nurni 29.10.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Tutaj fundament wylewa się tylko pod wózki. Czy aby na pewno? Chcąc zastosowac w bramie zamek tzw "hakowy" jestem zainteresowany tym, by brama trafiała zawsze dokładnie tam gdzie ma trafiać. Wszędzie póki co czytałem, że należy robić fundament łączący w w całość wszystkie elementy bramy - także słupek przeciwległy. Pozdrawiam Rydzu - fundament, oczywiście musi iść dołem po całości. Zwłaszcza, że chcesz mieć hakowy zamek. Poza tym fundament ten powinien być głęboki na gł. przemarzania. Aha i dobrze jest "związać" fundament pod wózki z fundamentem ogrodzenia (jeśli masz taką potrzebę) bo inaczej obydwa będą "pracować" inaczej. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rimsky 30.10.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 u mnie cale ogrodzenie dookola jest na fundamencie, zrobilismy murowane slupku, w każdym po grubej rurze wbitej w fundament (rury ze złomiarni zamiast drutu)ale i nadsypujemy troche ziemi bo sasiad z boku bardzo podniosl swoja dzialke i troche sie balismyplus gliniasty terenteraz, osobno, do samej bramy przsuwnej, kopia row i znowu zalewajš bo potrzebuje osobno swojwiec poszlo tego w ziemie.....krocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts