tomiky 24.10.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Jestem w trakcie zawirowań nieruchomościowych i jestem zakręcony naszymi podatkami i ulgami i w zwiąku z tym mam do was parę pytań.Kupiłem działkę w 2003 roku, a budowę na niej rozpocząłem w 2004, budowa nie jest zakończona i chciałbym to sprzedać. I pytanie czy zapłacę od tego jakis podatek. Dalej. Kupuje właśnie mieszkanie na kredyt i teoretycznie mógłbym udowodnic że pozyskane pieniądze z domu przeznacze na spłatę kredytu. Ale rodzą się kolejne pytanie, czy jeżeli przedstawie jakieś zaświadczenie o przeznaczeniu pieniędzy na mieszkanie to czy będe mógł korzystać z ulgi odsetkowej. I jeszcze jedno pytanie czy jeżeli zakupiłem mieszkanie od developera i akt notarialny będe miał w 2007 albo nawet w 2008 to czy wogóle ulga będzie mi przysługiwać jeżeli wejdzie w życie zniesienie ulgi w 2007. Kredyt mam zaciągnięty w tym roku.Jeżeli ktoś jest mi w stanie wyjaśnić moje wątpliwości to BARDZO dziekuje.Zwariowac można z tym wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 24.10.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 może nie wszystkie wątpliwości... Naczelny Sąd Administracyjny w uchwale z 17.02.1999 (FPS 9/96) stwierdził, iż dwuletni okres [...] zwolnienia dotyczy daty wydatkowania przychodu na nabycie budynku mieszkalnego. Robiłam taki manewr, ale sprzedawałam mieszkanie, żeby kupić mieszkanie. W odpowiednim czasie wykazałam się w US, że wydałam pieniądze. Jak był podpisany akt notarialny, dołączyłam kopię (potwierdzoną w US) jako zamknięcie sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts