Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

I ciągle pod górę-dziennik

speek

Recommended Posts

Przyjechali z Opoczna dekarze.Ekipa zamowiona juz pod koniec pazdiernika ubieglego roku.Szybko zorganizowali swoje miejsca pracy.Zaczeli od montazu wiszacych rusztowan i natychmiast po zamontowaniu zabierali sie za przygotowanie wystajacych krokwi do przybicia deski czolowej.Nie bylo obijania sie,wycieczek do sklepu .Organizacja pracy taka,ze wlasnym oczom nie wierzylam ze tak mozna pracowac. :roll:

Ale nie chwal dnia.....

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy budowanie moze sprawiac radosc? Takie oto pytanie zadalam sobie patrzac na prace ekipy dekarskiej.Punktualni,doskonale zorganizowani,szanujacy swoj sprzet i materialy klienta ,posiadajacy profesjonalne narzedzia i profesjonalne umiejetnosci.Czyli jednak mozna tylko jak trafic na solidna ekipe?

Bo juz po deszczu po poprzednich pracownikach wylazly niedoroby.Dach deskowany i pokryty papa a na stropie jeziorka wody.Jak to mozliwe?A jednak.

Szef dekarzy obiecal zaradzic temu problemowi.

I zaradzil.Wszystko pouszczelnial specjalnym silikonem.Brawo Panie Czeslawie.

To prawdziwa przyjemnosc ogladac i sprawdzac to co zrobila ekipa dekarzy.Staranne obrobki kominow koszy i posadowienie dachowki.Troska o material klienta i to profesjonalne doradztwo - to jest to czego daremnie poszukuja budujacy.

Wielka szkoda,ze takich ekip jet tak malo.

Dzieki STATEK za polecenie wlasnie tej ekipy.

• 8 months później...

Powracam do pisania .Mysle,ze inni budujacy moga skorzystac z moich doswiadczen.

Domek stoi i dach trzyma sie dobrze,elewacje ocieplone styropianem 12 -stka czekaja na lepsza pogode aby je otynkowac.

W chwili obecnej trwaja prace wykonczeniowe w srodku domu.Wbory,to jest bardzo trudne w pustym domu gdzie glowna role graja dodatki,ktore tworza ten klimacik.

I tak czas na zmiany -zmienilam juz ten ciezki i opasly chesterfild na wnetrze wspolczesne - to dobry wybor.Jak zmiany to na dobre.I niech sie dzieje.

Czytajac wpisy na foru muratora gres ,ktory i ja wybralam, nie dawal mi spokoju.Tyle opinii i watpliwosci forumowiczow powodowalo metlik do czasu dotarcia do zrodla.

Czasem tak sie zastanawiam skad te pytania skoro wystarczy wybrac numer i porozmawiac aby sie przekonac o slusznosci wyboru. :wink:

Dociekliwosc- bo to moje pieniadze!!!! i obawa co za bubel za dosc duza kase usiluja mnie sprzedac.I fantazji dosc ale estetyka i wizja tego co ma byc zwyciezyly.I tak mam gers polerowany .Niby Hiszpania a tak po prawdzie chinszczyzna.Nigdy juz nic nie kupie na Bartycjiej.Gresy polerowane czysci sie najlepiej urzadzeiem mechanicznym o zdolnosciach froterki z zamiataczka drobnych nieczystosci czyli zapomne o mopie w codziennym uzytkowaniu.

A gres nie rozni sie niczym od innych jeszcze drozszych pod warunkiem uzycia odopwiedniego zmywacza i impregnatu.Czyli mozna kupowac.

• 3 weeks później...

och,trudna jest ta wykonczeniowka.Jestem po prezentacji urzadzen Hoover i karccher i co mam wybrac?.Obydwa sprawdzily sie znakomicie.Optuje za Hooverem bo to odkurzy i zostawi pwierzchne plytek czyta i blyszczaca.Choc maszyneria jest dosc ciezka to wszystko oddam za mozliwosc nie uzywania mopa i wyciskania brunej nakladki ,czesto w zimnej wodzie.

Jeszcze nie zdecydowalam sie jaki sprzet mam wybrac ale wiem ,ze idziemy do przodu i urzadzenia typu mop to przeszlosc.Wydatek rzedu ok.1400 zl lale efekt porazajacy.I co mozna zlikwidowac smugi - moznai to szybko