ESKIMOS 25.10.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 A w elektrowni dzisiaj mi powiedziano, że w przyszłym roku będą zakopywali kable i te słupy znikną!!! jest już plan!! aha!!! w dobrym momencie kupiliśmy tego "jamnika" No widzisz. Będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 25.10.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 ..bo u nas po zakupie urząd sie nie zgłosił...a tez po niskiej cenie kupowaliśmy ( teraz juz podskoczyły ceny) Tzn że im umknęło, albo urzednik/czka miał/a dobry humor . Wiec masz o jeden problem mniej. Nie muszą zgłąszać uwag zaraz po zakupie, z reguły czekają 4 lata i dopiero potem zgłaszają. Wtedy trzeba dopłącić równiez odsetki - i to jest CHORE !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 25.10.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 a ja mam troszeczkę inne pytanie ale też dotyczące US. Czy po zakupie działki, składa się do Urzędu skarbowego jakieś pisemko-druk?? czy też robi to za nas notariusz...bo u nas po zakupie urząd sie nie zgłosił...a tez po niskiej cenie kupowaliśmy ( teraz juz podskoczyły ceny) U nas wszystko zalatwil notariusz,lacznie z wystapieniem o zalozenie KW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 25.10.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 ..bo u nas po zakupie urząd sie nie zgłosił...a tez po niskiej cenie kupowaliśmy ( teraz juz podskoczyły ceny) Tzn że im umknęło, albo urzednik/czka miał/a dobry humor . Wiec masz o jeden problem mniej. Nie muszą zgłąszać uwag zaraz po zakupie, z reguły czekają 4 lata i dopiero potem zgłaszają. Wtedy trzeba dopłącić równiez odsetki - i to jest CHORE !! Ja nie wiem jak dawno jag_24 zakupiła swa działkę (z Jej postów wynika że dosyc dawno). Oczywiscie - US może sprawę "ruszyć" w ciagu 5 lat, ale z reguły tyle nie czeka. Poza tym zakwestionowanie wartosci przez US rzadko bywa skuteczne , stąd wzywane sa tylko rażące przypadki. Nie wydaje mi sie aby ten problem był wiodącym dla inwestora. Na rażące zaniżenie wartosci, zazwyczaj zwróci uwagę juz notariusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 25.10.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Na to raczej nie ma reguly. Kiedys,dawno,dawno.....temu kupilem samochod,byl walniety,wiec cena byla zdeczko zanizona.Pani w urzedzie spojrzawszy na umowe,otworzyla swoje madre ksiegi i naliczyla mi podatek od ceny z owej ksiegi. Umowa jak i to ze jest on uszkodzony w tym momencie nie mialo dla niej znaczenia. W jakies dwa lata pozniej kupowalem kolejny samochod.Tym razem byl to full wypas,zeby nie powiedziec,ze byl jak spod igly.Klient nie chcial sie zgodzic na zanizenie ceny na umowie,wiec wpisalismy taka jak faktycznie dalem. Pani,nie wiem czy ta sama, ale w tym samym urzedzie znow zerknela do swojej madrej ksiazki i zdeczko sie zdziwila,bowiem jej cena byla nizsza rowno o milion niz ta na umowie. I......w tym momencie ja sie zdeczko zdziwilem,jaka mnie pani raczyla poinformowac,ze umowa to umowa i musi naliczyc podatek od tego co jest na umowie. No i jak tu podchodzic do urzednikow?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 02.11.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Ja nie wiem jak dawno jag_24 zakupiła swa działkę (z Jej postów wynika że dosyc dawno). Oczywiscie - US może sprawę "ruszyć" w ciagu 5 lat, ale z reguły tyle nie czeka. Poza tym zakwestionowanie wartosci przez US rzadko bywa skuteczne , stąd wzywane sa tylko rażące przypadki. Nie wydaje mi sie aby ten problem był wiodącym dla inwestora. Na rażące zaniżenie wartosci, zazwyczaj zwróci uwagę juz notariusz. Eskimos działkę kupowaliśmy z mężem na początku września...czy to dawno , nie wiem...ale mam nadzieję że się nie przyczepią. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 02.11.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 mam nadzieję że się nie przyczepią. pozdrawiam. A nawet gdyby (odpukać) - to nie taki fiskus straszny jak go malują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 02.11.2006 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Zobaczymy - ja czekam na odpowiedź http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 09.11.2006 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Oto odpowiedź:Urząd Skarbowy umorzył postępowanie cytat:"Postępowanie w powyższej sprawie stało się bezprzedmiotowe"Przekonałam ich!!!!!http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gifhttp://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 09.11.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 A nie mówiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anonim13 07.04.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Odgrzewam wątek, bo mój przypadek dotyczy domu do remontu. Urząd skarbowy zakwestionował wycenę domu, który kupiłem (cena z aktu notarialnego). Czeka mnie dopłata podatku PCC. Dom jest w stanie do kapitalnego remontu, w żadnym wypadku nie doszło do zaniżenia wartości w akcie notarialnym. Ale urzędniczka twierdzi, że ona ma swoje tabelki i wychodzi więcej. Operatu szacunkowego mi się nie opłaca robić, bo pewnie zapłaciłbym więcej niż te parę stówek dopłaty do US. Poza tym zaczałem już remont (dach, okna) przez co zwiększyła się wartość domu. Wycena w stanie obecnym nie ma sensu. Ale może macie jakieś inne rozwiązanie? Czy powinienem walczyć z urzędem, czy może zapłacić, przełknąć te 300 PLN i zapomnieć o sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darks 07.04.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Odgrzewam wątek, bo mój przypadek dotyczy domu do remontu. Urząd skarbowy zakwestionował wycenę domu, który kupiłem (cena z aktu notarialnego). Czeka mnie dopłata podatku PCC. Dom jest w stanie do kapitalnego remontu, w żadnym wypadku nie doszło do zaniżenia wartości w akcie notarialnym. Ale urzędniczka twierdzi, że ona ma swoje tabelki i wychodzi więcej. Operatu szacunkowego mi się nie opłaca robić, bo pewnie zapłaciłbym więcej niż te parę stówek dopłaty do US. Poza tym zaczałem już remont (dach, okna) przez co zwiększyła się wartość domu. Wycena w stanie obecnym nie ma sensu. Ale może macie jakieś inne rozwiązanie? Czy powinienem walczyć z urzędem, czy może zapłacić, przełknąć te 300 PLN i zapomnieć o sprawie? Nie popuszczaj cwaniaczkom, powiedz, ze się nie zgadzasz, niech wydadzą decyzję, zapłać ale odwołaj się do Izby Skabowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts