speek 13.05.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 A u mnie wizją byly dwie kolumny przed drzwiami wejsciowymi.Nie pasowaly mnie kiedy przerabialam projekt i jako,że nie lubie takich rozwiązan wywaliłam je.Dziś wiem ,ze dobrze zrobilam.Kolumny ograniczaly otwieranie drzwi.I po co to na sile szpikowac projekt zbednymi ozdobami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 03.06.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Dzięki speek za zainteresowanie - na szczęście kupiłem już dawno te pustaki , ścianki już stoją .Nawet paleta mi została . Właśnie rozprowadziłem wodę i piony CO . zamurowałem stelaże do WC ( wiszących) .Od poniedziałku ruszam z elektryką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 05.06.2007 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 A u mnie deskuja ekipa od dachowki ma wejsc we wtorek.Mailem wyslalam zdjecia - bo nie mam cierpliwosci aby je tu wkleic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 05.06.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Zdjęcia doszły - tylko chyba z wcześniejszej fazy budowy .Ja tymczasem walczę z instalacjami ( kucie i zamurowywanie) .Chyba najgorszy okres budowy : trochę rujnacji , potem naprawa ścian i efektów żadnych nie widać .Z tego co widać - zadeskowałem okna na parterze , zamontowałem tymczasowe drzwi wewnętrzne : jednym słowem budynek mam już zamknięty .A ja dachówkę mam obiecaną na 16 czerwca , tynkarzy umówiłem w okoliczch 20 .Powodzenia i efektywnego postępu prac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 07.06.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Wicku,U mnie problemy sie pietrza.I ciagle pod gore. Mam jednak nadzieje ,ze to sie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 10.06.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Witaj speekTo niewiarygodne! Zaczynałyśmy dzienniki niemal w tym samym czasie i pod tak podobnymi tytułami. Szkoda, że dość daleko od siebie budujemy.Może z tą dachówką jakoś uda sie wyprostować sytuację. Też bym się wkurzyła, jakby moje gąsiory pojechyały do kogoś innego. Ale nie martw się odcieniami, jeśli nie masz dachówki z Tondachu. Im ponoć zdarzaja się dość często takie wpadki, że kolor w dwóch partiach różni się znacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 13.06.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Sprawe dachowki nadal wyjasniam i z relacji wynika,ze uszkodzone zostana wymienione.Czesc moich gasiorow ponoc wrocila i jest w skladzie ale powstaje pytanie czy to nadal towar pelnowartosciowy.Moze tez ktos powybieral lepsze a te nieznacznie uszkodzone wrocily do mnie.juz nie wierze i kazda dachowke wniesiona na dach dokladnie obejrze.Zywcem rabia po kieszeni.I to jest nie do przyjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 13.06.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 A ja dachówkę mam mieć na 19.06 - tylko okazało się ze mam skopany dach , jest postawiony niesymetrycznie . W związku z tym mam za nisko w łazience i jednej sypialni . Prawdopodobnie muszę rozbierać dach . W poniedziałek mam rozmawiać z dachowcami - w zasadzie to ich wina - choć po części zarówno architekt jak i murarze także nie są bez winy .Ech , ręce mi opadają i włos na głowie staje do pionu .A wydawało się tak pięknie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.06.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 speek,od statka brałaś tylko dachówkę czy pełną usługę? dziękuję za maila. Za drzwiami rozglądałam się też w Lublinie (przy okazji odwiedzin rodziny). Natrafiłam na firmę, która robi drzwi zewnętrzne. W ofercie mają sporo wzorów drzwi z doświetlami (w dowolnej konfiguracji prześwietleń). Ceny porównywalne (oczywiście z uwzględnieniem dojazdu na montaż). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 16.06.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 ms- drzwi to juz chyba wszystkie przerobilam.Wiem jedno,ze nigdy metalowych.Zadrapanie chocby siatka z zakupami powoduje ryske nawet nie widoczna a po kilku zimach - slady korozji.Moje drzwi z naswietlami nie doszly do skutku- nie mam na nie miejsca.Dobrze,ze zostawilam sobie furtke do czasu wybudowania domu.Nie ma miejsca na naswietla .Do dzis nie wiem skad architekt widzial w projekcie otwor 2 m. Mnie mieszca sie zaledwie typowe dziewiecdziesiatki i na tym koniec.Juz kiedys pisalam,ze na gieldzie w Slomczynie sa producenci drzwi.Ogladalam je i znajomi kupili wejsciowe i do calego domu.Chwala i polecaja.A drzwi cala tez tam sa.Nie koniecznie trzeba w sklepie.Na calej operacji oszczedzili 1500 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 16.06.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Wicek - boleje razem z Toba.A gdzie byl kierownik budowy?Nie widzial tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 16.06.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 ms- zapomnialam dopisac.Cala usluge oprocz drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 17.06.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Rynny i inne akcesoria dachowe juz posiadam i ekipa od dachu juz jutro zaczyn a prace. Zapomnialam o desce czolowej ale szybko udalo sie zalatwic. Na jutro ekipa ma zapewniony front robot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 17.06.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Wicek - boleje razem z Toba.A gdzie byl kierownik budowy?Nie widzial tego? Tutaj to ja dałem ciała - szczęśliwy z posiadania dachu nie wezwałem go na odbiór . Potem , jak on był na budowie , nie zwrócił na to uwagi . Dopiero po kilku dniach , po wymurowaniu szczytów , zaczęliśmy zastanawiać się nad brakiem symetrii , no a jak po wnikliwej analizie okazało się że mam za niskie pomieszczenia - zaczęła się batalia . Jutro wieczorem spotkanie z dachowcami - zobaczymy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 18.06.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 speek,w którym momencie potrzebna jest deska czołowa?I do której ekipy należy jej zamontowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 18.06.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Deske czolowa montuje sie jak juz jest dach gotowy do pokrycia dachowka.Ciesle z reguly nie montuja( dzis wykonawca zwrocil mnie uwage -jak kierownik odebral dach bez deski) I dekarze robili poprawki stolarki. Ekipa mnie mile zaskoczyla.Przygotowani i chetni do pracy, mlodzi i trzezwi. Po poprzednich przygodach z ekipa ta wie po co przyjechala . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 18.06.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 wICEK- ja kierbuda zameczalam drazylam jak cos mnie sie nie podobalo.Mysle,ze mial mnie dosc ale ta ekipa wymagala ciaglego nadzoru i biezacej kontroli.Daj znac co wymyslili ciesle z kierbudem.Dach zawsze mozna podniesc tylko kto pokryje dodatkowe koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 19.06.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Ze spotkania z dachowcami na razie nici - podobno mieli stłuczkę , samochód na warsztacie i mamy się umówić na najbliższy poniedziałek ( jak im autko naprawią ) .Mam natomiast kolejny problem - z dwóch ekip tynkarzy żadna mi nie została - jedna czmychnęła do Anlji , z drugiej poodchodzili pracownicy i nie ma komu robić . A myślałem za 2-3 tygodnie tynkować .W związku z tym wszelkie namiary na tynkarzy ( tynki wewnętrzne , cementowo-wapienne ) mile widziane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 20.06.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Nie odupszczaj powiedz,ze dowieziesz.Ja tez mam problem z ekipa od docieplen bo szef ekipy stawil sie zawianym na spotkaniu - wywalilam.Pijaki to pod bude z piwem !!!! I teraz szukam do styropianu.Jak tak dalej pojdzie sama bede to robila.Wiem jak.A nadzor nad moim wykonaniem perzejmie inspektor.I mowi sie,ze baby do garow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.06.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Ja jestem niesamowitą optymistką i wydaje mi się, że dużo sami będziemy robili. Na nieśmiałą propozycję, że może sami będziemy ocieplać - mąż tylko się zadumał. Musielibyśmy skombinować rusztowanko. Niby parterówka, ale na dwa metry nie podskoczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts