi 8-metrowy wiatrolap , zeby spelnial swoja role Do mojego wchodzi max. 10 raz dzienni i raz dziennie wychodzi. A jak któraś sierota zapomni zamknąć drzwi to piździ jak w kieleckiem ( nie ubliżając) - jak ma nastórj to niech wpadnie - postawię go tam koło kibelka i sobie obejrzy jak jest super dziekuje ci bardzo za zaproszenie ,ale 1200km to troche daleko pomyslimy jeszcze o zamianie lazienki ze schodami a do ciebie nalezy przekonanie go do zasadnosci posiadania zamknietego wiatrolapu (prosze o wiecej argumentow, bo to osiolek uparty jest ) co to jest te 1200 km :) Luzik Dodam, że mamy porządne drzwi - teakowe i zupełnie serio - "ciągnie" jak cholera :) A muszę tam postać chwilę, żeby wyłaczyć alarm... ale jestem w ubranku. Gorzej później. Taka śluza jest bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts