rrmi 24.10.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Speek Bedziemy Cie tu wspierali w trudnych budowlanych chwilach. Zaloz sobie dziennik i pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 24.10.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Najpierw projekt poproszę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 24.10.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 A jeszcze nie mam projektu.Działka wąska i nic większego na nia sie nie miesci.Moje preferencje to Kalina z http://www.domoweklimaty.pl ale trzeba zmieniac wszystko. ----------------------------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 24.10.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 ładny:http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=4&hid=2077 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 25.10.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 speek, Domowe Klimaty? Toż to i moje domowe klimaty, nawet jeśli tylko wymarzone. Z mężem cały czas czekamy na Zenita. Najpierw długo się przygotowywał, teraz niby jest do sprzedaży, ale dokumentacja nie gotowa.Przed chwilą obejrzałam Kalinę (w przygotowaniu!). I chyba to nie działka wąska tylko za szeroki dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 17.11.2006 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 I działkaza wąska i dom który miał byc zwęzony ale nie został.Nadal perypetie z projektem.Przypadkiem trafiłam na UPB 411 idealnie pasuje na działkę i wewnatrz dla mnie to strzał w dziesiątkę .Ale te kapliczki pred wejściem których nie trawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 23.11.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Po perypetiach z pocztą wreszcie posiadam swój projekt.Jest to http://www.boduch.pl UBP 411.Pasuje na działkę i układ wewnątrz mnie odpowiada.Trochę przeraża mnie ten masywny strop żelbetowy .Naszpikowany jest żelazstwem ale o tym rozmawiać będę z architektem od adaptacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 24.11.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Nie zalamuj sie Kazda budowa zwiazana jest z jakimis problemami i nigdy nie ma tak, zeby wszystko dzialalo. Ale tez kazdy problem da sie tak czy inaczej rozwiazac. To od Ciebie zalezy, czy podkreslasz problemy a pomniejszasz znaczenie rzeczy pozytywnych, czy odwrotnie. Budujesz dom! Glowa do gory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 25.11.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Dziekuje za dobre słowo i zachętę.Pewnie,że te problemy są do pokonania ale jak na działce nic sie nie dzieje to brak mnie bodżca do działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 02.12.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Brawo speek - widzę że nauka nie idzie w las -> działają odnośniki do dziennika i komentarzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 02.12.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Nauka nauką a gapowe to sie płaci jak zapomnisz ,że trzeba enter.A jak wygląda ta sprawa z tym babskiem.Jest szansa na szybkie zakończenie tej sprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 02.12.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Jak jej jakieś głupie pomysły do głowy nie przyjdą to lada dzień chyba powinny pospływać zwrotki i może mi się wkrótce pozwolenie uprawomocni .Właśnie wróciłem z rozmowy z potencjalnym wykonawcą .Jak pogoda pozwoli to może przynajmniej stan zero niedługo- zobaczymy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 04.12.2006 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 A ja już mam mapki do celów projektowych Zamówiłam materiał na dach i jeszcze do melioracji nanieśc dreny -nie wiem jk to długo trwa ale jutro sie przekonam.Nadal szukam ekipy do budowy domu i nadal nie wiem jaka ściana.Wybrałam porotherm 44 ale mówią,że tynki bardzo drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 04.12.2006 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 z tym porotermem to podobno tak że jeśli zsumować w innych technologiach osieplenia itp , a tu zaprawa termo to chyba nie wychodzi drogo .A mi się jakoś raka ściana 1-warstwowa nie widzi - co nie znaczy że jest zła .No i muszę się pochwalić- pozwolenie mi się uprawomocniło , formalnie -> w praktyce ( o zgrozo ) nie ma komu postawić stempelka o uprawomocnieniu - właśnie dziś powygasały urzędnikom pełnomocnictwa . I du.. - muszę czekać , może tydzień albo i dłużej .A czy ty nie za szybko zanawiasz ten dach - jeszcze pozwolenie w lesie a Ty już dom chcesz kryć ? wiem ,wiem - są takie metody budowania od dachu - tylko się po jednej cegle dokłada i dach sam w górę idzie - no i ściany oraz fundamenty są osłonięte od deszczu .Hehe .A poważnie - ja bym poczekał jeszcze z tydzień , dwa - przed samym końcem roku i w środku zimy może być najtaniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 04.12.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 A właśnie doszły na prv ceny - dzięki .A czy te ceny są obowiązujące w składach czy wliczony jest transport na działkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 04.12.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 W przypadku Sękocina doliczaja za transport i rozładunek ok.600zł to duzo .Inni tak jak Anwo nie ale trzeba rozładowac samemu.Zaś Lipinscy nie doliczaja jeśli blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 04.12.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Za każdym razem oszacuj całkowity koszt kursu , podziel przez ilość sztuk i dopiero decyduj się na dostawcę .Ja robiłem rozeznanie we wrześniu i niestety najtańsi , po doliczeniu kosztów transportu/rozładunku nie wypadali już tak atrakcyjnie .Później , zbierając oferty , prosiłem o cenę towaru u mnie na działce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 05.12.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Dzieki za podpowiedż. Materiału na ściany ie chca rezerwować a boję się kupić i złożyć na działce bo ukradną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.12.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 A ja w sprawie map do celów projektowych - jak długo czekałaś na nie od momentu zamówienia do otrzymania? Moje mapy nabierają mocy w Piasecznie, co blokuje mi uzgodnienia w melioracji i wjazdu na posesje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 05.12.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Mapy zamówiłam 15 listopada a odebrałam 4 grudnia.Na nie się ponoć czeka 3-4 tygodnie - najgorzej z terminami jest pod koniec roku.Nękałam swojego geodete telefonami co 3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts