ms. 05.12.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Zamawiałam w podobnym terminie, ale przez niedogadanie mamy pewnie tydzień w plecy. Do końca tego tygodnia daję mu czas, potem zacznę nękać. Na tych mapach chcesz też uzgadniać przebieg przyłączy w ZUD? Dla mnie to jakieś mętne, ale powoli zaczynam rozumieć co i jak. Rozumieć, bo nadal nie wiem, jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 05.12.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Dzieki za podpowiedż. Materiału na ściany ie chca rezerwować a boję się kupić i złożyć na działce bo ukradną. Wydaj mi się że łatwiej ukraść jakąś stal , drewno , cement . Po pustaki to potrzebny samochód z hds - a to spore ryzyko . Chyba że wokół pusto i brak sąsiadów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 06.12.2006 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Pusto i nie ma sąsiadów a miejscowi mogą tak po cegiełce i co wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.12.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Teraz jeszcze wyłączenie z produkcji rolnej i melioracja.I można składać o pozwolenie na budowę. Pozwolisz, że się spytam: do wyłączenia z produkcji rolnej potrzebna jest mapa z naniesionym budynkiem i wypis z ewidencji gruntów (wypis mam)? Brak mapy też wstrzymuje mi meliorację i wjazd na posesję z drogi gminnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 06.12.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Teraz jeszcze wyłączenie z produkcji rolnej i melioracja.I można składać o pozwolenie na budowę. Pozwolisz, że się spytam: do wyłączenia z produkcji rolnej potrzebna jest mapa z naniesionym budynkiem i wypis z ewidencji gruntów (wypis mam)? Brak mapy też wstrzymuje mi meliorację i wjazd na posesję z drogi gminnej. Ja złożyłem do Agencij Rolnej kopię mapki zagospodarowania działki poświadczoną przez architekta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.12.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Dzięki, wicekK. Wszystkie warunki, które nie wymagają mapy do celów projektowych już mam lub będę miała wkrótce. W naszej gminie to akurat podobno idzie stosunkowo szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 06.12.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Potwierdzam.Nasz architekt naniósł budynek na mapkę i potwierdził.- to melioracja.Wypis i wyrys z rejestru gruntów ( z gminy) potrzebny jest do wyłączenia z produkcji rolnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 07.12.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Na wykazie, który dostałam od naszego wspólnego architekta podany jest sam wypis z rejestru gruntów. W starostwie też z rozpędu poprosiliśmy o wypis i wyrys, ale po doprecyzowaniu, że w celach odrolnienia pod budowę - stanęło na samym wypisie. Sam wypis kosztuje 12 zł. Czytałaś, że Groblus wydębił pozwolenie na budowę po 40 dniach? Jak na starostwo w Piasecznie to rekord świata. Kowalik wspominała o 3 miesiącach, ale coś musiała uzupełniać (tak przynajmniej wynikało z jej postów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 07.12.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Ja zamówiłam wypis i wyrys z rejestru gruntów za 16,50 ale u mnie w Lesznowoli muszę dołączyć wypis i wyrys z rejestru gruntów za 80 zł.Czeka się na pozwolenie 2 miesiące.Nękać telefonami będę systematycznie aby ten papier mieć jak najszybciej.A mapy do clów projektowych już odebrałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.12.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 A, gdzie tam! Grzecznie spytaliśmy naszego co z mapami. Nakreślał sytuację i piętrzył problemy, ale obiecał, że w poniedziałek(!) pojedzie do Piaseczna. Geodeta jest nasz a nie ten z polecenia rrmi. Trzeba go było brać w komplecie razem z architektem. Tak mam w plecy co najmniej tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 08.12.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Ja swojego nękałam telefonami.Też wił się jak piskorz i wynajdywał tysiace przeszkód.Udało się ale myślę,że miał mnie po prostu dosyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 11.12.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 To znowu ja, ale teraz z innej beczki. Jakiej klasy masz grunty na swojej działce? W temacie "Piaseczno i okolice" napisałaś bardzo niepokojące rzeczy. Ja mam IV, V i VI klasę. Sądziłam, że w przypadku tak lichej ziemi odrolnienie to tylko formalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 11.12.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Ja kupiłam swoją jako działkę budowlaną ale grunty to klasa IIIb musiałam wystąpić o wyłaczenie z produkcji rolnej ( odbieram już w piatek)Skontaktuj się z wydziałem na Chyliczkowskiej to Ci powiedzą czy masz wyłączać tel.22 737 11 05. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 11.12.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Co z Twoimi mapami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 11.12.2006 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 ms to bedzie u Was formalnosc , jestem pewna , ale musisz przez to przejsc. Speek czekalam na telefon Ciesze sie , ze masz po dniu dzisiejszym duzo do przodu. Geodeci jacy sa kazdy widzi , byc moze niektorzy z nas sa bardziej upierdliwi niz inni i Ci maja mapki szybciej .Ja pewnie taka jestem . W formalnosciach nie zapomnijcie dziewczyny o melioracjach na Kosciszki . Tam nie liczylabym na ladny usmiech , zwlaszcza do tej Pani z czarnymi wlosami Druga jest barzo mila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 11.12.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 rrmi- melioracje mam odebrać jutro ale w planach Katowice wiec przełoże to na środę.Miałam zamiar dzisiaj wpaśc do Ciebie- oczywiście po uprzednim kontakcie telefonicznym,ale jak dowiedziałam sie,że dechy na więżbę drożeją to pogoniłam do Zabieńca zamawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 11.12.2006 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Jaka maja oferte w tym Zabiencu?Musze zamowic jeszcze ok 20m3 drzewa na wiezbe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 11.12.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Speek,Z geodetą chyba wtopiliśmy. Gdyby to był obcy chłop to nie miałabym skrupułów, ale to sąsiad drzwi-w-drzwi o wyglądzie i uroku troglodyty. Polujemy na niego pod drzwiami i z niewinną miną pytamy, ale ciągle to samo, że to tamto.W sprawie odrolnienia gruntów - jak masz III klasę, to wcale się nie dziwię, że wymagali zagospodarowania działki. W moim przypadku tylko interesująca może być IV klasa gruntów. Nawet podatek rolny płacę tylko za ziemię IV klasy, na resztę mam zwolnienie z opłat. Ale jutro zadzwonię do starostwa. Rrmi, dzięki za słowa otuchy. Im dalej w las, tym widzę, że przez wiele rzeczy jeszcze będe musiała przejść. A tak swoją drogą, ostatnio głównie siedzę w pracy, bo każdy wyskok do Piaseczna muszę odpracować. Już mam chyba z 600 minut w plecy. Speek, jesteś bardzo zapobiegliwa. Materiał na dach zamówiony, więźba też. Koło Dachluxu byliśmy tylko w niedzielę. Muszę coś z tym zrobić, bo się obudzimy z ręką w nocniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 12.12.2006 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 ms- o Dachluksie zapomnij.Mnie zrobili wycenę i niby dachówka taniej ale gąsiory i te wszystkie dodatki w chorych cenach.A u forumowego Statka na Puławskiej 438 dostałam jeszcze taniej dachówkę i dodatki dachowe.Jeżeli masz zamiar zamówić z odbiorem na przyszły rok to tylko u niego. rrmi- wyceny drewna jeszcze nie mam-ma byc do konca tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.12.2006 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Postanowione, w tym tygodniu zamawiam materiały. W pierwszej kolejności na fundamenty i ściany + więźba. Po pierwszej przymiarce zobaczę czy nam zostanie kasy na zrobienie dachu w przyszłym roku. Stan surowy chcę postawić bez kredytu, a przy tych cenach możemy nie dać rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts