Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do domu Speek-I ciagle pod gore

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 169
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Speek z panem od studni planuję wykonanie w tym tygodniu.

Z tymi drenami masz niezłe kwiatki :-? :-? . Niestety nasza papierologia jest tragiczna no i te wszelkie projekty :evil: :evil: . Co do zjazdu dzwoniąc do pani powiedziała ze jak jest pobocze nieutwardzone to wystarczy tzw wniosek o dostęp do drogi publicznej, nie maja takich gotowych i pani zgodziła się że przyjdę do niej i na wniosku o zjazd wpiszę nowy tytuł i poszło :lol: :lol:.

Eugeniusz- ja na razie wstrzymuję kopanie studni, choc pogoda dobra.Teraz walczę z drenami.Nie mogę wystapić o pozwolenie na budowę domku bo sprawa tych cholerstw nie do konca jasna.Jutro rano w gminie walczę - wariata robią z człowieka a jak chciałam na piśmie,że te zjazdy mnie nie dotyczą to powiedzieli,że czegoś takiego nie wydają.A teraz masz babo placek.

A propos Twojego dzisiejszego wpisu - mielismy dzis dokladnie ten sam cyrk. A wszystko przez to, ze w urzedzie gminy Lesznowola przestala pracowac jedna jedyna osoba - wlasnie ta jedna, ktora wiedziala gdzie i co. Jesli dobrze rozumiem, to wlasnie z tego powodu przerzucili papierki do Piaseczna. Gdy przyjechala tam Mysia (ok. 15, wiec troche sie minelyscie), wlasnie urzednik od stemplowania dziennikow budowy mowil komus przez telefon, ze maja kompletny chaos, bo cala Lesznowola zwlalila im sie na glowe.

Mam nadzieje, ze wkrotce wszystko wroci do normy.

Samuel

To macie trochę w plecy, ale i ja też. Podlegam pod starostwo w Piasecznie, które bez prowadzenia Lesznowoli nie miało dobrej opinii.

Kontakt z gminą w Piasecznie (ul. Kościuszki) nawet sobie chwalę, ale załatwianie czegokolwiek w starostwie (ul. Chyliczkowska) to porażka. Niestety pozwolenie na budowę załatwia się w starostwie. :(((

Bałagan i chaos to chyba normalne w Starostwie.Wszyscy narzekają i modlą sie aby czepiaczowi ich projekt nie wpadł w łapy.Nie wyrobią się w ustawowym terminie więc aby kar nie płacić będą szukać dziury w całym i wzywać nas do uzupełnienia czegokolwiek aby zyskac na czasie.

I moim zdaniem na lepsze się nie zanosi choć marzeniem każdego jest aby było lepiej i sprawniej.

Tak sobie czytam i po trosze włos mi na głowie staje - same ułatwienia ( czytaj kłody ) wam urzędnicy fundują .

Jak sobie pomyślę o swoim załatwianiu to wydaje mi się drobnostką przy Waszych schodach .

Uff - jak dobrze że papierzyska mam za sobą .

Muszę się pochwaliś że w czwartek tyczymy dom a w poniedziałek moja ekipa przystępuje do przcy .

Trzymam za kciuki i życzę szybkiego przebrnięcia papierów .

Witaj, speek

czytam ze mamy podobne problemy

tez musze przebudowac drenaż, podobno istniejacy, fundamenty zrobnone a ja go nie widziałam:)

projekt przebudowy drenazu zrobilismy wspólnie z sasiadami, zeby troche koszty zmniejszyc, przebudowę odkładam na później, najchetniej bym wcale nic nie ruszała

eh ta biurokracja

masz bardzo ładny projekt, doczytałam, że wybrałas juz dachówkę, pochwal sie jaką, ja narazie wiem tylko ze bedzie grafitowa (łupek czy coś takiego)

i zdradż co to za tani skład budowlany, co prawda mi nie po drodze ale kto wie

aha tez nie mam wody i studnie juz zrobiłam wierconą, najwiekszy problem z kanalizacją, której nie ma i nie bedzie do 2010, przyjdzie mi toi toi zakupic:)

pozdrawiam

Czy ładny? Mnie w nim podoba się tylko układ pomieszczeń.Kapliczkę przed wejściem i te słupy zlikwidowałam.Dachówka perła grafit rynny grafitowe i piękna grafitowa poditka ( nie panele).Elewacja - myślałam o śmietankowo budyniowej ale to może ulec zmianie bo nie wiem jak z tym bedą korespondowały ciemnie mahoniowe ramy okienne.

Niestety dom okazał się drogi w budowie dlatego też przeróbki jak zmiana stropu itp.

Sklad jest w Starej Iwicznej ul.Nowa 18 przed torami po lewej stronie

Dreny, których nie ma? W obrebie fundamentu kopię na 1m 40 cm-glębokość i w promieniu 1 m od fundamentu jeżeli tam ich nie będzie to wołam komisje dostaję decyzje i mogę lać fundament ale to jeszcze daleka droga.