speek 22.06.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Dochodze do wnoisku,ze murarke i ocieplenia oraz tynki mam zauczone na lata.Nie powinny mnie sprawic trudnosci jedyny problem to wysokosc.A dach juz skonczony.Cieszy pieknie i dokladnie wykonana praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 24.06.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 właśnie czytałam dziennik. Bardzo dobrze, że jesteś zadowolona z dekarzy. Niby ciągle pod górę, ale ciągniesz jak diabli do przodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.06.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 wczoraj przyjechała więźba (bez łat i kontrłat).Sprawdziliśmy tylko czy zgadzają się przekroje. Panowie poszli na skróty z zastrzałami - mamy jeden kloc 14x14 zamiast dwóch 6x14. Wiem, że już przez to przechodziłaś i mam pytanie: W którym momencie ma się pojawić deska czołowa? Nie ma jej na specyfikacji i nie mam bladego pojęcia, jaki ma mieć przekrój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 28.06.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 W specyfikaji nie ma a "fachowiec" od desek niby liczyl i tez nie uwzglednil. I oczywiscie zabraklo.Moja decha byla 3,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 28.06.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Oj nie odpowiedzialam.Deska czolowa jest przybijana na zakonczeniu krokwi okapowych.Powinni ja nabic wiezbiarze ale czesto spada to na dekarzy.Popatrz, jeszcze troszke i domek bedzie pod dachem .Kladziesz folie czy deskujesz?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 02.07.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 kładziemy folię. Zrobiliśmy sobie mini-wakacje. Budowy nie widziałam od czwartku. Pojadę dziś, ale dopiero po pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 04.07.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Uwazaj szczegolnie na krokwie duzo jest z kora i ekipa czesto sobie dolicza za odkorowywanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 04.07.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Kory jest trochę. Najgorszy bal okazał się na szczęście zbędny. Nie mogę im darować jednego słupa (do podtrzymywania przedłużenia dachu nad tarasem). Do transportu wystawili najładniejszy bok. Po odwróceniu okazało się, że jest zaatakowany przez grzyba. Majster i kierbud byli zdegustowani (delikatnie mówiąc). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.07.2007 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Speek, czy możesz przenieść swój wpis z mojego dziennika do moich komentarzy? Bardzo proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 05.07.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 A gdzie ja mialam oczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 10.07.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Powoli zbliżam się do etapu "stan surowy otwarty". Pod koniec lipca będę mogła policzyć ile kosztował.Jakiś czas temu w naszym wątku potwierdzano, że stan surowy i całość to 40:60. Mówiły tak osoby budujące domy z użytkowym poddaszem. Obie budujemy parterówki. Parę elementów przy wykończeniówce odpadnie z definicji. Twój dom jest jednak duży. Czy szacowałaś już koszt całkowity?I czy w Twoim przypadku działa zasada 40:60? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 10.07.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Zamowilam kosztorys ktory absolutnie nie mial odniesienia do kosztow budowy mojego domiska.Ciagle mu bylo malo.Duzo,duzo wiecej wpakowalam w niego betonu,stali,piachu w fundamenty i ten potwornie drogi dach.Calowitego wyliczenia kosztow jeszcze nie robilam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.07.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Widziałam, widziałam!Wczoraj przejeżdżaliśmy drogą z widokiem na Twój dom. Ładnie się prezentuje. PS. Miałaś rację, że do środy będę miała dach. Wczoraj panowie już tylko sprzątali i przenieśli się na inną budowę. Niestety, zabrakło 130 dachówek, tak dużo było uszkodzonego materiału. Czekamy na rozpatrzenie reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 20.07.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 U mnie zabraklo 23o szt- dokupilam zaplacilam juz po wyzszej cenie.Ponoc braki byly spowodowane duza iloscia przyciec,co nie byl brane przy wyliczaniu zamowienia.Pozostala duza gorka odpadkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 22.07.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 I juz jestem po pierwszym pokosie trawy.Sa lyse miejsca ale dosypalam trawy i podloza do trawnikow.Padalo i moze cos z tego wykielkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 22.07.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 A tak z ciekawości - ile płaciliście za ułożenie dachówek i ile za obróbki .We wtorek mam spotkanie z potencjalnym wykonawcą i nie wiem jaką cenę mi zaśpiewa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 22.07.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Ja wzielam kompleksowa usluge z materialem ,rynnami i obrobkami.Ale cena uzgodniona w styczniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 22.07.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 dzięki - zobacz co ja wynegocjuję .Mam 260 m2 dachu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 24.07.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 I jak wyszly te negocjacje cenowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 24.07.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 I jak wyszly te negocjacje cenowe? Za 10 tysięcy będę miał zrobione wszystko ( dachówki , obróbki , rynny ) - oczywiście plus materiały . Nie jest to najtaniej - jakoś specjalnie drogo chyba też nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts