Apia 24.10.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Mam taki "piekny"slup w saloniehttp://users.skynet.be/wojtek/dom/schody1.jpgZdjecie pochodzi z czasow przed zamieszkaniem, teraz jest pomalowany hammeraitem na kolor stalowy. Szczerze go nienawidze, bo wyglada paskudnie. Niedlugo przymierzamy sie do kolejnego malowania i w zwiazku z tym, pojawilo sie pytanie, czy mozna cos z nim zrobic? Czy bedzie lepiej pomalowac go na kolor scian, a moze obudowac karton-gipsem - teraz jest taki dlugi i chudy:(- i tez pomalowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angi 24.10.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Witaj, też mam słup co prawda nie metalowy ale jest, wydaje mi siężebyście go obudowali karton-gipsem można go jeszcze podświetlić, wtedymoże wyglądać jeszcze efektownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 24.10.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Witaj, też mam słup co prawda nie metalowy ale jest, wydaje mi się żebyście go obudowali karton-gipsem można go jeszcze podświetlić, wtedy może wyglądać jeszcze efektownie. Ja proponuję obłożyc drewnem będzie pasować do schodów. Można też przyspawać uchwyty i powiesić jakiś blus zcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apia 24.10.2006 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Drewno raczej odpada. Salon bedzie urzadzony nowoczesnie i slup w drewnie jakos mi nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilma 24.10.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 ja zdecydowanie obudowałabym go gips-kartonem, taki filarek z wnękami podświetlanymi (mozesz tam poustawiać jakies gadzety), chyba najlepsze rozwiazanie w tym przypadku... na pewno ładnie bedzie wygladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elnar 24.10.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Znajomi mieli podobne słupy obudowane płytami g-k, ale płyty szybko popękały. Może dlatego, że to było na poddaszu, może zabawy dzieci się do tego przysłużyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apia 24.10.2006 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 No wlasnie, nawet o tym nie pomyslalam Mam male dzieci, ktore przy wchodzeniu na schody bardzo czesto lapia sie za ten slup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz Domek 24.10.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 ja też zdecydowanie powiększyłabym go w kierunku ściany-karton gips- i zrobiła wnęki z oświetleniem...i pomalowała w kolorze ściany....teraz jest rzeczywiście niefajny noi za chudy....czasami paradoksalnie coś o co się potykamy trzeba powiększyć by przestało przeszkadzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apia 24.10.2006 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Na wneki maz sie chyba nie zgodzi. Na polce drewnianej ma stanac w przyszlosci duze akwarium. Poza tym, nie chcielibysmy zamykac klatki schodowej. Zamiast balustrady, beda najprawdopodobniej linki stalowe przymocowane do sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz Domek 24.10.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 myślałam o wnękach na przestrzał...schody byłyby przysłonięte ale widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picasso 26.10.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 zastanow sie nad czarna farba lub rudo-czarnej, aby bylo widac, ze jest to slup metalowy (mam na mysli efekt troche przemyslowej hali) - bedzie pasowal do nowoczesnych wnetrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apia 26.10.2006 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Chcialam dodac zdjecie, tak jak to wyglada obecnie. Dodam, ze meble i dywan beda w najblizszej przyszlosci zmienione, kolor pokoju tez (sofy zostaja). http://images2.fotosik.pl/219/41fb6fd6718d107a.jpg A moze ktos ma propozycje na jaki kolor pomalowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 26.10.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Apia patrząc teraz na Twoje wnętrze, ten słup idealnie sie komponuje z resztą wyposażenia, nie robiłabym nic z nim....chyba, ze chcesz zmienic kolor, to tylko ewentualnie bym go przemalowała....obudowany będzie za cięzki .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 26.10.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Zgadzam się z Motyczką, on jest bardzo ok. Jak ci przeszkadza jego kształt, to dodaj mu coś w pionie (nad tym planowanym akwarium.Np. dokręć taki pusty w środku pręt (też o przekroju kwadratowym) i wykorzystaj go do zamontowania światła skierowanego na akwarium. Powinno wyjść super.Jak ci się znudził metal, to go pomaluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firstlady 26.10.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 przy takim wnętrzu ten słup rzeczywiscie wygląda jak 'element'ogólnej koncepcji, ława ma tez nózki metalowe- moze pomysl o zmianie doniczek na metalowe- takie ala' kubełki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apia 26.10.2006 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 przy takim wnętrzu ten słup rzeczywiscie wygląda jak 'element'ogólnej koncepcji, ława ma tez nózki metalowe- moze pomysl o zmianie doniczek na metalowe- takie ala' kubełki Oj, nieee. Ja juz dosyc mam tego metalu. Dlatego wlasnie przymierzam sie do zmiany kolorystyki pokoju. Meble sa po prostu ze poprzedniego, wynajmowanego domu i niestety musza jeszcze z nami pomieszkac, ale tak naprawde nie moge juz na nie patrzec. Jeszcze jedno pytanie: gdybym chciala inaczej pomalowac salon i klatke schodowa, to jaki powinen byc kolor slupa, ten salonowy czy klatki schodowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 27.10.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 ja zrobiłabym wtedy juz salonowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 27.10.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Salonowy - na kolor ścian to zniknie, na kolor dodatków - wyeksponujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurus 27.10.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Szczerze mówiąc słup jest OK. Obłożony drewnem będzie za ciężki. Co do kolorów w salonie to może ściany w jakimś bardziej żywym a tą ściankę, do której przylega stojak na CD na jakiś czekoladowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts