Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za montaz okien

Pati33

Recommended Posts

Za przeproszeniem Kodi coś ściemniasz.

Dwa miesiące temu chwaliłeś się, że już tradycyjnie zrobisz to sam, bo to nic trudnego (W "Zrób to sam&quot:wink:. Przyznaj sie co takiego się stało, że zmieniłeś zdanie? Nie obrażaj się się od razu - w pytaniu nie ma złych intencji.

Wiesław

Właśnie dostałam ofertę na okna wraz z montażem; montaż potraktowano ryczałtowo, bez rozróżnienia na metry czy okna.

Przy takich założeniach: 16 okien różnej wielkości, w tym 9 okien 150/150 montaż na piance i kotwach bez demontażu starych okien: 1971 PLN netto.

Pozdrawiam,

Gaga2

Wiesławie - owszem napisałem, że zrobię to sam i patrząc na chłopców co to robili dalej podtrzymuję, że nie jest to nic trudnego. Na dowód tego wstawiliśmy drzwi zew., które trzymają pion i poziom w każdej pozycji. Uważam także że wstawienie drzwi jest o niebo trudniejsze niż okien. Wstawienie 11 okien to 500zł a wstawienie 1 drzwi to 300zł. Był jeden problem - mam tylko 2 ręce podobnie jak teść, a chciałem mieć drzwi i okna wstawione w ten sam dzień. Bałem się, że nie damy rady tego zrobić a nie wyobrażałem sobie sytuacji, żeby chałupa nie była zamknieta na amen.

Do tego dochodzą sprawy gwarancji itp. Powiem szczerze tyle zaoszczędziłem na innych etapach, że mogłem lekką ręką wydać te 500zł co nie znaczy, że gdybym miał czas i mozliwości, że bym nie dał rady ich wstawić.

• 11 years później...