Sawko 25.10.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Witam, Nie używam zamrażarki i chcę kupić jedynie chłodziarkę.Wpadłem na pomysł, by pod chłodziarką wstawić zmywarkę.Czyli powstanie taki bloczek na zmywarce chłodziarka.Oczywiście sprzęty będą zabudowane.Wymiarowo tez mi to odpowiada.Czy ktoś mi może doradzić, czy są jakieś przeciwwskazania aby tak zrobić? Może to i dziwny pomysł ale szukam miejsca w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 25.10.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 a rób jak uważasz. przecież jesteś panem swego domu no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawko 25.10.2006 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 a rób jak uważasz. przecież jesteś panem swego domu no nie? Pewnie, masz rację. Ja mając złe doświadczenie z blatami kuchennymi drewnianymi już nigdy na to nie zgodzę się. Dlatego wybrałem Plexicor. Droższy ale ma swoje zalety. I mogę zrobić jak m się chce lecz wolę zapytać innych by podzielili się ze mną swoimi spostrzeżeniami i uwagami, bo może jest coś co od razu skreśla mój pomysł. Np. Nigdy na pralce nie postawiłbym chłodziarki - wirowanie to za dużo wibracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 25.10.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Np. Nigdy na pralce nie postawiłbym chłodziarki - wirowanie to za dużo wibracji. Mowa o zmywarce ona się tak nie telepie, jeżeli producent dopuszcza jakieś tam dozwolone obciążenie blatu zmywarki (hm - no właśnie...ile?) - to czemu nie? A jeżeli w zabudowie, to chłodziarka nie musi stać bezpośrednio na zmywarce. Kwestia tylko tego, iż zmywarka produkuje trochę ciepła (nawet sporo) podczas pracy. A to już dla chłodziarki nie jest korzystne. Odizolować termicznie, jakieś dobre odprowadzenie ciepła i jazda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawko 25.10.2006 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 A jeżeli w zabudowie, to chłodziarka nie musi stać bezpośrednio na zmywarce. Planowałem chłodziarkę postawić na blacie drewnianym. Ciężar na zmywarce wtedy będzie zerowy. Kwestia tylko tego, iż zmywarka produkuje trochę ciepła (nawet sporo) podczas pracy. A to już dla chłodziarki nie jest korzystne. Odizolować termicznie Odizolować - tak to dobry pomysł. dziękuję. jakieś dobre odprowadzenie ciepła i jazda... A jak się odprowadza ciepło ze zmywarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 25.10.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 A jak się odprowadza ciepło ze zmywarki? Noo z samej zmywarki to nie, miałem na myśli odpowiednio przystosowaną zabudowę. Otwory, szczeliny do swobodnego przepływu nagrzanego powietrza. Zresztą nie taki diabeł straszny, widywałem już chłodziarki pracujące latami w dość szczelnych zabudowach, w dodatku narażone na ciągłe wibracje. Spoko i powodzenia, kumaty wykonawca zabudowy powinien sobie poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picasso 26.10.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 ja tak bede robil - mysle, ze sie uda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 26.10.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 To budowalicie takie małe chałupki, że się nie mieci inaczej?To se powstawiajcie i piętrowe wyrka. Też bydzie więcej miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawko 27.10.2006 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 To budowalicie takie małe chałupki, że się nie mieci inaczej? To se powstawiajcie i piętrowe wyrka. Też bydzie więcej miejsca. Powiedział co wiedział. Jak to miło poczytać kogoś kto wyciąga jakże błyskotliwe wnioski w oparciu o zupełnie inne informacje niż są w treści pytania. Ale cóż, takie czasy, ze nawet kaczki mogą bzdury opowiadać mając małą wyobraźnię o rzeczywistości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts