Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Slup stalowy w salonie-malowac czy oblozyc karton-gipsem?

Apia

Recommended Posts

Mam taki "piekny"slup w salonie

http://users.skynet.be/wojtek/dom/schody1.jpg

Zdjecie pochodzi z czasow przed zamieszkaniem, teraz jest pomalowany hammeraitem na kolor stalowy. Szczerze go nienawidze, bo wyglada paskudnie. Niedlugo przymierzamy sie do kolejnego malowania i w zwiazku z tym, pojawilo sie pytanie, czy mozna cos z nim zrobic? Czy bedzie lepiej pomalowac go na kolor scian, a moze obudowac karton-gipsem - teraz jest taki dlugi i chudy:(- i tez pomalowac?

Witaj, też mam słup co prawda nie metalowy ale jest, wydaje mi się

żebyście go obudowali karton-gipsem można go jeszcze podświetlić, wtedy

może wyglądać jeszcze efektownie.

Ja proponuję obłożyc drewnem będzie pasować do schodów. Można też przyspawać uchwyty i powiesić jakiś blus :wink: zcz

Zgadzam się z Motyczką, on jest bardzo ok. Jak ci przeszkadza jego kształt, to dodaj mu coś w pionie (nad tym planowanym akwarium.

Np. dokręć taki pusty w środku pręt (też o przekroju kwadratowym) i wykorzystaj go do zamontowania światła skierowanego na akwarium. Powinno wyjść super.

Jak ci się znudził metal, to go pomaluj.

przy takim wnętrzu ten słup rzeczywiscie wygląda jak 'element'ogólnej koncepcji, ława ma tez nózki metalowe- moze pomysl o zmianie doniczek na metalowe- takie ala' kubełki

Oj, nieee. Ja juz dosyc mam tego metalu. Dlatego wlasnie przymierzam sie do zmiany kolorystyki pokoju. Meble sa po prostu ze poprzedniego, wynajmowanego domu i niestety musza jeszcze z nami pomieszkac, ale tak naprawde nie moge juz na nie patrzec.

Jeszcze jedno pytanie: gdybym chciala inaczej pomalowac salon i klatke schodowa, to jaki powinen byc kolor slupa, ten salonowy czy klatki schodowej?