Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do domu Speek-I ciagle pod gore

rrmi

Recommended Posts

Mozna spytac, czemu tak bardzo nie lubisz "kapliczek" (rozumiem, ze chodzi o ganek przed drzwiami frontowymi)? Moim zdaniem bardzo fajna rzecz, chroni drzwi i stopien przed deszczem i sniegiem... no i dzieki niej wycieraczka nie jest bardziej brudna niz buty, ktore sie w nia wyciera ;) My bysmy chcieli taka "kapliczke", ale ze jej w naszym projekcie nie ma, to sami bedziemy ja musieli sobie zbudowac :)

• Odpowiedzi 169
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Marto,

Stres i zwątpienie zawładnęło mną na dobre a także problemy z logowaniem były powodem mojej absencji na forum.

Wiem,że szukasz drzwi z naswietlem ja znalazłam i to o dziwo z 5 letnią gwarancja.Prosze podaj maila wyślę moj projekt.Zapytasz czy sa drogie?Myslę,że cena w normie.W tej chwili pracuje nad ostatecznym wyglądem.Dla mnie waznym jest,że firma,która ma również przedstwiciela w Warszawie montuje swój produkt.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

speek,

Wszystko wypisz wymaluj jak u nas.

Myśmy na papierologię stracili prawie trzy lata dlatego jak otrzymaliśmy prawomocne pozwolenie na budowę to od razu do dzieła i w połowie stycznia wylewaliśmy fundamenty, teraz kładziemy dach. Problemy z dowozem, bo droga zbyt wąska, a teraz z materiałami i to tak jak piszesz małe hurtownie muszą czekać. Wszyscy obecnie zaczynają budowy bo zimy nie ma, a dotychczas opróżniali fabryczne magazyny, a teraz produkcja nie nadąża za popytem. Też już drugi tydzień czekamy na beton komórkowy na ścianki działowe.

Nie zrażaj się problemami to Cię tylko zahartuje, jak nas walka z urzędami i sąsiadami podczas papierologii.

• 1 month później...

Brawo speek - budowy bez problemów dziś nie ma .

Jeżeli masz to poddasze nieużytkowe to daj tę wyższą wersję pustaka .

Ocieplenie dasz zw schodkiem i po kłopocie .

No chyba że masz pomysł na tę belkę w salonie ( jakaś zabudowa ) .

Ciesz się że masz jakieś materiały do budowy zabezpieczone .

Teraz nie ma NIC !!!!!!!!

Medytowali nad tym trzej panowie konstruktor,architekt i inspektor.Poradzili terive 2.Zaswitala nadzieja,ze pozbede sie podciagu z salonu- ale belki ponad 7,37m trrzeba zamawiac.Dla 6 szt.nikt nie chce sobie tym głowy zawracac i wrecz mowią,ze niewykonalne.A wystarczylo zmienic na etapie projektu grubosc scianki dzialowej z 12 na 24 lub od razu zaprojetowac teriwa 2.Mam

zal do architekta, ktory adaptowal projekt ze ubral mnie w takie wynalazki.

Medytowali nad tym trzej panowie konstruktor,architekt i inspektor.Poradzili terive 2.Zaswitala nadzieja,ze pozbede sie podciagu z salonu- ale belki ponad 7,37m trrzeba zamawiac.Dla 6 szt.nikt nie chce sobie tym głowy zawracac i wrecz mowią,ze niewykone ..

Ja brałem terivę od producenta z Sulejówka - nie wiem czy ma takie długości .

Natomiast ma w ofercie takie belki i do tego pustaki gość w Koniku - na trasie Warszawa-Siedlce , po prawej stronie .

Zadzwoń , zapytaj 602-232-648 , 602-685-983

speek,

bardzo fajnie, że wróciłaś.

Dobrze, że dom rośnie, chociaż z problemami.

My podnieśliśmy strop i dzięki temu mamy gdzie schować instalację wentylacji mechanicznej. Dlatego ewentualne podciągi mnie nie martwią.

Myślę, że przy dobrej aranżacji wnętrza można zrobić z tego gzyms świetlny. Posłuchaj Wicka i zastanów się co jest ważniejsze - równy sufit czy równe poddasze (nieużytkowe).

Niestety już zmienic nic nie mogę.Oczywiscie moim priorytetem zawsze będzie gładki bialy sufit.Gra swiatel tylko na scianach i żadnych zwisajacych zyrandoli.Tak mam od zawsze.Ja juz chcialam rozwalac sciane i dac bloczki 24 ale czas mnie goni.To wina naszego architekta -u mnie niestety się nie sprawdził.

Pozdrawiam

Architekci są od kreowania wizji , my musimy ich sprowadzać na ziemię - ale i tak błędów trudno się ustrzec .

U mnie na przykład pan architekt zaprojektował mi wszystkie dni parteru wysokie na 1,35 m . Pasowało mu to do wizji : wszystkie okna i drzwi na jednym poziomie "górą" .

Na szczęście moja ekipa była przytomna i zwrócili mi na to uwagę .

Wiem coś o tym. Wizja mojego architekta też była w stylu wizji architekta Wicka. Na szczęście przy murowaniu okazało się że strop nad wejściem wychodzi trochę poniżej nadproża drzwi i na szczęście mogliśmy zmniejszyć grubość stropu. Ale i tak wychodzi dość nisko na tarasie wejściowym.