annkier 13.01.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 sprostowanie, ogladałam Kaline i nie widze tam żadnych kolumienekrozumiem że masz inny projekt? osobiście też mi sie nie podoba dom w stylu nowoczesny dworek:)nie mam natomiast nic przeciw domkom dworkom stylizowanym na chopinowskie pod warunkiem że są wkończone oryginalnymi materiałmi piszesz śmietankowy budyń, dobry wybór, skręca mnie natomias kiedy widzę dom w kolorze ostro żółtym ja planuje swoj w kolorze piaskowca w 2 tonacjach, dach tak jak juz pisałam i pozostaje jakie okna?jesli nie dostanę dobrych plastików z łukiem to bedę sie trzymała koloru z projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 13.01.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Klalina nie dała się przerobić- mam wąską działkę.Wybrałam taki jak w awatarze UBP 411 z pracowni P.Boducha.Myslałam o białych oknach ale one zginą przy tej elewacji i wtedy drzwi tez powinny być białe a takich nie chcę.Ja rownież nie lubię żółtej elewacji ten moj kolor będzie prawie biały choć myślałam o delikatnym beżu.A Twój domek jest bardzo ładny.Myślę,że decyzję o kolorze okien mogą nam się jeszcze zmienić.Trochę obawiam sie ciemnego koloru od wewnątrz domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.01.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 witam,my też pchamy nasze papierki. Droga jest gminna i wystarczy zgoda z gminy. Dziś odbieramy uzgodnienie z melioracji, dren jest, ale nie koliduje. Mogą być tylko sączki. Sąsiad obok jak się budował nic nie znalazł. Rozumiem, że ciągle nie wystąpiłaś o pozwolenie na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.01.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Mąż odebrał uzgodnienie, na mapce pani z melioracji narysowała piękny dren przez całą działkę z wylotem w rowie. Tak się składa, że jest coś takiego (studzienka i wylot rury), ale na na działce obok.Następna rzecz odfajkowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 27.01.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 U mnie niestety kolidowały z domem.Mam projekt przesunięcia i będę kopała i szukała ale to dopiero na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 27.01.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Hej speek - dom jeszcze na papierze a TY już kominek chcesz kupować .Ja bym zaczekał ( może stanieją ) .Co do stali to ja też miałem wyliczone w projekcie - a jak kierownik budowy obejrzał plany to kazał mi na początek wziąć około 1,5 T żebrowanej 12 i 300 kg prostej , gładkiej 6 , do tefo 20-30 kg drutu wiązałkowego .A wyobraź sobie że jest problem z kupieniem cynkowanej 5 lub 6 - ja mam ścianę 3W i potrzebny mi do łączenia ściany nośnej z osłonową .Na szczęście zaraz w poniedziałek bedę go już miał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 27.01.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Ach, wynalazłam taki ,ze teraz o nim nie mogę przestać myśleć. Wygląda jak potężna rama obrazu.Ta rama jest w stalowa .Zadnych kamieni.Scianę na której ma być kominek mam 6,68 m.Już jestem po rozmowie z kominowym.Cena powala z nóg na dzień dobry.A zapisy to już niestety wrzesień .Jest wykonany taki kominek w TTW w Alejach jak tam będę to zrobie zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 05.02.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Czytam od dawna - wpisuję sie po raz pierwszy i bardzo sie cieszę , że mogę pogratulować kolejnego papierka jako pierwsza . Ja też kompletuję dokumentację w większych lub mniejszych bólach i wiem jaka to frajda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 05.02.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 No gratuluję - widzę że teraz już legalnie możesz dijechać do działki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 06.02.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 O jak miło.Mroovka,VicekK bardzo dziekuje. Dzisiaj złapałam cżść materiału na ściany.Znów horror.Wszystko od nas wyjeżdża.Co dla nas zostanie? Chyba tylko nerwy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 07.02.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Po Twoich planach zakupowych wnioskuję, że chcesz zacząć budowę od zera do zamieszkania w jak najkrótszym czasie. Powoli zaczynam rewizje moich planów. Chcieliśmy po stanie surowym otwartym zrobić przerwę. Teraz już kombinuję co możnaby dorzucić i ciągnąć dalej w miarę sił, możliwości i kasy (z naciskiem na słowo: kasa). Mądrzy na tym forum radzą budować się szybko. Przy galopujących cenach nabiera to dosłownego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 07.02.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 ms- to nie sa plany zakupowe.Ja wiekszosc materiałow już mam.I musze jak najszybciej zamieszkać.Dzisiaj ogladałam drzwi wejściowe i prawie bym kupiła ale jeszcze inny pomysł wpadł mnie do głowy tz. naswietla boczne ale to muszę przemyśleć.Dlaczego tak się śpieszę?Z prostej przyczyny.Jeszcze tydzień temu moja umywalka Rocca kosztowała 678zl a dzisiaj 897 zł.Niby nic nie drożeje i stoi w miejscu.Dzisiaj w Obi wywiezli paletę parkieru bukowego rustical.Nie znam sie na tym ale deseczki były ładne i inwestorzy prawie wyrywali sobie z rąk.Ponoc dobrej klasy i dobrej firmy i w cenie 42 zl ponoć bardzo tanio.Następny wyrzut może być za dwa tygodnie albo już nigdy.Musze i tym się zainteresować ale najpierw poczytam i skonsultuje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 07.02.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Tak się składa, że też mam pokupowane albo porezerowane materiały. Działka jeszcze nie ogrodzona a innego miejsca na składowanie nie mam. Ruch z kominkiem, bramą, oknami i drzwiami planuję na 2008 rok. Teraz sprawdzam ofertę pod kątem wymiarów, żeby zaplanować odpowiedniej wielkości otwory. Czy drzwi lub umywalkę już kupujesz? Ja wiem, jaką chcę wannę, ale kompletnie nie potrafię przewidzieć, jaka ma być umywalką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 08.02.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Umywalka to Sydney 93 z Rocca na szafce w ciemnym brązie( kolor łazienki to zimny gładki beż bez fug i dekorów + wstawki z brązu w kolorze szafki.Kibelek to Ego z Koła.Kabiny jeszcze nie zamówiłam odkładam na póżniej.Może to trochę chaotycznie ale preferencje mają te produkty,których jestem pewna.Mówisz wanna- nie wiem owszem oglądałam ale jak nie mam jej gdzie upchac to i z wyborem się nie śpieszę.A drzwi to zupełnie inny rozdział.Mam hopla na tym punkcie i predzej zrezygnuje z wypasionej wanny niż z drzw.A na dzień dzisiejszy mój wybór to drzwi z Suwałk.I bym tam dzisiaj była ale pogoda nie za specjalna więc tylko rozmawiałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 08.02.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Moj wybór to drzwi r rozkładówki http://www.drzwi-cal.pl ale w kolorze mahoniu meranti z dwoma naświetlami bocznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 14.02.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Speek, Ja w sprawie drenów. Mi z domem kolidują sączki, czy to coś zmienia? Jeśli możesz podaj mi namiar na gościa od projektu przeniesienia drenów. Pozdrawiam BR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 14.02.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 A inaczej usytuować dom na działce?Sączki również trzeba przenieść ok.1 m za fundamenty.W przeciwnym razie po latach może przestać być drożny i podmyje fundament, dom zacznie gwałtownie osiadać w jednej części i pekac.Wiadomo to trzeba wykonać .Reszta na priva.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 14.02.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 A inaczej usytuować dom na działce?Sączki również trzeba przenieść ok.1 m za fundamenty.W przeciwnym razie po latach może przestać być drożny i podmyje fundament, dom zacznie gwałtownie osiadać w jednej części i pekac.Wiadomo to trzeba wykonać .Reszta na priva.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 15.02.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Niestety mam dość duży dom i nie da się przesunąć. Zawsze będzie kolidować. Zajrzyj do mojego dziennika. Wkleiłem tam plan zagospodarowania z wrysowanymi sączkami i drenami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 15.02.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Własnie podejrzałam masz to samo co ja. Tylko ja na terenie działki mam to świństwo gdzie przenieśc a u Ciebie już gorzej. I co z tego,że mam na śaczydła miejsce jak dzisiaj ....o tym na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts