SamuelMysia 21.02.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Mozna spytac, czemu tak bardzo nie lubisz "kapliczek" (rozumiem, ze chodzi o ganek przed drzwiami frontowymi)? Moim zdaniem bardzo fajna rzecz, chroni drzwi i stopien przed deszczem i sniegiem... no i dzieki niej wycieraczka nie jest bardziej brudna niz buty, ktore sie w nia wyciera My bysmy chcieli taka "kapliczke", ale ze jej w naszym projekcie nie ma, to sami bedziemy ja musieli sobie zbudowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.02.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Hej, Speek!w dzienniku cisza. Na wątek Piaseczna też jakoś nie zaglądasz.Zaraziłaś mnie szukaniem drzwi. Wychodzi na to, że będe potrzebowała drzwi zewnętrznych z naświetlem bocznym lub dostawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 01.03.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Witaj Marto,Stres i zwątpienie zawładnęło mną na dobre a także problemy z logowaniem były powodem mojej absencji na forum.Wiem,że szukasz drzwi z naswietlem ja znalazłam i to o dziwo z 5 letnią gwarancja.Prosze podaj maila wyślę moj projekt.Zapytasz czy sa drogie?Myslę,że cena w normie.W tej chwili pracuje nad ostatecznym wyglądem.Dla mnie waznym jest,że firma,która ma również przedstwiciela w Warszawie montuje swój produkt.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 02.03.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 przesłałam na priva. My też byliśmy wczoraj w starostwie. Oddaliśmy dziennik budowy do podstemplowania i złożyliśmy wnioski o wydanie decyzji i wydanie dziennika budowy. Odbierzemy w poniedziałek, bo dziś już nam się nie chce tam jechać. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 02.03.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Ja jeszcze mam 2 tygodnie czekania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 02.03.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Masz czas na sprawdzenie, czy wszystko dobrze napisali. U mnie była pomyłka w kodzie pocztowym. Ale takich rzeczy nie poprawia się ot tak, tylko wydawana jest decyzja korygująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.03.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 dziękuję za mail z projektem drzwi. Technologia budzi zaufanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 11.03.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 To jest jeden z najlepszych producentów drzwi.Prace nadal trwają poniewaz zaproponowany wyglad mnie nie odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 21.03.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 To kiedy speek zaczynasz ?A w kwestii grząskiej drogi : poszukaj gdzieś rozbiórki , tam można za niewielkie pieniądze kupić kruszywo ( transport może kosztować drożej niż materiał ) . Bo jak Ci zaczną cięższe samochody jeździć to się na działkę nie dostaniesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 05.04.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 speek,Wszystko wypisz wymaluj jak u nas.Myśmy na papierologię stracili prawie trzy lata dlatego jak otrzymaliśmy prawomocne pozwolenie na budowę to od razu do dzieła i w połowie stycznia wylewaliśmy fundamenty, teraz kładziemy dach. Problemy z dowozem, bo droga zbyt wąska, a teraz z materiałami i to tak jak piszesz małe hurtownie muszą czekać. Wszyscy obecnie zaczynają budowy bo zimy nie ma, a dotychczas opróżniali fabryczne magazyny, a teraz produkcja nie nadąża za popytem. Też już drugi tydzień czekamy na beton komórkowy na ścianki działowe.Nie zrażaj się problemami to Cię tylko zahartuje, jak nas walka z urzędami i sąsiadami podczas papierologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 09.05.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Bardzo dziękuje za slowa otuchy.Papierzyska mam juz za sobą.Moje domisko niebawem bedzie pod stropem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 09.05.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Brawo speek - budowy bez problemów dziś nie ma .Jeżeli masz to poddasze nieużytkowe to daj tę wyższą wersję pustaka .Ocieplenie dasz zw schodkiem i po kłopocie .No chyba że masz pomysł na tę belkę w salonie ( jakaś zabudowa ) .Ciesz się że masz jakieś materiały do budowy zabezpieczone .Teraz nie ma NIC !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 09.05.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Medytowali nad tym trzej panowie konstruktor,architekt i inspektor.Poradzili terive 2.Zaswitala nadzieja,ze pozbede sie podciagu z salonu- ale belki ponad 7,37m trrzeba zamawiac.Dla 6 szt.nikt nie chce sobie tym głowy zawracac i wrecz mowią,ze niewykonalne.A wystarczylo zmienic na etapie projektu grubosc scianki dzialowej z 12 na 24 lub od razu zaprojetowac teriwa 2.Mam zal do architekta, ktory adaptowal projekt ze ubral mnie w takie wynalazki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 09.05.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Medytowali nad tym trzej panowie konstruktor,architekt i inspektor.Poradzili terive 2.Zaswitala nadzieja,ze pozbede sie podciagu z salonu- ale belki ponad 7,37m trrzeba zamawiac.Dla 6 szt.nikt nie chce sobie tym głowy zawracac i wrecz mowią,ze niewykone .. Ja brałem terivę od producenta z Sulejówka - nie wiem czy ma takie długości . Natomiast ma w ofercie takie belki i do tego pustaki gość w Koniku - na trasie Warszawa-Siedlce , po prawej stronie . Zadzwoń , zapytaj 602-232-648 , 602-685-983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 10.05.2007 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 speek,bardzo fajnie, że wróciłaś.Dobrze, że dom rośnie, chociaż z problemami. My podnieśliśmy strop i dzięki temu mamy gdzie schować instalację wentylacji mechanicznej. Dlatego ewentualne podciągi mnie nie martwią. Myślę, że przy dobrej aranżacji wnętrza można zrobić z tego gzyms świetlny. Posłuchaj Wicka i zastanów się co jest ważniejsze - równy sufit czy równe poddasze (nieużytkowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 10.05.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Niestety już zmienic nic nie mogę.Oczywiscie moim priorytetem zawsze będzie gładki bialy sufit.Gra swiatel tylko na scianach i żadnych zwisajacych zyrandoli.Tak mam od zawsze.Ja juz chcialam rozwalac sciane i dac bloczki 24 ale czas mnie goni.To wina naszego architekta -u mnie niestety się nie sprawdził.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 11.05.2007 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Czasem wydaje mi się, że to my jesteśmy za mało wymagający. Swoją drogą facet wziął extra kasę właśnie za zmianę stropu, nawet pamiętam ile w Twoim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 11.05.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Architekci są od kreowania wizji , my musimy ich sprowadzać na ziemię - ale i tak błędów trudno się ustrzec .U mnie na przykład pan architekt zaprojektował mi wszystkie dni parteru wysokie na 1,35 m . Pasowało mu to do wizji : wszystkie okna i drzwi na jednym poziomie "górą" .Na szczęście moja ekipa była przytomna i zwrócili mi na to uwagę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 12.05.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Nie jestesmy w stanie wychwycic wszystkich niespodzianek mając jedynie projekt na papierze.Zas w trakcie realizacji czasami nie mozna pewnych rozwiązan pozmieniac.I tak mamy coś czego nie chcemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 12.05.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Wiem coś o tym. Wizja mojego architekta też była w stylu wizji architekta Wicka. Na szczęście przy murowaniu okazało się że strop nad wejściem wychodzi trochę poniżej nadproża drzwi i na szczęście mogliśmy zmniejszyć grubość stropu. Ale i tak wychodzi dość nisko na tarasie wejściowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts