Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do domu Speek-I ciagle pod gore

rrmi

Recommended Posts

Zamawiałam w podobnym terminie, ale przez niedogadanie mamy pewnie tydzień w plecy. Do końca tego tygodnia daję mu czas, potem zacznę nękać.

Na tych mapach chcesz też uzgadniać przebieg przyłączy w ZUD? Dla mnie to jakieś mętne, ale powoli zaczynam rozumieć co i jak. Rozumieć, bo nadal nie wiem, jak to zrobić.

• Odpowiedzi 169
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Teraz jeszcze wyłączenie z produkcji rolnej i melioracja.I można składać o pozwolenie na budowę.

Pozwolisz, że się spytam: do wyłączenia z produkcji rolnej potrzebna jest mapa z naniesionym budynkiem i wypis z ewidencji gruntów (wypis mam)? Brak mapy też wstrzymuje mi meliorację i wjazd na posesję z drogi gminnej.

Teraz jeszcze wyłączenie z produkcji rolnej i melioracja.I można składać o pozwolenie na budowę.

Pozwolisz, że się spytam: do wyłączenia z produkcji rolnej potrzebna jest mapa z naniesionym budynkiem i wypis z ewidencji gruntów (wypis mam)? Brak mapy też wstrzymuje mi meliorację i wjazd na posesję z drogi gminnej.

Ja złożyłem do Agencij Rolnej kopię mapki zagospodarowania działki poświadczoną przez architekta .

Na wykazie, który dostałam od naszego wspólnego architekta podany jest sam wypis z rejestru gruntów. W starostwie też z rozpędu poprosiliśmy o wypis i wyrys, ale po doprecyzowaniu, że w celach odrolnienia pod budowę - stanęło na samym wypisie. Sam wypis kosztuje 12 zł.

Czytałaś, że Groblus wydębił pozwolenie na budowę po 40 dniach? Jak na starostwo w Piasecznie to rekord świata. Kowalik wspominała o 3 miesiącach, ale coś musiała uzupełniać (tak przynajmniej wynikało z jej postów).

Ja zamówiłam wypis i wyrys z rejestru gruntów za 16,50 ale u mnie w Lesznowoli muszę dołączyć wypis i wyrys z rejestru gruntów za 80 zł.Czeka się na pozwolenie 2 miesiące.Nękać telefonami będę systematycznie aby ten papier mieć jak najszybciej.A mapy do clów projektowych już odebrałaś.

A, gdzie tam! Grzecznie spytaliśmy naszego co z mapami. Nakreślał sytuację i piętrzył problemy, ale obiecał, że w poniedziałek(!) pojedzie do Piaseczna. Geodeta jest nasz a nie ten z polecenia rrmi. Trzeba go było brać w komplecie razem z architektem. Tak mam w plecy co najmniej tydzień.

ms to bedzie u Was formalnosc , jestem pewna , ale musisz przez to przejsc.

Speek czekalam na telefon :wink:

Ciesze sie , ze masz po dniu dzisiejszym duzo do przodu.

Geodeci jacy sa kazdy widzi , byc moze niektorzy z nas sa bardziej upierdliwi niz inni i Ci maja mapki szybciej .Ja pewnie taka jestem .

W formalnosciach nie zapomnijcie dziewczyny o melioracjach na Kosciszki .

Tam nie liczylabym na ladny usmiech , zwlaszcza do tej Pani z czarnymi wlosami :-?

Druga jest barzo mila

Speek,

Z geodetą chyba wtopiliśmy. Gdyby to był obcy chłop to nie miałabym skrupułów, ale to sąsiad drzwi-w-drzwi o wyglądzie i uroku troglodyty. Polujemy na niego pod drzwiami i z niewinną miną pytamy, ale ciągle to samo, że to tamto.

W sprawie odrolnienia gruntów - jak masz III klasę, to wcale się nie dziwię, że wymagali zagospodarowania działki. W moim przypadku tylko interesująca może być IV klasa gruntów. Nawet podatek rolny płacę tylko za ziemię IV klasy, na resztę mam zwolnienie z opłat. Ale jutro zadzwonię do starostwa.

Rrmi, dzięki za słowa otuchy. Im dalej w las, tym widzę, że przez wiele rzeczy jeszcze będe musiała przejść.

A tak swoją drogą, ostatnio głównie siedzę w pracy, bo każdy wyskok do Piaseczna muszę odpracować. Już mam chyba z 600 minut w plecy. Speek, jesteś bardzo zapobiegliwa. Materiał na dach zamówiony, więźba też. Koło Dachluxu byliśmy tylko w niedzielę. Muszę coś z tym zrobić, bo się obudzimy z ręką w nocniku.

ms- o Dachluksie zapomnij.Mnie zrobili wycenę i niby dachówka taniej ale gąsiory i te wszystkie dodatki w chorych cenach.A u forumowego Statka na Puławskiej 438 dostałam jeszcze taniej dachówkę i dodatki dachowe.Jeżeli masz zamiar zamówić z odbiorem na przyszły rok to tylko u niego.

rrmi- wyceny drewna jeszcze nie mam-ma byc do konca tygodnia.

Postanowione, w tym tygodniu zamawiam materiały. W pierwszej kolejności na fundamenty i ściany + więźba. Po pierwszej przymiarce zobaczę czy nam zostanie kasy na zrobienie dachu w przyszłym roku. Stan surowy chcę postawić bez kredytu, a przy tych cenach możemy nie dać rady.