martadela 24.10.2006 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Nie wiem co sie z ludźmi dzieje Jest 24.10.06, wieczór ok 21:00, wieszam pranie na balkonie. Widzę smukłą wysoką postać - kobietę - w czarnym dresie i białej "bejzbolówce" na spacerze z psem, widzę jak piesek z lubością leje na koło mojego auta... Po chwili właściciel owego psiaka przywiązuje go do słupka i odchodzi, 15min - pies szczeka, 30min, 1godzina - idę go sobie obejżeć, jamnik samiec ok 2-3 lata, szelki i smycz - wystraszony i agresywny, pytam napotkanych ludzi z psami czy go nie kojażą; 2godziny, 2,5godz, pies przywiązany, szczeka.... Dzwonię do schroniska, tam uzyskuję informację że dzisiaj nikt po niego nie może przyjechać... JA: Mam go zostawić tam na noc? odpowiedź: Przecież u nas psy też są na dworze Dzwonię do strzaży miejskiej, przyjmują zgłoszenie, po pół godziny są na miejscu (jest prawie 24:00), a po minucie przyjeżdża policja wezwana przez kogoś innego... Pies jedzie do schroniska. Siedział tam ponad 3 godziny..... Czy ludzie już zwariowali?????? Czy właściciel nie mógł go poprostu zawieźć do schroniska????? Czy jeżeli jest to jakiś "bezmózg" i poszedł na imprezke do znajomych i ... w ogóle co ja wymyślam .... jeszcze próbuje tego kogoś tłumaczyć LUDZIE SĄ CAŁKOWICIE NIE ODPOWIEDZIALNI!!!! Acha mieszkam w dzielnicy w mieście, takiej zwykłej, jakich pełno - blokowisko - nie rozumiem całego tego zajścia.... Chyba mogę tylko dziękować że nie wyrzucono go z auta, lub nie przywiązano w jakimś lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_K 25.10.2006 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Szok, ręce opadają. Napisz proszę więcej jeśli wiesz, do którego schronu trafił pies i inne szczegóły. Dziś w internet wskoczę dopiero późnym wieczorem, ale wysłałam wiadomości w sprawie jamnika do kilku osób, myślę że ktoś tu zaglądnie po szczególy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.10.2006 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Niesamowite ! I naprawde .... dzieiekowac tylko, ze zostawiony na osiedlu ... a nie w lesie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.10.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 25.10.2006 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 We Wrocławiu jest tylko jedno schronisko: Schronisko dla Bezdommnych Zwierząt: ul. Skarbowców 52, 53-025 Wrocław, tel. 071 / 362 56 74 Dzwoniłam tam przed chwileczką, piesek jest u nich i narazie jest dosyć nerwowy, obszczekuje wszystkich którzy chcą się do niego zblizyć. Ale to tylko kwestia czasu kiedy... zmięknie złamany przez schroniskową rzeczywistość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.10.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Nie wiem, czy zostala powiadomiona o tym osoba z Wroclawia, ktora zajmuje sie niemal "zawodowo" szukaniem domkow dla jamnikow ( chyba JolaK to zrobila ). Zaraz ja zawiadomie jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seaside 25.10.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 W takim razie Bea zostałą powiadomiona dziś 3 razy - tę jej PW wysłałam Ale to odbrze - ona ma złote serce i czaruje nowe domki jamnisiom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 25.10.2006 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Jeżeli będziecie coś działać w jego sprawie, proszę informujcie mnie... Ja więcej zrobić niestety nie mogę... Acha mogę.... mogę go przwieźć w praktycznie dowolne miejsce....ale to tylko tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 02.11.2006 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Czy coś wiadomo na jego temat?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts