Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do domu Speek-I ciagle pod gore

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 169
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

speek, Domowe Klimaty? Toż to i moje domowe klimaty, nawet jeśli tylko wymarzone. Z mężem cały czas czekamy na Zenita. Najpierw długo się przygotowywał, teraz niby jest do sprzedaży, ale dokumentacja nie gotowa.

Przed chwilą obejrzałam Kalinę (w przygotowaniu!). I chyba to nie działka wąska tylko za szeroki dom.

• 4 weeks później...
Nie zalamuj sie ;) Kazda budowa zwiazana jest z jakimis problemami i nigdy nie ma tak, zeby wszystko dzialalo. Ale tez kazdy problem da sie tak czy inaczej rozwiazac. To od Ciebie zalezy, czy podkreslasz problemy a pomniejszasz znaczenie rzeczy pozytywnych, czy odwrotnie. Budujesz dom! Glowa do gory! :)

z tym porotermem to podobno tak że jeśli zsumować w innych technologiach osieplenia itp , a tu zaprawa termo to chyba nie wychodzi drogo .

A mi się jakoś raka ściana 1-warstwowa nie widzi - co nie znaczy że jest zła .

No i muszę się pochwalić- pozwolenie mi się uprawomocniło , formalnie -> w praktyce ( o zgrozo ) nie ma komu postawić stempelka o uprawomocnieniu - właśnie dziś powygasały urzędnikom pełnomocnictwa . I du.. - muszę czekać , może tydzień albo i dłużej .

A czy ty nie za szybko zanawiasz ten dach - jeszcze pozwolenie w lesie a Ty już dom chcesz kryć ?

wiem ,wiem - są takie metody budowania od dachu - tylko się po jednej cegle dokłada i dach sam w górę idzie - no i ściany oraz fundamenty są osłonięte od deszczu .

Hehe .

A poważnie - ja bym poczekał jeszcze z tydzień , dwa - przed samym końcem roku i w środku zimy może być najtaniej .

Za każdym razem oszacuj całkowity koszt kursu , podziel przez ilość sztuk i dopiero decyduj się na dostawcę .

Ja robiłem rozeznanie we wrześniu i niestety najtańsi , po doliczeniu kosztów transportu/rozładunku nie wypadali już tak atrakcyjnie .

Później , zbierając oferty , prosiłem o cenę towaru u mnie na działce .