Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do domu Speek-I ciagle pod gore

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 169
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

wczoraj przyjechała więźba (bez łat i kontrłat).

Sprawdziliśmy tylko czy zgadzają się przekroje. Panowie poszli na skróty z zastrzałami - mamy jeden kloc 14x14 zamiast dwóch 6x14.

Wiem, że już przez to przechodziłaś i mam pytanie:

W którym momencie ma się pojawić deska czołowa? Nie ma jej na specyfikacji i nie mam bladego pojęcia, jaki ma mieć przekrój.

Kory jest trochę. Najgorszy bal okazał się na szczęście zbędny.

Nie mogę im darować jednego słupa (do podtrzymywania przedłużenia dachu nad tarasem). Do transportu wystawili najładniejszy bok. Po odwróceniu okazało się, że jest zaatakowany przez grzyba. Majster i kierbud byli zdegustowani (delikatnie mówiąc).

Powoli zbliżam się do etapu "stan surowy otwarty". Pod koniec lipca będę mogła policzyć ile kosztował.

Jakiś czas temu w naszym wątku potwierdzano, że stan surowy i całość to 40:60. Mówiły tak osoby budujące domy z użytkowym poddaszem.

Obie budujemy parterówki. Parę elementów przy wykończeniówce odpadnie z definicji. Twój dom jest jednak duży.

Czy szacowałaś już koszt całkowity?

I czy w Twoim przypadku działa zasada 40:60?

• 2 weeks później...

Widziałam, widziałam!

Wczoraj przejeżdżaliśmy drogą z widokiem na Twój dom. Ładnie się prezentuje.

PS. Miałaś rację, że do środy będę miała dach. Wczoraj panowie już tylko sprzątali i przenieśli się na inną budowę. Niestety, zabrakło 130 dachówek, tak dużo było uszkodzonego materiału. Czekamy na rozpatrzenie reklamacji.