tysia18 25.10.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Hej!Jakie macie zdanie na temat blachodachówki Alfa firmy Blachprofil 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m1arta 25.10.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 My ją mamy na dachu. Jak dla nas jest ok. Dekarz też nie narzekał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 25.10.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Z doświadczenia powiem zastanów się jednak na dachówką nie nad blachą, nie będziesz żałował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 25.10.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Tysiu, kochana-coś Ci napiszę. Od początku zamierzaliśmy budowac dom jak najtańszy i też na początku braliśmy pod uwagę blachodachówke na dach-tylko i wyłącznie. Potem przyszła kolej na projekt indywidualny i mieliśmy kilka dni czasu na podjęcie decyzji pod co projektować więźbę. Przez ten czas rozmawialiśmy z wieloma ludźmi , fachowcami, hurtownikami ....itd..... i każdy jeden odradzał nam blachodachówkę z różnych powodów, przeczytaliśmy też wiele stron w internecie na ten temat-równiez odradzają. Blacha choćby nie wiem jaka jest tylko blachą, a blacha jak wiemy ma jeden feler-rdzewieje. I jest jeszcze drugi feler-strasznie podrożała ostatnio-w zasadzie jest droższa od dachówki cementowej. Już o niebo lepszym wyjściem jest gont bitumiczny-co prawda trzeba deskować dach, ale to się zwraca na etapie wykończeń, poza tym teraz są tak różne ładne wzory i kolory że jest z czego wybierać. Więc u nas stanęło na tym , że w projekcie mamy więźbę pod dachówkę , a co faktycznie położymy to zdecydujemy w przyszłym roku bo do tego czasu wszystko może się zmienić -najwięcej ceny . Decyzja będzie podejmowana pomiędzy gontem a dachówką ceramiczną. Życzę powodzenia, Dagmara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gonga 25.10.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Czy naprawdę każdy topik na temat blachy musi się kończyć dyskusją o wyższości dachówek nad blachą???? Ktoś zadaje konkretne pytanie na temat konkretnej blachy konkretnego producenta, chyba nie po to, by dowiedzieć się: wybierz dachówkę... Są domy na które dachówka się nie nadaje i kwita, sa ludzie, którym dachówka sie nie podoba i tyle... Tysiu! Ja zastanawiam się nad blachą z Blachprofilu2, ale nie nad Alfą tylko Omegą z powłoką Pladur. Myślę, że to dobry wybór, czytałam opinie na forum, raczej pozytywne. Kwestia tylko ceny... ostatnio faktycznie za wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia18 25.10.2006 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 dzieki za odpowiedz i wsparcieJa przez długi okres czasu rozmyslalam czy dachowka czy blachodachówka i wkoncu po wielu bojach zdecydowalismy sie na blachodachówke. Teraz mam tylko problem jaka a nie jakie pokrycie.A co do tego czy alfe czy omege tez jeszcze całkiem nie jestesmy przekonani bo podobno omega jest lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 21.11.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Ja tez brałam poczatkowo pod uwagę Blachprofil2,ale duzo lepsza ofertę dostałam od Plannji,Lindabu i Ruukki. Wybierzemy prawdopodobnie Ruukki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shadow 03.12.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Ja mam ten sam dylemat i właśnie nie wiem co mam zrobić. Byłem wczoraj w sklepie firmowym ruukki i jak mi podali cenę za metr to chyba się na tą blachę nie skuszę (mat po 42 zł za m2). Sprawdzałem ceny innych producentów, finkostal, pruszyński i są znacznie niższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 03.12.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Ja mam ten sam dylemat i właśnie nie wiem co mam zrobić. Byłem wczoraj w sklepie firmowym ruukki i jak mi podali cenę za metr to chyba się na tą blachę nie skuszę (mat po 42 zł za m2). Sprawdzałem ceny innych producentów, finkostal, pruszyński i są znacznie niższe. Witam, ja juz dokonałam wyboru-nareszcie! Kupiłam Blachę Plannja Regent z orynnowaniem Plannja Siba+wyłaz i okna Fakro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shadow 03.12.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Tak sobie przeglądam net i natchnąłem się na ciekawe zdjęcia. http://lindab.eurostrefa.pl/?gclid=CKDEsrGJ9ogCFQFGZwodHVeMyA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 03.12.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Niesamowite,muszę pokazac mężowi-rozważalismy ofertę Lindab,ale obsługa ani cena ani zachowanie sprzedawcy nie przekonały nas do zakupu na szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lala 03.12.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Jestem w szoku!!!Jak to jest możliwe takie dziadostwo wyprodukować!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.12.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Zanim walnie się jakieś nieprzemyślane opinie warto by się zastanowić nad przyczyną efektów pokazanych na zdjęciach. A przyczyn może być wiele. W moim przekonaniu było to spowodowane złym składowaniem materiału przed motażem. A wracając do tematu to blachodachówka jest tylko lepszą lub gorszą imitacją dachówki! Imitacje montuje się gdy nie można położyć oryginału. Żywotność blachodachówki renomowanych firm określa się na max. 30~40 lat. Dachówki cementowej na 60~80 lat. Aktualnie cena dachówki cementowej jest porównywalna z blachodachówką. Dach pokryty dachówką jest stabilny, cichy i w moim przekonaniu estetyczniejszy. No ale estetyka to rzecz gustu i na szczęście każdy ma wolny wybór. Życzę rozsądnych wyborów i satyswakcji z dachu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz1958 16.08.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Witam.Nie polecam. Blachodachówka ALFA firmy BLACHPROFIL 2 po czterech latach od jej położenia na dachu zaczęła się złuszczać. Farba odłazi całymi płatami. Dodatkowym argumentem przemawiającym za tym, żeby nie kupować produktów BLACHPROFIL 2 jest fakt, iż nie nałożył na sprzedawców swoich produktów obowiązku wypełniania kart gwarancyjnych ukrywając je skutecznie pomiędzy warstwami folii w którą owija swoje produkty na czas transportu. Jednocześnie wymaga od nieświadomych niczego klientów odsyłania tych kart gwarancyjnych potwierdzonych przez sprzedawcę i dekarza w ciągu tygodnia od położenia blachy na dachu pod groźbą utraty gwarancji i prawa do reklamowania zakupionego produktu. Postępowanie takie jest nieuczciwe i budzi wątpliwości co do intencji producenta. Trudno bowiem wymagać od nabywcy blachodachówki wiedzy, że taki obowiązek na nim spoczywa skoro sprzedawca pytany o kartę gwarancyjną odpowiada, że podstawą reklamowania zakupionej blachodachówki jest faktura zakupu. Bardziej skłaniałbym się do twierdzenia, że producent celowo postępuje w taki sposób żeby uniknąć roszczeń za produkowany przez siebie bubel licząc na to, że nieświadomy klient nie pojedzie na plac budowy szukać w śmieciach karty gwarancyjnej skoro nie wie, że ona gdzieś tam się znajduje. Jeśli masz podobne doświadczenia napisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts