Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do domu Speek-I ciagle pod gore

rrmi

Recommended Posts

sprostowanie, ogladałam Kaline i nie widze tam żadnych kolumienek

rozumiem że masz inny projekt?

osobiście też mi sie nie podoba dom w stylu nowoczesny dworek:)

nie mam natomiast nic przeciw domkom dworkom stylizowanym na chopinowskie pod warunkiem że są wkończone oryginalnymi materiałmi

piszesz śmietankowy budyń, dobry wybór, skręca mnie natomias kiedy widzę dom w kolorze ostro żółtym

ja planuje swoj w kolorze piaskowca w 2 tonacjach, dach tak jak juz pisałam i pozostaje jakie okna?

jesli nie dostanę dobrych plastików z łukiem to bedę sie trzymała koloru z projektu

• Odpowiedzi 169
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Klalina nie dała się przerobić- mam wąską działkę.Wybrałam taki jak w awatarze UBP 411 z pracowni P.Boducha.

Myslałam o białych oknach ale one zginą przy tej elewacji i wtedy drzwi tez powinny być białe a takich nie chcę.

Ja rownież nie lubię żółtej elewacji ten moj kolor będzie prawie biały choć myślałam o delikatnym beżu.A Twój domek jest bardzo ładny.Myślę,że decyzję o kolorze okien mogą nam się jeszcze zmienić.Trochę obawiam sie ciemnego koloru od wewnątrz domu.

witam,

my też pchamy nasze papierki. Droga jest gminna i wystarczy zgoda z gminy. Dziś odbieramy uzgodnienie z melioracji, dren jest, ale nie koliduje. Mogą być tylko sączki. Sąsiad obok jak się budował nic nie znalazł.

Rozumiem, że ciągle nie wystąpiłaś o pozwolenie na budowę?

• 2 weeks później...

Hej speek - dom jeszcze na papierze a TY już kominek chcesz kupować .

Ja bym zaczekał ( może stanieją ) .

Co do stali to ja też miałem wyliczone w projekcie - a jak kierownik budowy obejrzał plany to kazał mi na początek wziąć około 1,5 T żebrowanej 12 i 300 kg prostej , gładkiej 6 , do tefo 20-30 kg drutu wiązałkowego .

A wyobraź sobie że jest problem z kupieniem cynkowanej 5 lub 6 - ja mam ścianę 3W i potrzebny mi do łączenia ściany nośnej z osłonową .

Na szczęście zaraz w poniedziałek bedę go już miał .

Ach, wynalazłam taki ,ze teraz o nim nie mogę przestać myśleć. Wygląda jak potężna rama obrazu.Ta rama jest w stalowa .Zadnych kamieni.Scianę na której ma być kominek mam 6,68 m.

Już jestem po rozmowie z kominowym.Cena powala z nóg na dzień dobry.A zapisy to już niestety wrzesień .Jest wykonany taki kominek w TTW w Alejach jak tam będę to zrobie zdjęcie.

• 2 weeks później...

Po Twoich planach zakupowych wnioskuję, że chcesz zacząć budowę od zera do zamieszkania w jak najkrótszym czasie.

Powoli zaczynam rewizje moich planów. Chcieliśmy po stanie surowym otwartym zrobić przerwę. Teraz już kombinuję co możnaby dorzucić i ciągnąć dalej w miarę sił, możliwości i kasy (z naciskiem na słowo: kasa).

Mądrzy na tym forum radzą budować się szybko. Przy galopujących cenach nabiera to dosłownego znaczenia.

ms- to nie sa plany zakupowe.Ja wiekszosc materiałow już mam.I musze jak najszybciej zamieszkać.Dzisiaj ogladałam drzwi wejściowe i prawie bym kupiła ale jeszcze inny pomysł wpadł mnie do głowy tz. naswietla boczne ale to muszę przemyśleć.Dlaczego tak się śpieszę?Z prostej przyczyny.Jeszcze tydzień temu moja umywalka Rocca kosztowała 678zl a dzisiaj 897 zł.Niby nic nie drożeje i stoi w miejscu.Dzisiaj w Obi wywiezli paletę parkieru bukowego rustical.Nie znam sie na tym ale deseczki były ładne i inwestorzy prawie wyrywali sobie z rąk.Ponoc dobrej klasy i dobrej firmy i w cenie 42 zl ponoć bardzo tanio.Następny wyrzut może być za dwa tygodnie albo już nigdy.Musze i tym się zainteresować ale najpierw poczytam i skonsultuje.

Pozdrawiam

Tak się składa, że też mam pokupowane albo porezerowane materiały. Działka jeszcze nie ogrodzona a innego miejsca na składowanie nie mam.

Ruch z kominkiem, bramą, oknami i drzwiami planuję na 2008 rok. Teraz sprawdzam ofertę pod kątem wymiarów, żeby zaplanować odpowiedniej wielkości otwory.

Czy drzwi lub umywalkę już kupujesz? Ja wiem, jaką chcę wannę, ale kompletnie nie potrafię przewidzieć, jaka ma być umywalką.

Umywalka to Sydney 93 z Rocca na szafce w ciemnym brązie( kolor łazienki to zimny gładki beż bez fug i dekorów + wstawki z brązu w kolorze szafki.Kibelek to Ego z Koła.Kabiny jeszcze nie zamówiłam odkładam na póżniej.Może to trochę chaotycznie ale preferencje mają te produkty,których jestem pewna.Mówisz wanna- nie wiem owszem oglądałam ale jak nie mam jej gdzie upchac to i z wyborem się nie śpieszę.

A drzwi to zupełnie inny rozdział.Mam hopla na tym punkcie i predzej zrezygnuje z wypasionej wanny niż z drzw.

A na dzień dzisiejszy mój wybór to drzwi z Suwałk.I bym tam dzisiaj była ale pogoda nie za specjalna więc tylko rozmawiałam.