zawka1 14.02.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Witam, tak sobie czytam i się zastanawiam nad kupnem takiego pieca. Czy macie jeszcze jakieś doświadczenia odnośnie palenia owsem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kroitz 14.02.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Zajrzyj na topic związany z Granpalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajkowski 15.02.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 tak czytałem ten post i patrze że ceny CSI sporo spadły - teraz można go dostać za 12 kółek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kroitz 15.02.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 tak czytałem ten post i patrze że ceny CSI sporo spadły - teraz można go dostać za 12 kółek Już Bardziej CSI nie dasz rady chyba reklamować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrea31 16.02.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Ja palę owsem od 2007 roku, posiadam palnik Agrotec, palnik sprawuje się dobrze, wada tego palnika to brak automatycznego rozpalania, zalety to mała awaryjność, prosta obsługa, szybki montaż i demontaż (po demontażu mogę w piecu palić tradycyjnie co jest przydatne w przypadku awarii palnika czy braku prądu, palnik ma też małe wymagania odnośnie ciągu kominowego). Jeśli chodzi o jakość owsa to trzeba bardzo uważać jeden pali się jak benzyna inny często z bliżej nie określonych powodów pali się słabo, przed zakupem należy wypróbować, ja mimo że uprawiam sam owies nie zawsze udaje mi się zebrać owies najlepszej jakości, wilgotność, zawartość chwastów i ziemi to wpływa na jakość owsa pozatym ważna jest odmiana, sieję odmianę Bolko i drugą Sławko uważam że są dobre do celów energetycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morafa 17.02.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 A ja z owsa tylko płatki lubię.Nie żal Wam palić zbożem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrea31 17.02.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 A czy nie szkoda ścinać dębów i buków, czy też zanieczyszczać powietrza spalając węgiel. Owies to źródło ciepła w pełni odnawialne, co roku wyrasta nowy, pochłonie tyle dwutlenku węgla lub więcej, co sam wytworzy podczas spalania, popiół można użyć jako nawóz zawiera potas i fosfor oraz śladowe ilości innych pożytecznych pierwiastków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajkowski 17.02.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Już Bardziej CSI nie dasz rady chyba reklamować Widać że to ty promujesz Granpala. Ja przeczytałem że 20 tysięcy kosztował a wiem że teraz można go dostać za 12. Nie można już napisać swojej opinii bo zaraz o kryptoreklame jest sie podejrzanym. Żałosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajkowski 17.02.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Zresztą wystarczy popatrzyć na historie napisanych postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kroitz 17.02.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Ja tu z uśmiechem na ustach a tu odrazu takie nerwy. Nie ukrywam że zajmuję się sprzedażą kotłów na biomasę ,w tym Grapalami(można zobaczyć w historii). Nie muszę posługiwać się alisami uzytkowników by promować kocioł jak to próbuje robić firma X Nie muszę sobie nabijać postów na tematach o niczym od października 2010 by się uwiarygodnić --> "Zresztą wystarczy popatrzyć na historie napisanych postów kolego fajkowski." Zresztą użytkownicy kotłów piszą na tym forum dzieląc się swoimi spostrzeżeniami, problemami, rozwiązaniami a nie wałkują 3 tematy Jaki fajny kocioł X bo ma zapalarke Jaki fajny kocioł X bo ma zapalarke, i wspołpracuje z pogodówką Jaki fajny kocioł X bo ma zapalarkę i może pracować na ekogroszku. I kto tu jest żałosny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajkowski 18.02.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Wydaje mi sie że jesteś przewrażliwiony na temat innych kotłów i tylko jeśli ktoś napisze coś na temat kotła którego nie sprzedajesz to posądzasz go o cele marketingowe. Zaglądam tutaj żeby się oderwać troche od pracy i czasem może pisze jakieś pierdoły ale to moja sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajacek 10.03.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Tak na marginesie i poważnie pisząc to nie ma w Polsce (polskiej produkcji) lepiej dostosowanego do spalania biomasy (owsa w tym) kotła niż Granpal i tu muszę się z kolegą Kroitzem zgodzić. I nie mówię dlatego, że sam mam taki, ale takie są fakty. 90% kotłów na naszym rynku to kotły z retortą robioną pod węgiel, do których później dorobiono możliwość palenia owsem, reszta to typowe kotły z podajnikiem wrzutkowym na pellet, producentom Granpala od samego początku przyświecała myśl palenia wszelkiego rodzaju biomasą począwszy od pelletu poprzez różnego rodzaju zboża, kukurydzę, pestki np. wiśni, torf, wióry w zasadzie wszystko co przez podajnik przejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zientas 11.03.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 (edytowane) a czy ktoś pestkami śliwek palił? czy nie sa za duże do granpala? Edytowane 11 Marca 2011 przez zientas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajacek 14.03.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 a czy ktoś pestkami śliwek palił? czy nie sa za duże do granpala? Chyba istnieje możliwość zablokowania podajnika , choć nigdy nie stosowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Białystok 17.11.2021 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2021 Temat stary wiec pewnie znajdę tu doświadczonych użytkowników pieców na owies.Proszę podzielcie się doświadczenie i poradźcie jaki piec jest najlepszy do tego typu paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts