Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do domu Speek-I ciagle pod gore

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 169
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

WITAJCIE,

MAM PYTANIE A SAMA CHYBA SOBIE NIE PORADZę:

JESTESMY JUZ PO ROZMOWIE Z WłAśCICIELAMI DZIAłKI, KTóREJ CZęść CHCEMY KUPIć.

cAłA DZIALKA MA WIELKOść 35X230M. nAS INTERESUJE ZAKUP 35X100 M CZYLI CAłY PAS ZABUDOWY. bYłAM W URZęDZIE MIASTA DZIAłKA JEST PRZEZNACZONA POD ZABUDOWę W PASIE ZABUDOWY CZYLI W TYM NASZYM 100M KTóRE CHCEMY KUPIć.

cHCEMY KUPIć Ją NA KREDYT I TU ZACZYNAJA SIę SCHODY BO NIE WIEM CO I JAK DALEJ. DO KREDYTU POTRZEBNY WYPIS Z REJESTRU GRUNTóW I TU PYTANIE: JEżELI CHCE KUPIC CZESC DZIAłKI CZY WłAśCICIELE POWINNI ZAPROSIC GEODETę KTóRY WYZNACZY CZESC NASZEJ DZIAłKI I ONI ODBIORą WYPIS NA Tę NASZą CZęść NO BO PO CO WYPIS NA CA LY GRUNT KIEDY JA CHCE TYLKO 100M CZY TO MAM ZAłATWIć JA???

BARDZO PROSZę O ODPOWEIDź BO POWOLI ZACZYNA NAS GONIć CZAS A JA STOJE W MIEJSCU.

Z GóRY DZIęKI

SAFIKEY

Witaj,

Nie wiem czy bede w stanie pomoc ale obecny wlasciciel powinien dokonac podzialu gruntu i wydzieli Wasza czesc ktora zamierzacie kupic.I to on powinien wezwac geodete i zaolacic jemu za podzial.Wy majac juz wydzielona dzialke opatrzaona numerem pprzadkowym i zgloszona przez notariusza do KW mozecie ja nabyc.( podzialy to dluga droga do zakupu).Posiadajac akt notarialny na zakup ww skladacie wniosek do gminy o wydanie wypisu i wyrysu z rejestru gruntow i dla banku powinno tam widniec Wasze nazwisko.

W kwestii kredytow nie pomoge -temat dla mnie obcy.

Pozdrawiam

• 7 months później...

No to gratuluję wykończeniówki .

Ja też się z tym zmagam .

Trwa układanie kafelków , działa też ekipa mod elewacji (podbitka w połowie jiż jest , część jest zaciągnięta siatką i zagruntowana , czekamy na lepszą pogodę do wykinania struktury ) .

Tymczasem ja walczę z gipsosufitami na poddaszu .

Jak się wyrobię to po świętach parkieciarze zawitają .

No to gratuluję wykończeniówki .

Ja też się z tym zmagam .

Trwa układanie kafelków , działa też ekipa mod elewacji (podbitka w połowie jiż jest , część jest zaciągnięta siatką i zagruntowana , czekamy na lepszą pogodę do wykinania struktury ) .

Tymczasem ja walczę z gipsosufitami na poddaszu .

Jak się wyrobię to po świętach parkieciarze zawitają .

witam......... ja mam pytanie w sprawie parkieciarzy........

ponieważ będę również kładła parkiet gdzieś pod koniec lata i szukam kogoś dobrego, a kto mnie bardzo nie zrujnuje finansowo :wink:

więc czy mogę zapytać ile Was kosztuje m2 z chemią +robocizna?

dzięki :D

• 2 months później...