Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zwątpiłam w ludzi.... porzucony pies

martadela

Recommended Posts

Nie wiem co sie z ludźmi dzieje :roll:

Jest 24.10.06, wieczór ok 21:00, wieszam pranie na balkonie. Widzę smukłą wysoką postać - kobietę - w czarnym dresie i białej "bejzbolówce" na spacerze z psem, widzę jak piesek z lubością leje na koło mojego auta... Po chwili właściciel owego psiaka przywiązuje go do słupka i odchodzi,

15min - pies szczeka,

30min,

1godzina - idę go sobie obejżeć, jamnik samiec ok 2-3 lata, szelki i smycz - wystraszony i agresywny, pytam napotkanych ludzi z psami czy go nie kojażą;

2godziny,

2,5godz, pies przywiązany, szczeka....

Dzwonię do schroniska, tam uzyskuję informację że dzisiaj nikt po niego nie może przyjechać...

JA: Mam go zostawić tam na noc?

odpowiedź: Przecież u nas psy też są na dworze :o :o :o

Dzwonię do strzaży miejskiej, przyjmują zgłoszenie, po pół godziny są na miejscu (jest prawie 24:00), a po minucie przyjeżdża policja wezwana przez kogoś innego...

Pies jedzie do schroniska.

Siedział tam ponad 3 godziny..... Czy ludzie już zwariowali??????

Czy właściciel nie mógł go poprostu zawieźć do schroniska?????

Czy jeżeli jest to jakiś "bezmózg" i poszedł na imprezke do znajomych i ... w ogóle co ja wymyślam :x .... jeszcze próbuje tego kogoś tłumaczyć :x

LUDZIE SĄ CAŁKOWICIE NIE ODPOWIEDZIALNI!!!!

:evil: :evil:

Acha mieszkam w dzielnicy w mieście, takiej zwykłej, jakich pełno - blokowisko - nie rozumiem całego tego zajścia....

Chyba mogę tylko dziękować że nie wyrzucono go z auta, lub nie przywiązano w jakimś lesie :-?

We Wrocławiu jest tylko jedno schronisko:

Schronisko dla Bezdommnych Zwierząt: ul. Skarbowców 52, 53-025 Wrocław, tel. 071 / 362 56 74

Dzwoniłam tam przed chwileczką, piesek jest u nich i narazie jest dosyć nerwowy, obszczekuje wszystkich którzy chcą się do niego zblizyć.

Ale to tylko kwestia czasu kiedy... zmięknie złamany przez schroniskową rzeczywistość... :(

• 2 weeks później...